Gyurkity Péter

Kamerával egészülhetnek ki az iPod lejátszók

Külső források szerint az Apple óriási mennyiségű kamerát rendelt Ázsiából, amelyek - már csak a darabszámnál fogva - egyedül az iPod lejátszókban kaphatnak helyet. Érkezőben lehet az újabb generáció.

A TechCrunch ázsiai forrásukra hivatkozva kiemelte, hogy az Apple igen nagy mennyiségű beépíthető kamerára adott le megrendelést. Ezen megoldások az iPhone készülékekben is megtalálhatók, a forrás azonban a darabszám alapján azt valószínűsíti, hogy az új sorozatok egyedül az iPodokban kaphatnak helyet.

Ez természetesen azt jelentené, hogy az új, valószínűleg szeptemberben megjelenő hordozható lejátszók immár beépített kamerákkal egészülnének ki, amely egyfajta evolúciós fejlődésként írható le a család történetén belül. A cég meglehetősen olcsó, durván 10 dollárba kerülő megoldásokra adott le megrendelést, a legvalószínűbb jelöltnek pedig az érintőképernyővel felszerelt iPod Touch tűnik. A lépés megtétele nem lenne nehéz, hiszen a szükséges szoftver már szintén megtalálható az iPhone telefonokon, így erről sem kellene külön gondoskodniuk.

A hír felbukkanása után nem sokkal a Macrumors oldalán felbukkant néhány kép, amelyek állítólag az új modellek külső burkolatait ábrázolják. Ezeken már megtalálható a valószínűleg a kameráknak meghagyott lyuk, az igazán érdekes azonban az a tény, hogy a képeken nemcsak az iPod Touch, hanem az iPod Nano is szerepel. Ez persze önmagában még nem garancia arra, hogy ez valóban így is lesz (emlékezhetünk arra, hogy az iPhone megjelenése előtt is bukkantak fel olyan képek, amelyek azután hamisnak bizonyultak), ám mindenképpen jelzésértékű, hogy az Apple legalábbis gondolkodik a megoldáson.

A hivatalos hírre valószínűleg szeptemberig várnunk kell - meglátjuk, hogy pontosan mely modelleket egészítené ki az Apple a fenti megoldással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • infisz #15
    Hm...Vajon mennyivel kell többet fizetni ha benne lesz a kamera?
  • BenceYCE #14
    SE-ból csak az Xperiát venném, mert ahhoz nem a szutyok memory stick kell, viszont azt nem is Ők gyártották :)
  • Commandante #13
    "a forrás azonban a darabszám alapján azt valószínűsíti, hogy az új sorozatok egyedül az iPodokban kaphatnak helyet."

    Én meg ez allapján azt valószínüsítem hogy a forrás egyszer nyomhatna már egy logout-ot a facebook-on, myspace-en meg a twitter-en EGYIDEJÜLEG és kereshetne már magának valami p!nát. Sok bitagyú TechCrunch-os.
  • Bith #12
    N82
  • kvp #11
    En is sonyericsson telefont hasznalok. Igaz, hogy csak 2Mp-es a fokamera es csak 320x240-es a kijelzo es csak 4GB-os, de fokent az ara miatt vettem, mert olcso volt. Viszont sajnos meg a profibb valtozatok sem tudjak elerni az osoreg 2Mp-es full frame-es szenzoru olympus-om minoseget. Pedig abban meg semmi extra elektronika nincs, csak egy normal filmes haz es egy 35mm-es szenzor, mechanikus zarral. Gyakorlatilag csak a hatlapban ter el a filmes valtozattol, ott van az osszes extra kezeloszerv es az lcd is. Nem egy profi gep, de valamiert ujabban meg a dragabb kompakt kategoriaban sem latni rendes 35mm-es szenzorokat, pedig az oreg gep zajszintje kozel 0, meg ejszaka is. (a zaj 0 lux-nal atlag 1-1.5 bit, mig a mai cmos szenzoroknal ez akar 4-5 bit is lehet, 8 bpp-es mintavetelezesnel)
  • Glutamin #10
    K800i-m van. Rendes AF, Xenon vaku, 3.2MP. Nem butít meg a MP háború. De sajnálom, hogy ezt a szintet még elég kevés gyártó ugorja meg. Az innov8-on kívül pedig nem is igazán van érdemben jobb. Pedig igény lenne rá.

    Én egy kompakt fényképező helyett használom a telefonom kameráját, mivel mindig kéznél van. Amit sajnos egy fényképezőről nem tudok elmondani.

    Már rég megoldható lenne egy kompakt gép tudása egy telefonban, csak felsőbb érdekek nem engedik.
  • jhetedikj #9
    Ezt csak azért rendelték,hogy a konkuráciát és a médiát megtévesszék vele,ezek a kamerák megérkezésük után repülnek a kukába.:D
  • ProGabe #8
    mármint azzal, hogy nem volt az mp3 lejátszóban kamera? ugyan már!

    wired-en meg nem véletlenül vetették fel, hogy ha ez igaz, akkor a kompakt gépeknek tulajdonképpen leáldozott!
  • Ferrer #7
    Én!
  • Magiszter #6
    Samu: Tottttálisan igazad van! 3 megapixeles fotómasinával évekig elvoltam. Egyedül amit hiányolok a szifonban az egy normális kamerakezelő program, valamint hogy ne fix fókuszos legyen. Bár a legtöbb képhez amit eddig csináltam vele bőven elég volt a fix is. Egy telefon nem is arra van hogy valaki a National Geographic-nak fotókat csináljon. Ez csak egy lehetőség, hogy ha látsz valami izgalmas témát jövet-menet akkor előkapod a kütyüt és lősz gyorsan egy képet.
    Szerintem.