Kruza Richárd

Új Panasonic kompakt gépek jelentek meg

Az új típusok esetében igazi újdonsággal nem találkozhatunk, és sajnos a fejlesztések irányvonala sem változott semmit.

Egész sor új fényképezőgéppel jelent meg a Panasonic. Az újdonság erejével a típusok nagy száma hat csupán, mivel merőben újat nemigen rejtenek a gyártó 2010-es kompaktjai. Ez önmagában még nem is baj, az már inkább, hogy a fejlesztések irányvonala továbbra sem változott: még mindig a magas felbontás és az automatikák tömkelege a jellemző.

Lumix DMC-F3/F2

A belépőszintű modellek mindjárt 10.1 és 12.1 megapixeles felbontással indulnak. Mindkettőnek 4-szeres zoom-ja van, az F2 33mm-ről, az F3 28mm-ről indul. Rendelkeznek a manapság kötelezően szokásos automatikákkal, különlegességnek csupán a F3-as esetében meglévő 720p (1280x720 pixeles) videofelvételi lehetőség számít.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Lumix DMC-FP3/FP2/FP1

Ezeknek a gépeknek a különleges megjelenés és a vékony kivitel a fő jellemzőik. A 14.1 megapixeles érzékelőre egy 4-szeres zoomoptika vetíti a képet, a gyújtótávolság így 35-140 mm-nek felel meg. A többféle színben kapható alumíniumvázon a DMC-FP3 esetében 3 collos képernyő van, valamint minden típus rendelkezik 720p-s HD videofelvételi lehetőséggel.

Lumix DMC-FS11/FS10

Ez elődmodellekhez képest az új FS szériás gépek továbbfejlesztett optikával és képfeldolgozó áramkörrel rendelkeznek. A felbontás 12.1 megapixel, a gyújtótávolság 28mm-ről indul. A csiszolt fémvázas gépek szintén képesek HD videofelvétel készítésére, képernyőjük pedig 2.7 collos.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Lumix DMC-FS33/FS30

Az új fejlesztésű 8-szoros nagyítású zoomoptikák eme két típus esetében 35mm-es ekvivalenciában 28-224 mm-es gyújtótávolsággal rendelkeznek. Kifejlesztésükkor a gyári információk szerint a jó képminőség volt a fő szempont. Az F33 esetében egy 3 collos érintőképernyőt találhatunk a gépen, amely a kényelmes kezelhetőség érdekében menügombos működtetéssel is kiegészül. Igényes kompaktokról van tehát szó, manuális funkciókat azonban hiába keresünk ezeken a gépeken. Az automatikák teljes választéka viszont megvan, és természetesen a HD videofelvételi lehetőség is.

Az új gépekkel remélhetőleg hamarosan közelebbről is megismerkedhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #5
    Semmivel sem drágábbak mint a konkurencia hasonló tudású gépei. Nekem is van egy kis panám, én videokamerát már nem is vittem a nyaralásra elég volt a fényképező videofelvétele.
  • jaspercry #4
    kiváncsi vagyok hogy mennibe is kerülne ,mert szerintem kurva drága!
  • Tetsuo #3
    el is mosogatnak?
  • bestpixel #2
    Lesz lilában is.
    Azért jó kis gépek ezek! Mindent megcsinálnak helyetted.
  • jaspercry #1
    lilában nincs?
    akkor nem is kell!