MTI

Virtuális séta a Városligetben

Közel száz fényképet tartalmazó virtuális sétára is lehetőség nyílik a Városliget új honlapján, amely IV. Béla király uralkodásától kezdve napjainkig mutatja be részletesen az egykor országgyűléseknek is otthont adó területet.

A Petőfi Csarnok Nonprofit Kft. gondozásában elkészült a honlap a www.fuit.hu címen mutatja be a Városliget intézményeit, a ligetben található épületek történetét, a Városliget fáit, növényeit, szobrait, illetve emlékműveit.

A honlap címe a Városliget legrégebbi emlékére, egy sírkőre utal, amely alatt Toporczi Horváth Jakab nyugszik. A tekintélyes pesti ügyvéd Martinovicsék védője volt a jakobinus perben. 1806-ban kelt végrendeletében 700 forintot hagyott Pest városára azzal a kikötéssel, hogy hamvait a mai Városligetben helyezzék örök nyugalomra, és sírkövére csak annyit véssenek: FUIT.

Az oldalra látogatók olvashatnak a Városliget történetéről, sétányainak névadóiról és a hozzájuk kapcsolódó történetekről, miközben számos ismert és kevésbé ismert művésznek a ligetről festett képeiben gyönyörködhetnek. Több mint 50 fotó mutatja a be a terület régi arcát, az "Én Városligetem" címmel pedig külön helyet biztosítanak a nem profi fotósok képeinek. A szerkesztők egy-egy beküldőtől legfeljebb négy fényképet tesznek közzé, amelyek lehetnek családi fotók, látképek, esetleg egy városligeti eseményről készült felvételek.

Az oldalon található "fattyúnyelv szótárból" pedig az is kiderül, hogy mit csinál az, aki a Lizsében stefániázik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #3
    Ja, az az 1 ezrelék, aki Silverlightot használ.
  • foregister #2
    Jaja, photosyth-tel ráadásul még közösségivé is lehetne tenni ezt a sétálós eseményt. Később egész BP-re is ki lehetne terjeszteni.
  • endrev #1
    www.photosynth.com ;)