MTI

Informatikai fejlesztés a győri és a csornai könyvtárban

Felgyorsul az olvasók információhoz jutása a győri és a csornai városi könyvtárban az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként - mondta a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója.

Horváth Sándor Domonkos ismertetése szerint a két bibliotéka által létrehozott konzorcium nyolcmillió forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében. Az összegből informatikai eszközöket vásárolnak, amelyek az olvasók számára felgyorsítják az információhoz jutást. Így például könnyebben, gyorsabban elérhetnek elektronikus úton egy-egy olyan könyvet vagy dokumentumot, amely csak az ország nagy könyvtáraiban található meg. A szakember kiemelte: az esélyegyenlőség jegyében beszereznek olyan speciális programot, amely a látásukban korlátozottaknak segíti a számítógép használatát.

A fejlesztés előnyös lesz a könyvtárosok számára is, mivel gördülékenyebbé teszi a bibliotéka saját adatállományának feldolgozását. A néhány hónap alatt tető alá kerülő fejlesztések az élethosszig tartó tanulást támogatják valamennyi érdekelt számára - mondta a könyvtárigazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!