Szekeres Viktor

2009 legjobb filmjei Tarantino szerint

Ahogy közeledik az év vége, boldog-boldogtalan toplistákkal áll elő. Az ember pedig úgy gondolja, hogy a kritikusok listájánál érdekesebb lehet egy igazi filmértő, mondjuk Tarantino véleménye a legjobbakról.

Quentin Tarantinót sokan szeretik, sokan utálják, de szó nélkül nem lehet elmenni mellette, és filmes tudását sem nagyon szokás megkérdőjelezni. Főleg azok után nem, hogy idén a Becstelen brigantykkal (Inglourious Basterds) eddigi legsikeresebb filmjét készítette el. (A háborús mozi még a Ponyaregény bevételeit is lepipálta.) Éppen ezért érdekes lehet meghallgatni, hogy a rendező szerint mik voltak 2009 legjobb filmjei.


Persze, ahogy Tarantino is elmondja, a lista nem teljes, hiszen sem az Avatart, sem a Komfortos mennyországot, sem az új Clint Eastwood-filmet, az Invictus - A legyőzhetetlent nem látta. Azonban választásaival nem hazudtolja meg önmagát, hiszen a kritikuskedvenc Egek ura és az An Education említése mellett az első két helyre a Star Treket és a Pokolba taszítva című Sam Raimi-horrort tette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #24
    jobban mondva az Inglorious Basterds, ugyanis ahogy a filmet is iszonyú ciki szinkronnal nézni, úgy a címét is kár fordítani :)
  • Justil #23
    a becstelen brigantyk az év filmje :)
  • alienslive #22
    Látom nem érted mért írtam.
    Nem azért vagy Emese.
  • padavanHUN #21
    Ha nekem nem jött be a BB, akkor Emese vagyok, ergo kb. azért emesézel, ami a te sajátod is. Remek öngól, öröm volt olvasni.
  • Etinger #20
    A Pókember 3 meg a képregény filmek paródiája lehetne.. ha már Raimi :):)
  • Darth Sith #19
    Ezek szerint én teljesen, mert nekem mindkettő tetszett :)
  • alienslive #18
    Köszönjük Emese.

    Bár számomra is élvezhetetlen volt a Pokolba taszítva. BB viszont bejött. Most akkor én biztos fél sznob vagyok.
  • padavanHUN #17
    Azt szeretem, hogy mostanában milyen divat megindokolni az extra szar filmeket azzal, hogy azok "műfaj-paródia". :D Az extra szar filmek extra szar filmek és kész. A paródia egyértelmű műfaj, jól felismerhető stílusjegyekkel. Egy szar horrorfilm vagy egy szar, alternatív valóságban játszódó II. VH-s film nem paródia és fricskának is szar. Kit érdekel, hogy valaki nem képes elszakadni a nyolcvanas évektől? A mában kell élni,ha ne sikerül, akkor egy fekália lesz a végeredmény. Ne mentegessünk már szánalmas sznobizmusból és birkaösztöntől vezérelve ilyen szarságokat, mint a Pokolba taszítva, vagy a Becstelen Brigantik... Ezekben nem az a jó, hogy annyira szarok, mert ami annyira szar, az szar marad. Ezek azért szarok, mert szarra sikeredtek. Kész, pont. - Ja, és szigorúan szerintem.
  • CaptainRumi #16
    Hát a Star Trek szerintem valóban az év eddigi legjobb "popcorn" mozija volt. De sanszos, hogy az Avatar lepipálja.
  • winnie #15
    "Igazából nem értem, hogy egyeseknek miért nem esett le, hogy mennyire műfajparódia az egész film, fricska a Zs kategóriának "

    akkor kiábrándítalak. nem volt paródia. ez egy ilyen műfaj. semmi fricska nem volt benne holmi zs-kategóriának. (persze, ha így jön be, hogy paródiának tekinted, akkor tekintsd, a lényeg, hogy tetszett.)

    attól, hogy egy horror humoros, undprító vagy önironikus, még nem lesz paródia.

    atért nem semmi, hogy a kritikusok mennyire imádták. a rotten szerint:

    Reviews Counted:204 - Fresh:187 - Rotten:17