MTI

A Facebook törölte 30 elítélt profilját

"Gordon Brown kormányának kérésére törölte 30 brit rab Facebook-profilját a világ legnagyobb közösségi portálja" - jelentette be csütörtökön a brit igazságügyi miniszter.

A kormány azt követően kérte a fegyencek oldalának törlését, hogy több olyan incidensről is bejelentés érkezet, amely során a rabok az interneten keresztül szövetkeztek bűnözőkkel és félemlítettek meg áldozatokat. Miután a kormány kérte, a Facebook 48 órán belül eltávolította az elítéltek profilját - jelezte Jack Staw miniszter. Hozzátette: együttműködnek a közösségi portállal, hogy a jövőben még gyorsabban töröljék a kifogásolható tartalmú oldalakat.

"Feladatunk, hogy jobb rendszert építsünk ki a Facebookkal, hogy ha mi jelezzük, egy oldal nem megfelelő, ne kelljen dönteniük, csak nyomják meg a törlés gombot" - mondta a politikus a BBC közszolgálati adónak adott csütörtöki interjújában. Straw szerint a brit fegyintézetekben ülő elítéltek rendszerint nem férnek hozzá az olyan internetes szolgáltatásokhoz mint a Facebook, de a raboknak ezúttal sikerült családjukon vagy a rácsok mögé csempészett mobilkészülékeken keresztül frissíteniük profiljukat.

A múlt hónapban a Sunday Times számolt be arról, hogy a például bűnszövetkezetben elkövetett tettekért és emberölésért ülő gengszterek szabadon kommunikálnak több száz ismerősükkel a Facebookon, és fenyegető tartalmú üzeneteket írnak. "Egy nap kiszabadulok. Alig várom, hogy bizonyos emberek szemébe nézzek és lássam félelmüket, amikor meglátnak" - idézte lap az üzenetek egyikét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nonix #1
    ingyen reklám