Berta Sándor

Megnyílhat a PayPal a külső fejlesztők előtt

Biztossá vált, hogy hamarosan megnyitja a PayPal rendszerét a külső fejlesztők előtt az eBay. A cég vezetői a lépéstől forgalmuk bővülését, és a tranzakciók számának lényeges növekedését várják. A már nyáron beharangozott lépés a cég szerint egy innovációs robbanást okozhat. "Abból indulunk ki, hogy egy szabályos fizetési forradalom következhet be. Éppúgy, ahogy az iPhone esetében az Apple is több tízezer alkalmazással lendítette előrébb a mobil technológiát, a PayPal is számos újdonságot hozhat" - mondta John Donahoe, az eBay vezetője. Nem véletlen, hogy az online aukciós platform vezetői minden lehetőséget megragadnak a PayPal fejlesztésére, hiszen mostanában egyértelműen az online fizetési szolgáltatás volt az egyik fő bevételi forrásuk. A PayPal ugyanis az elmúlt üzleti negyedévekben folyamatosan két számjegyű növekedési rátával büszkélkedhetett.

Jelenleg a szolgáltatás segítségével világszerte több 60 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolítanak. A cég tavaly 2,4 milliárd dollár forgalmat könyvelhetett el. A közeljövőben a tranzakciók összege elérheti a 120 milliárd dollárt, míg a PayPal forgalma akár 5 milliárd dollárra is nőhet. A közeljövőben elindítanák a PayPal X platformot, amellyel olyan tranzakciókat bonyolíthatnának le, amelyekre eddig nem az eBay vagy más e-kereskedelmi oldalak rendszereiben került sor. Emellett lehetővé válnának például az egészen kis összegű átutalások, befizetések is. "A valódi életben kifizethetek valamire 10 centet, de virtuálisan nem" - ecsetelte a jelenlegi helyzetet Osama Bedier, a PayPal menedzsere.

A cél az, hogy megnyissák a szolgáltatást több ezer külső programozó és fejlesztő előtt, így egyre több a PayPalt támogató program jelenhetne meg és terjedhetne el világszerte. Az első fecske a cég nevéhez köthető, ugyanis decemberben már megjelenik az iPhone és a Blackberry készülékeken futtatható PayPal-kliens. Jelenleg az online fizetési szolgáltató kereken ezer fejlesztővel dolgozik együtt, így egyáltalán nem utópia, hogy néhány hónapon belül bárki akár a Facebookól is tranzakciókat kezdeményezhessen. "A legfontosabb azonban a biztonság. Nem akarjuk, hogy a fejlesztők hozzáférjenek az ügyfeleink személyes adataihoz, csak a legszükségesebb mértékű hozzáférést kaphatják meg" - szögezte le Bedier.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #2
    hajráf paypal, hajrá ebay
  • OliApa #1
    Tok jo. A bratyom most utalt at PayPal-al 200 dolcsit Ausztraliabol es 8,9 AUD-al beérték.