Szekeres Viktor

Itthon nem döntött rekordokat a Transformers 2

Idén még ennyien nem érdeklődtek film után Amerikában. Magyarországon már más a helyzet, és ugyan nálunk is első a film, de vezető helyét épp hogy tartja az Angyalok és démonok előtt.

Na, persze, ha a valósághoz ragaszkodunk, akkor Amerikában sincs szó rekorddöngetésről, ha eltekintünk a legtöbbet jövedelmező címtől a "június 28-án bemutatott filmek" kategóriájában és a többi marginális titulustól, de attól még idén ennyien nem érdeklődtek film után - Amerikában. Idehaza a Transformers: A bukottak bosszúja című filmet csütörtöktől vasárnapig 68 316-an látták, ami 72,5 millió forintos bevételt jelent, s a nézők több mint fele (35 609-en) Budapesten váltott jegyet a filmre.

Ezzel természetesen mind fővárosi, mind országos összevetésben első lett a film. Keddi premier lévén a hétvégi bevételt érdemes kiegészíteni az "előző heti" számokkal, hiszen 29 329-en (ebből csak Budapesten 17 ezren) már csütörtök előtt megnézték a filmet, amely így országos szinten hétfőn lépte át a 100 ezer nézőt. Hiába azonban a gigantikus hétvége, Amerikával szemben itthon nem mindenki izgult rá a robotos mozira, hiszen a Terminátor: Megváltás 42 151 nézőt vonzott mozikba az első hétvégén, míg a jelenlegi éllovas, az egyik szerdán bemutatott Angyalok és démonok 43 858-at. Persze ki tudja, hogy mi lett volna a Transformers 2 eredménye, ha "normálisan", csütörtökön mutatkozik be?

A hét másik hazai premierfilmje, a francia Coco Chanel a premierhétvégén Budapesten 6298, vidéken pedig 1545 nézőt érdekelt, ez pedig a 4. helyre volt elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #57
    Helyenként? melyik rész nem igaz?
  • Broafka #56
    van benne helyenként igazság, de amúgy szerintem kicsit túl játsza az agyát. helyenként sokat lovagol egy témán.
  • Szolnokboy1 #55
    angol tudóknak egy nagyon szórakoztató cikk. :)

    http://www.toplessrobot.com/2009/06/bonus_robs_transformers_2_faqs.php?page=1

    a legszomorúbb, hogy nagyon is igaz.
  • Nagydög #54
    Szuken. Kulonben eszrevetted volna, hogy nem istenitem az Idiocracyt, csak nagyon idevagonak erzem.(lasd: tarsadalomkritika) Amugy nyugodt vagyok, hogy nem jutunk oda, sot, a haznyi magas alakvalto robotok megjelenesetol se tartok. Azt is valoszinnek tartom, hogy nem valunk sargas boru rajzfilmfigurakka, de attol meg a Simspsons nagyon igaz tud lenni, a South Parkrol nem is beszelve.
  • Lacee83 #53
    Az első rész jobban tetszett. Az új robotokon és ütősebb látványon/akciókon kívül semmi különlegeset nem nyújtott. Nem igazán találtam benne olyan jelenetet amit többször megnéznék mint a TF1-ben. Eredeti nyelven azért majd megnézem hátha az dob az élményen valamit...
  • BaliBoy #52
    Megnéztem gyorsba ezt az Idiocracy c. filmet mert kíváncsi voltam, hogy mi ennek a filmnek a hihetetlen nagy mondanivalója, hogy erre hivatkozol. Hát csak gratulálni tudok neked, hogy a TF2-őt fikázod ezt az idióta filmet meg "isteníted". Had nyugtassalak meg, előbb pusztítjuk el magunkat minthogy oda jussunk. Vagy ha mégsem pusztítjuk el magunkat akkor nem a hülyülés útján fogjuk folytatni az emberiség történetét.

    Kommentet írta: Szabó Balázs végzett villamosmérnök
    Az elmúlt egy hétben megnézett filmek: Philadelphia, Transformers 2, Angyalok és Démonok, Amikor megállt a Föld.

    Remélem megütöm az általad felállított IQ mércét....
  • Nagydög #51
    Khm... En alapvetoen szeretem a popcorn mozikat. Az Indy4 rendben is volt. Meg a TF1 is tisztes iparos munka. Az uj Star Trek kifejezetten jo, bar zavart, hogy popcorn mozit keszitettek belole, raadasul csak halvany elkepzelesuk volt az alkotoknak a Star wars es a Star Trek kozti kulonbsegrol, meg aztan ez a reboot divat is... Na mindegy! Ezek filmek. Jok, vagy rosszak, lehet rola vitazni. A TF2-rol viszont pozitiv kritikanak szamit mar az is, ha techdemonak nevezem.
  • gyurecz #50
    Hm.Érdekes vita.Én speciel a 32 évem ellenére nagyon élveztem a filmet,pedig tudom,hogy nulla a sztori és még az is tele hibákkal vagy éppen vakításokkal...De mégis szórakoztat,kikapcsol és hát igen a brutális látvány és hang szinte beleprésel a székbe.A Transformers nem gyerekfilm,de nem is azért készült,hogy bárkiben mély gondolatokat indítson el.Legfeljebb arról,hogy ugyan mennyibe került ez a gigantikus cirkusz?...
  • rudymester #49
    Gyerekkoromban nagy TF képregény rajongó voltam, de már nem sok mindenre emlékszem a sztoriból. Az első rész is tetszett és ez is bejött. Nem tudnám eldönteni, hogy melyik volt a jobb. Azt kaptam amit vártam: akciót és poénokat. Ami zavaró volt, az a sok közeli akció a rázkódó kamerával. A másik, hogy mi a bánatért kellett a szülőket odakeverni a film végi eseményekhez? Semmit nem adtak a filmhez. :S
    Ez az a film, amit csak moziban érdemes megnézni.TF+nagy kép+nagy hang=élmény.
  • neoG #48
    A TF2 film.Moziba is vetítették, ott meg filmeket szoktak.
    Igazából ez a beszélgetés nagyjából arról szól,hogy egy rocker betéved egy discoba, utána meg hőbörög, hogy odabent micsoda zörgés volt. Van ilyen is.Ha nem tetszik van választék bőven. Nem kell más ízlését ócsárolni ilyen szöveggel, hogy nem film,hanem techdemo...