Gyurkity Péter

A Windows 7-et is átugornák a vállalatok

Érdekes felmérést közöltek a napokban a tengerentúlon, amelynek eredményei szerint a vállalatok nagy többsége a Vista után a Windows 7 telepítését és alkalmazását sem tervezi - a fő indok a takarékosság.

A Quest Software ScriptLogic részlege mintegy 20 ezer kérdőíven kérte ki az IT adminisztrátorok véleményét az Egyesült Államokban, elsősorban a jelenlegi gazdasági helyzet cégekre gyakorolt hatásaival, valamint az új Windows verziók alkalmazásával kapcsolatban. Kiderült, hogy a Vista után a Windows 7 sem számíthat gyors elterjedésre a vállalati szegmensben, bármekkora is a népszerűsége az otthoni felhasználók körében.

A nagyjából ezer válaszoló csaknem 60 százaléka ugyanis jelezte, hogy jelenleg egyáltalán nem tervezik a Windows 7 széleskörű telepítését és az átállás megkezdését. Alig 5,4 százalék nyilatkozott úgy, hogy még az év vége előtt megkezdik a folyamatot, míg a válaszadók egyharmada készül ugyanezen munkálatok megindítására legkésőbb 2010 végéig. Az tehát biztosnak tűnik, hogy gyors terjedésre ezúttal sem számíthatnak Redmondban, az XP és a korábbi változatok leváltása még inkább kitolódik a bizonytalan jövőbe. A felmérés készítői szerint ezt leginkább a gazdasági helyzetnek és a jelenlegi takarékossági intézkedéseknek köszönhetik.

Ezt igazolja, hogy a legtöbb cég a frissítések és az új szoftververziók beszerzésének elmaradásán, illetve késleltetésén spórolt meg pénzeket, a második legfőbb indok pedig a virtualizáció fokozottabb használata, a hatékonyság növelése volt. A munkaerő elbocsátása, illetve az új alkalmazottak felvételének elhalasztása érdekes módon csak a harmadik legnépszerűbb intézkedés volt, ami azt jelzi, hogy a szoftverek frissítése itt jóval nagyobb hangsúllyal esik latba. Ami az átállás megkezdését illeti, itt két fő indok szerepel a felmérésben, ezek pedig az idő és a szükséges erőforrások hiánya, valamint a kompatibilitási problémák.

Ez utóbbi úgy látszik az XP Mode elkészülte ellenére komoly félelem a vállalatok körében. Sean Angus kórházi rendszergazda például az első szervizcsomag kiadásáig várna az új rendszerre való átállással. A szakember szerint ugyanis az intézményben használt 1500 számítógépre addig nem szabad új szoftvert telepíteni, míg le nem tesztelik a mindennapi munkához elengedhetetlen alkalmazások kompatibilitását. Az üzleti szférában tehát a költségek minimalizálásán van a hangsúly - kíváncsian várjuk, a Windows 7 mennyiben tud majd ezen változtatni megjelenése után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sitteslaci #127
    Ezek után tulajdonképpen mi maradt még a Windows 7 mellett??
  • sitteslaci #126


  • levente68 #125
    Akkor egy szimplán hülye kérdés:
    hogy is van ez?
    3rd party soft nélküli gépet mutass már nekem, kérlek!
    Persze értem én, hogy nem telepítheti az admin pluszba minden gépre, de azért ez a feature kissé hardware-igényes, nem zavar? Amin megy az Aero, azon nem lassú talán az XP sem...

    Meg aztán válaszolhatsz nyugodtan, szerinted miért kellene egy nagyobb cégnek súlyos milliókért megint oprendszert cserélnie?
    Kivéve persze, ha olyan cég, no, de milyen is? (30 ablakos?)
    A te cégedre kérdeztem lejjebb, miért nem válaszolsz?
    Taníts, mester!

    Amit meg Sanyix leírt, azt nem ismételném...

    "s tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3...."

    Megsértődtél, bántottuk a kedvencedet? brühühü...

