MTI

Kalózkodás miatt beperelte Kínát egy szoftvercég

Több mint 2 milliárd dollárra perli a pekingi kormányt és számítógépgyártó óriásvállalatokat egy kaliforniai szoftverfejlesztő cég szerzői jogokkal való visszaélés miatt.

A tartalomszűrő programokat fejlesztő Cybersitter nevű társaság összesen 2,2 milliárd dollár kártérítést követel a kínai kormánytól és hét számítógépgyártótól a Los Angelesben, helyi idő szerint kedden indított perben. A társaság szerint a kínaiak jogtalanul megszerezték egy program forráskódját, és az internetező gyerekek szülői felügyeletét szolgáló szoftverből a pekingi vezetés által felforgatónak minősített politikai és vallási tartalmak kiszűrésére is alkalmas programot készítettek. A gyártók - köztük a kínai Lenovo és a japán Sony - aztán ezzel a szűrővel - a Green Dam Youth Escort nevű programmal - ellátott számítógépeket forgalmaztak Kínában.

Keresetében a Cybersitter azt állítja, hogy az alperesek bűnszövetkezetbe tömörülve kikémleltek és jogtalanul felhasználtak ipari titkokat, megsértve ezzel a szerzői jogokat és a verseny tisztaságát. Az eljárással "fellépünk az olyan külföldi szoftvercégek ellen, amelyek azt gondolják, hogy nyugodtan visszaélhetnek amerikai kisvállalkozások szellemi tulajdonával, mert úgysem kerülnek bíróság elé" - mondta a társaság egy jogi képviselője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szaboi #2
    Don Quiote De Lamancha Lovag harca a Szélmalom ellen.
    Ennyit ér ez a pattogás :D

    Kínában mindent lopnak, annyit ér a perével hogy kiröhögik.
    Mintha a szúnyog perelné be a sertést mert túl zsíros vért szívott
  • peterx #1
    ideje volt...