Ötvös Tibor

Fallout: New Vegas - az első információk

Az egyik internetes magazin fórumbejegyzésében egy, magát belsős Bethesda-forrásnak tituláló illető érdekes és kellemes információkkal szolgált a következő Fallout-részről, mely a New Vegas címet viseli.

Kár is lenne vitatni, miszerint a Bethesda jól járt a Fallout jogok megszerzésével. A játék harmadik része milliós eladásokkal büszkélkedhet, és bár a kiegészítői komoly gondokkal küszködtek, még így is újabb kellemes órákat nyújtottak a rajongóknak. Jelen pillanatban azonban leginkább a Fallout-jogok körüli vita lehet érdekes. A Bethesda előbb beperelte az Interplayt, mert az az MMO jogait megtartotta magának, valamint szerette volna elérni, hogy a korábbi részeket se adhassa ki a korábbi jogtulajdonos. Ám a bíróság elutasította a kérvényt, mire az Interplay visszaperelte a Bethesdát "gazdasági helyzettel való visszaélés és szerződésszegés" miatt.

Szóval az üldözőből most üldözött lett, de szerencsére a legújabb hírek, pletykák szerint az új Fallout játék ettől még javában készül. A már korábban bejelentett Fallout: New Vegas körül eddig elég nagy volt a csend, ám szerencsére a Gamespot honlapján felbukkant egy bejegyzés, melyben érdekes infókkal szolgáltak a programról. A bejegyzés szerint a New Vegas is a Dragon Age: Vérvonalakban és a Fallout 3-ban már látott megoldást használja, mely szerint a játék első pár órájában cselekedeteinkkel alakítjuk ki karakterünk személyiségét, hátterét. A forrás szerint egy karaktert meg is mutattak, a Kínai ügynököt. Az ő története a bombázás előtt kezdődik. A játékos tagja a Bűnöző Sárkányok nevezetű bandának és épp egy amerikai bázist készül felrobbantani, amikor fogságba esik.


A bombázás épp akkor veszi kezdetét, mikor a banda törvényeinek megfelelően méregkapszulát készülünk bevenni a fogdánkul szolgáló barlangban. A karakter története nem sokkal ezután fejeződik be, mikor is kimászunk a barlangból és megpillantjuk eltorzult tükörképünket a folyóban. A bejegyzés szerint egy másik karaktert is megmutattak, a Magányos vándort, ám az ő hátteréről nem tudhattak meg semmit.

Mivel Vegas adja a játék helyszínét, így teljesen egyértelmű a szerencsejátékok szerepeltetése. Ezúttal a Kockázás már nem, mint képesség szerepel majd a repertoárban, hanem egy külön játék lesz. A végeredményt a Szerencse-képességünk befolyásolja majd, de a Lopakodást fejlesztve csalhatunk is benne. Mivel a terület többszöröse lesz Wasteland területének, így elkerülhetetlen lesz az utazgatás. Pár órányi játék után hozzájutunk egy közlekedési eszközhöz, mellyel szabadon járhatjuk be a sivatagot. Gépünket kedvünk szerint csinosítgathatjuk és extra felszereléseket is vehetünk rá. Utóbbira szükség is lesz, hiszen utunk során nem csak fegyvertelen karavánokkal találkozhatunk, hanem különböző autós bandákkal és hatalmas szörnyekkel (például radioaktív óriásskorpiókkal és homokférgekkel).

A Bethesda nem kommentálta az értesüléseket, de ígéretük szerint a februári Official Xbox Magazine-ban felllebbentik a fátylat a játékról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bil Ur Sag #16
    Szívemből szóltál. Az F3-nak annyi köze van a szerepjátszáshoz mint a Sims sorozatnak az FPS-hez. Viszont ha FPS szemszögből nézek akkor egy nagyon ütős kis game ;)
    De az F1-F2 hangulata egyszerűen verhetetlen. A lehetőségek száma félelmetesen sok. Nálam még a Planescape:torment vetekszik velük az első helyért ;)
  • LezliS #15
    nézzétek meg ez egy jó oldal pspét xbox és ps3 elitet lehet nyerni!! bizonyiték s van az oldalon!!! http://lockerz2ptz.mindenkilapja.hu/
  • mamutvadasz #14
    Ejhha, noh erre kíváncsi lészek. Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de mikorra is várjuk ezt?
  • szunyika #13
    nem lesz ezzel semmi gond, széplesz-jólesz-f@sz@lesz
  • sz4bolcs #12
    Gúllal kell majd menni? Nekem semmi kedvem habzó szájjal, hörögve a túlélő vándorokra támadni.
  • Frosty01 #11
    /me letép egy sziklát a hegyről és...
  • CptObvious #10
    Hát ez így elég érdekes számomra. "...a Kínai ügynököt. Az ő története a bombázás előtt kezdődik."

    A bombázás előtt, a nagy háború kitörése előtt? Gyakorlatilag a Fallout világának kialakulásának kezdetén?
    Bajtársaival épp titkos küldetésen van, valahol Las Vegas környékén, de elkapják, bebörtönzik egy barlangban és amikor már épp végezne magával, becsapódik néhány atom bomba. Méghozzá elég közel ahhoz, hogy, a barlang mélyén, ahol épp fogva tartják, olyan dózisú sugárzást kapjon, amitől Ghoul-á válik. Majd a felszínre jutva szembesül eltorzul önmagával.
    Ghoul-á viszont nem néhány óra alatt válik az ember. Szóval elvan néhány hónapig, de közben mi van vele? Eszméletlenül fekszik a börtönben? Vagy jön a fekete képernyő, hogy "X évvel később..."
    De még akkor is csupán 1-2 év telhetett el. Holott az első rész is a bombázást követően 80 évvel kezdődik. Ilyen alapon a két világnak köze sem lehet egymásnak. Fallout 1-2, már kialakult a poszt apokaliptikus világ, itt meg akkor kb a szerencsés túlélők elkezdik újjáépíteni a világukat.
    De ez ugye csak a kínai ügynök története. Viszont akkor vagy a többi karakter is vele egy időben tevékenykedik, vagy rajta kívül a többiek néhány évtizeddel később kezdenek tevékenykedni, esetleg mindenki más időben....

    Kíváncsian várom a további információkat.
  • zOMG #9
    Fallout 1-2 hát igen abban még megvolt a tűz hogy egy örök klasszikus játék legyen amiben a poénok ütöttek kihivás is volt benne meg egyszerűen jó volt Fallout 3 egy casual szemét oblivion a sivatagba hogy minden kis kakknub könnyedén tudjon vele játszani aminek az a legnagyobb kihivása hogy meddig van türelmed összeszedegetni a kis foskotró figurákat igy van ez kell a népnek mert az a jó ha minden kaktusz mögül kiugrik egy punk pózer azt röhögve kiheréled... igen tényleg egy "jó" játék lett de 5i vel maximálisan egyet értek talán a következő mert a remény hal meg utoljára
  • lammaer #8
    /me lehajol egy kőért...

    És igen, játszottam az első kettővel is nem keveset. Tagadhatatlanul az F3 más, de nagyon jó lett, grafikalag, zeneileg és hangulatilag is :)
  • kissssss #7
    repül a kő