Berta Sándor

Az Amazon több e-bookot adott el, mint papíralapú könyvet

Az Amazon online áruház karácsony első napján több elektronikus, mint nyomtatott kiadványt értékesített.

Azt már az egy héttel ezelőtt kiszivárgotthír alapján is sejteni lehetett, hogy az Amazon.com sikeres karácsonyi időszakot könyvelhet majd el. A szombaton nyilvánosságra hozott adatok ezt igazolták is. "Köszönettel tartozunk az ügyfeleinknek, mivel a Kindle-t a vállalat történetének legnépszerűbb ajándéktárgyává tették" - jelentette ki Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója és vezérigazgatója. A cég részletes listát készített a legkeresettebb árucikkekről. A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle-ok nagy számát tekintve.

Az Amazon nem árulta el, hány darabot adott el az e-könyv-olvasóból, csak annyit közölt, hogy a november 15. és december 19. közötti időszakban ez volt a legkeresettebb termék az elektronikus cikkek kategóriájában. A The Kindle Store-ban jelenleg több mint 390 000 e-könyv található. A legnépszerűbb elektronikai készülékek a Kindle mellett az Apple iPod Touch 8 GB és a Garmin Nuvi 260W 4,3 colos GPS voltak.


Az Amazon ügyfelei a helyi oldalakon átlagosan másodpercenként több mint 110 terméket rendeltek meg. A rekordot a december 14-én regisztrálták, akkor ugyanis összesen a látogatók több mint 9,5 millió árucikket vásároltak meg az Amazon.com-nál. A cég az ünnepi időszakban a világ 178 országába küldött termékeket. A listából kiderült, hogy a felhasználók annyi videokamerát vettek meg, amelyek rögzíthető anyagaival 50 évre biztosítani lehetne a YouTube nonstop működését, míg az értékesített Blu-ray lejátszók egymás mellé állítva 27 mérföldes távolságra érnének el.

Az eladott 8 GB-os iPodokban tárolható dalok összesen 442 évre biztosítanának zenét. A videojátékok és hardvereszközök közül a legkeresettebb a Wii Fit Plus, a New Super Mario Bros és a Call of Duty: Modern Warfare 2 volt. A DVD-knél a Harry Potter és a félvér herceg, a Star Trek, valamint az Up vitték a prímet, míg a zenei albumoknál Susan Boyle (I Dreamed A Dream), Andrea Bocelli (My Christmas) és Michael Bublé (Crazy Love) albumai voltak a legnépszerűbbek.

A szoftverek eladási listáját a Microsoft Office Home and Student 2007, az Adobe Photoshop Elements 8 és a Microsoft Office 2008 for Mac Home & Student Edition vezeti. A mobiltelefonok tekintetében pedig a kártyafüggetlen Nokia 5800 XpressMusic, a Plantronics 510 Bluetooth Headset és a BlackBerry Bold 9700 Phone voltak a legfelkapottabbak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kelly7 #19
    Sziasztok

    Eladó egy Amazon Kindle6" hibátlan teljesen új gép!
  • Gascan #18
    Az Amazon Kindle szerintem jó ötlet, de én arányban az olvasható részt kicsinek tartom a többihez viszonyitva. Igy maga a készülék is elég nagy, feleslegesen, mert szerintem máshová is elférnének az olyan dolgok mint a billentyűzet. Továbbá éritőképernyős techológiával jó pár gombot meg lehetne spórolni a felületről, nem is beszélve arról, hogy még a használata is egyszerűbb lenne.
  • pasi29uk #17
    Ha ráteszed a fénymásolóra és megnyomod a zöld gombot... akkor?
  • Ersiman #16
    Üdv!

    Ennyiért inkább már a Sony PRS-300 Pocket Edition. 60 ezerért adják azt is a WestEnd Sony márkaboltjában. De egyébként az itthon kaphatóak közül szerintem a Koobe a legjobban támogatott, és azt venném, ha olcsóbb lenne.
  • Polemius #15
    roliika:
    A Barnes & Noble készüléke, a Nook.
  • roliika #14
    Itt a képen ez a kisebb olvasó ez miez? Kell ilyen. :)
  • DOGMAN #13
    http://ekonyvolvaso.blog.hu/2009/12/12/t_olvaso_kozelrol

    "Kiválasztották ugyanis a piac létező legolcsóbb, és jelen ismereteim szerint legprimitívebb, de már eInk eszközét, és bármiféle magyarosítás (szaknyelven lokalizáció ;-) nélkül idehozták."

    "A sebességgel alapvetően sok baj nem volt, azzal már inkább, hogy szűk 39-másodperc alatt bootol be. Ez azért különösen fájdalmas, mert automatikusan kikapcsol valamennyi idő (pár óra) után, és azt az automatizmust sem kiiktatni, sem konfigurálni nem lehet, suspend módot nem találtam. Összevetésképpen a Koobe boot ideje 15 másodperc, és hetekig elvan bekapcsolva. A suspend hiánya miatt a prompt olvasásnak lőttek, perceket kell várni/gombolkozni az olvasnivalóig."

    "A firmware
    Röviden összefoglalva: full fapad. Az, hogy nyelvi opcióként a két kínai mellett csak angolul tud, csak a kisebbik probléma. A nagyobbik, hogy a formátumtámogatása praktikusan minimális (tudjuk, támogatás=nem omlik tőle össze, de valami látszik), csak a pdf, az epub és a doc jöhet szóba. Prc vagy rtf nem is látszik, az elvileg támogatott html tökéletesen láthatatlan maradt, ha UTF 8 vagy UTF 16 utalás volt a headerben. Nem volt időm kikísérletezni, hogy akkor viszont mit szeret, de index.hu oldalak nem fognak betördelődni, az biztos.

    A kijelzett formátumokban az aktív elemek nem voltak használhatóak, se tartalomjegyzék, se lábjegyzet, se link. Pedig ezeket a pdf és az epub amúgy támogatja. A testre szabhatóság kimerült a betűméret és a laptájolás változtatásában (erre dedikált gombok vannak), betűtipust, sortávot és egyéb finomságokat nem lehet állítani. (Egy csomószor nyomogattam olvasás közben a menü gombot, de egyszerűen kivágott a publikációból, ne akarjak állítgatni semmit.)"

    Szóval egy cybook kb 80-90-ből házhozjön futárral, a T olvasó meg kb fele árárt (+ valami előfizetés is kell hozzá vagymi , ehhez már nem volt idegem hogy a t újabb árukapcolását átvizsgáljam) egy kalap sz@rt nyújt ahhoz képest.
    Szóval és személy szerint nem ajánlom a megvételét.
    Könnyen pofázok iPhonnal a szebemben, de egy cybook-ra nekem is fáj a fogam nagyon...
  • Ruley #12
    Mire gondolsz? Hogy kevesebbet tud a többinél, vagy hogy gagyi, úgy mint "szétesik a kezemben" gagyi?
  • Ferrer #11
    "Az eBook-olvasó ára 300 ajándék könyvvel"
    Lol már :D
  • Professzore #10
    Bármilyen, megfelelően formázott saját tartalmat rá tudsz tenni USB-kábelen. A formátumtámogatottság szűkös ugyan, de elfogadható, bár a PDF nem tökéletes (nem nagyítható, nem forgatható).