    Kapaszkodj meg, bár nem Vista SP3 hivatalosan, de ha igazán korrekt lenne a MS, akkor az lenne. Ha akarod, (ha nem) azt is elárulom, hogy mik az okai, hogy nem így van:
    a rosszul hangzó Vista nevet el kellett dobni, hátha elfelejtődik a fiaskó.
    Ezentúl: ha el lehet adni, hát eladják, ennyi. Profitból élnek.

    Tévedés ne essék, jó a W7, de annyira nem jó, hogy azonnal váltani kelljen rá mindenkinek. Aztán, te, mint "Mester", nálam is jobban tudod, hogy a Vista fiaskó után óvatosak már az adminok (sőt, ugye még XP se volt a legjobb az első formájában).

    Próbálj meg kicsit objektívebben szemlélődni, nem a te céged az egyetlen, a többi pedig igényben és lehetőségekben különbözhet.
    Vágjuk azt is, hogy MAJD a DirectX11 mit hoz, de ahhoz kéne olyan VGA is, az meg, legalábbis mifelénk, egyrészt nincs még, másrészt pénzbe kerül!

    Tehát, ennek fényében hülye az, aki nem vesz új VGA-t, (esetleg alaplapot, RAM-ot, meg mondjuk winchestert, stb.) hogy kiaknázhassa ezen valóban klassz dolgokat egy (vagy tízezer) levél megírásához?

    Gondolkodj már picit! Ha egy cégnek egy oprendszer NEM TUD előrelépést hozni, akkor miért váltsa le azt, ami igenis nem szar, csak régebbi?
    Mert az XP csak régebbi, de nem ócska, ha neked ez nem is tetszik!
  • Sanyix #124
    "s tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3...."

    köszönjük szépen, így már nem kell komolyan végigolvasni a hozzászólásaidat, hiszen látszik a hozzá-nem értésed. Jó hogy letagadod azt a TÉNY-t amit az m$ sem tagad. De mint írtam, jöhetnek az egetrengető, hatalmas újítások a vistához képest. Bár eddig nem jött, nem is véletlenül nevezhető vista sp3-nak, hiszen az m$ se írt róla semmi egetrengető újdonságot, csak pár kisebb fejlesztést, és finomítást, amit nyugodtan service pack-nek lehet nevezni.
  • Koge #123
    levente 68 third party softwarek nelkuli megoldasokrol beszelgessunk, egy vallalat nem fogja hagyni a titkarnonek hogy felrakjon egy taskswitch pro-t, es ugy latszik a vga-gyorsitasu gui meg mindig nem esik le az embereknek hogy mekkora sebessegnovekedest jelent... es tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3....

    mellesleg nem huztam fel magam csak szimplan hulyek vagytok hozza... akinek meg nem inge nem veszi magara...
  • levente68 #122
    Szerintem olvasgass még egy kicsit.

    Ezt a kapásból lehülyézés helyett írtam
  • Indomagyar #121
    A habzószájú Viszta és Win7 huszárok kedvvért íme :

    A Windows 7-et is átugornák a vállalatok

  • levente68 #120
    Kicsit felhúztad magad, nem kellene.
    Mondjuk nekem is tetszik a preview, csakhogy azt nem a W7 hozta, de megoldható ám ez XP alatt is, én TaskSwitch Pro-t használok, az is naon jó, ezért nem kell új oprendszert venni a te céged esetén hány millióért is?

    Az ég és föld túlzás azért.
  • levente68 #119
    No, azért a Vista kontra W7 egyértelműen a W7, nem?
    Még ha nem is Vista SP3-nak nevezik, ahogy kb. kellene
  • [HUN]FaTaL #118
    Egyetértek. Vista annyira nem kuka, hogy bevételi rekordokat döntögetett. Csak az előzetes várakozásokhoz képest lett "bukás", tényleges bukásnak semmiképpen nem nevezném. A vistat fikázók, win7et dícsérőkön meg mindig sírva röhögök.