Kruza Richárd

Szürkületi focival reklámoz a Sony

Az agyonreklámozott újdonságok között nehéz kiigazodni, emiatt indította el a Sony a nagyszabású Twilight Football-t.

A Sony úgy érezhette, hogy a Exmor R CMOS technológiája egyedi figyelemfelhívó kampányt érdemel. Ez annyiból érthető, hogy a digitális fényképezőgépek sok agyonreklámozott "forradalmian új" funkciója között az átlagvásárló eltéved mint egy labirintusban, és külön kutatást kell végeznie, amennyiben ki akarja szűrni a valódi használati értékkel bíró dolgokat. Ezt tekintetbe véve a Sony nem akármilyen akciót indított el Twilight Football név alatt, melynek eredménye már megtekinthető.

Az Exmor R CMOS technológia a fényképezés egyik legkritikusabb pontját, a gyenge fényviszonyokkal kapcsolatos problematikát hivatott megoldani. A gyár szerint az ilyen jelzésű Sony fényképezőgép és videokamera modellek a két új beállításnak köszönhetően szürkületben is nagy részletességgel és kevés képzajjal rögzítenek. Ez tehát eddig éppen úgy hangzik, mint bármelyik más reklám, és a potenciális vásárló valószínűleg már fel sem kapja a fejét iyen információ hallatán.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Emiatt hozta létre a Sony a Twilight Football nevű rendezvényt, melynek keretein belül a világ különféle pontjain, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Svájcban, Spanyolországban, Argentínában, Ausztráliában és Dél-afrikában hét futballmeccset rögzítettek Exmor R CMOS-al szerelt Sony eszközökkel. A gyártó közlése szerint a helyszínek kiválasztásában nagyon fontos volt a szép, látványos környezet és természetesen a kevés fény; az egyes helyszínek hangulatához kerestek megfelelő játéksílust. A játékosok és a fényképezők pedig az UEFA.com-on és a közösségi portálokon lettek kiválasztva.

A kampányban szereplő képalkotó eszközök az Alfa550-es DSLR és Cyber-shot WX1 fényképezőgépek és a Handycam CX520VE videokamera, tehát nem professzionális, hanem elérhető árú készülékek. A vállalat külön reklámokat nem készített, mivel arra számítanak, hogy a vírusmarketing erejét kihasználva az interneten maguktól elterjednek majd ezek az anyagok, és a közösségi portálok és blogok világán keresztül a köztudatba kerül, miszerint az Exmor R CMOS technológia egy jó dolog: a Twitteren például élő adásban is figyelemmel lehet kísérni az eseményeket. Akit tehát érdekel az Exmor R CMOS technológia, a http://www.sonytwilightwidget.com oldalon tud informálódni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • rajenk #8
  De mit keres az EXIF infóban a PhotoShop CS3 Machintos?
 • Nonix #7
  végülis csak fél milka egy olyan gép, elérhető ár..
 • jAMEsbAUd #6
  Hat ez rettenetesen cink, hogy 6 kepbol 4 az A900-al van csinalva, egynel pedig nem lathato az EXIF informacio! Amcsiban ezert konkretan romma lehetne perelni mindenkit, mert at akartak [email protected] csunyan!
 • Cleawer #5
  "A kampányban szereplő képalkotó eszközök az Alfa550-es DSLR és Cyber-shot WX1 fényképezőgépek és a Handycam CX520VE videokamera, tehát nem professzionális, hanem elérhető árú készülékek"
  Akkor 6 képből miért 4 készült A900-zal?Ráadásul annak az ára sem "elérhető árú " kategóriába tartozik (nálam)
 • 1011001 #4
  Érdekesek ezek a képek. A nagy többség ISO-400-on készült egy Sony A900-assal, amit ráadásul több mint egy éve mutattak be. Azon túl, hogy elég gáz lenne egy full-frame géptől ezen a szinten bármilyen zajt mutatni, ez a gép egy alap CMOS szenzort használ.

  Ami ezt az Exmor szenzort illeti, a Cyber-shot DSC-WX1 ilyet használ, és szeritnem nem jobb mint a konkurencia. A szenzor kicsit nagyobb mint más kompakt gépben (1/2.4"), az optika kezdő fényereje jó (f2.4), de már ISO 160-on is tisztán látható a zaj és zajszűrés: www.imaging-resource.com/PRODS/DSCWX1/FULLRES/DSCWX1LL01603.HTM (jobb alsó sarokban a ruhadarab mintázata teljesen el van mosva)
 • Pares #3
  [URL=http://www.sg.hu/kep/2009_09/0928sonyszurk4.jpg]Jobb helyre nem is építhették volna azt a "focipályát"...[/URL]
 • roliika #2
  Ha figyelmesen megnézed, ezeken a képeken is vannak csúnya dolgok.
  Az a stadionos kép finoman szólva sem éles.
  Jégmezős focisták..khmm... nézd meg a térdüket, na meg a havat, tök szép színes...mintha szerpentinnel lenne beszórva. :DD

  Na az mondjuk tény, hogy itt a mobilok elhasalnának, de még pár kompakt is.
 • Glutamin #1
  Na ez az a szitu, ahol a mobilokban lévő 100 gigapixeles kamerák csúnyán leszerepelnek.