SG.hu

Az USA-ban is piacra lép a Prezi

2009 egyik legígéretesebb magyar szoftvere, a Kitchen Budapestből indult Prezi most az USA-ban is piacra lép. Az eszközt fejlesztő cég, melyhez a Twitter egyik alapítója is csatlakozott, jelenleg az innovatív vállalatokra és szakemberekre összpontosít, elsőként őket célozza meg ajánlataival.

A jelenleg ismert prezentációs szoftverektől teljesen eltérő, flash alapú Prezi hivatalosan is kilép a nemzetközi színtérre: elsőként az USA felhasználóit célozza meg, majd várhatóan tovább terjeszkedik az angol nyelvű országokban. Az új alkalmazás híre már a magyar piacon való márciusi bemutatását követően is nagy figyelmet keltett az interneten; sok szakmailag mérvadó médium és online közösség (Financial Times Germany, TechChrunch, CNET), illetve szakértő az egyik legígéretesebb új fejlesztésnek nevezte. Érdeklődésüket fejezték ki iránta különböző tudásközpontok és egyetemek is, így például a kaliforniai székhelyű Institute for the Future is Prezit használ, ami szintén a szoftver nemzetközi sikerét vetíti elő.

A Magyar Telekom által alapított innovációs kutató-fejlesztő laborban, a Kitchen Budapestben a vállalat technológiai és anyagi támogatásával 2008-ban életre kelt projekt ma már egy kockázati tőkebefektető, a Sunstone Capital segítségével folytatja tevékenységét annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a nemzetközi színtérre lépés kihívásainak, és saját lábra álljon.

A cég közleménye szerint az elmúlt hónapok bővelkedtek is a sikerekben: júniusban 400 jelentkező közül a Prezit beválasztották a 30 meghívott közé a Microsoft központjában rendezett Startup konferenciára. A Prezi csapata az igen jelentős, világszerte ismert és elismert TEDGlobal konferenciával is együttműködésbe kezdett és egyes előadók számára elkészíti prezentációjukat. További friss fejlemény, hogy a Twitter egyik társalapítója, Jack Dorsey is tagja lett a Prezi tanácsadói testületének és olyan ügyekben segíti a csapatot, mint a forrásteremtés vagy a technológiai fejlesztések. Ezenkívül a napokban Somlai-Fischer Szabolcs vezető designer/alapító elnyerte a Fortune, Science és Time magazinok által szponzorált World Technology Award díját New Yorkban, művészeti kategóriában.

A szoftver egy non-lineáris felépítésű prezentációs eszköz, mely a korábbiakban megszokotthoz képest szokatlan szabadságot ad. Egy virtuális vászon, amire fel lehet vinni a prezentáció elemeit, majd ezeket szabadon rendezve létrehozni egy bejárási útvonalat. A Prezi azokat célozza meg, akiknek számít az előadásuk vizuális megjelenése, és akik szeretnék kihozni belőle a grafikai maximumot. Online formában előnye, hogy a prezentációk nagyon könnyen, közösen szerkeszthetők, megoszthatók, illetve weboldalba, blogba integrálhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Gratulalok!! Hajra magyarok! :)