Kruza Richárd

Itt a Samsung WB5000 ultrazoom gép

Az ultrazoom fényképezőgépek választékát bővíti a WB5000, mely az eddigi legerőteljesebb Samsung optikával rendelkezik.

"A fotózást a legkülönbözőbb szinten művelők egyaránt alkalmazni tudják majd a WB5000 sokféle tudását" - így hangzott Choong Hyun Hwang, a Samsung marketingrészlege elnökhelyettesének nyilatkozata, melyből arra lehet következtetni, hogy univerzális gépről van szó az új Samsung esetében. Hyun Hwang ezzel kapcsolatban két dologra hívja fel a figyelmet: a nagyteljesítményű zoomra, valamint a manuális és automatizált funkciók meglétére.A 12,5 megapixeles, kisszenzoros gépen a Samsung eddigi legerőteljesebb optikája található: a Schneider-KREUZNACH gyártmányú lencse 24-szeres zoomja 35 mm-es ekvivalenciában 26-624 mm-es gyújtótávolságot jelent. Ehhez természetesen optikai képstabilizátor is tartozik.A gép rendelkezik az összes hagyományos manuális programmódokkal és beállítási lehetőségekkel, valamint a színhőmérsékletet 3,000 K és 10,000 K között kézzel is be lehet állítani, az elkészített fotókat pedig RAW formátumban is lehet menteni. Az autofókusz mellett kézzel is lehet élességet állítani.A gép három hüvelykes, 230 ezer pixeles képernyője mellett használhatjuk az EVF-et is, valamint a Smartdial funkció segítségével egyszerűbbé vált a menü használata. A fotózásban járatlanabb felhasználóknak nyújt segítséget a "Smart Auto" funkció, mely lényegében egy helyzetfelismerő automatika: a 11 tárolt beállítás egyikét érvényesíti, amennyiben a felhasználó a gépre hagyja a döntést. Emellett természetesen a szokásos témamódok is rendelkezésre állnak, az arcfelismerő automatika pedig 20 tárolt arcot képes beazonosítani, majd fotózáskor előnyben részesíteni.

Annak ellenére, hogy a gépen nincs HD kimenet, 720p minőségű HD-videók készítésére is alkalmas. A gép októberben kerül a szaküzletek polcaira, vételára 400 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • snorbi #2
    Kár, hogy nincs rajta zoom/fókusz gyűrű (vagy hogy hívják), mint az FZ50-en.
  • raingun #1
    Kár hogy nem kifordítható a kijelzője, inkább lenne kisebb, de forgatható. Nekem ez kritérium. Amúgy nagyon jó gépnek néz ki,