Gyurkity Péter

Zeneletöltéssel bővülhet a PSP

Egyes források szerint a Sony a zeneletöltések bevezetését tervezi saját hordozható konzolja esetében - a cég maga is elismeri a korábban elkövetett hibákat.

A Cnet ágazati forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy komoly lehetőségként merült fel a Sony által megújítani kívánt PlayStation Portable kiegészítése a fizetős zeneletöltési opcióval. Erről ugyan sem a gyártó, sem pedig az állítólag kiszemelt szórakoztatóipar partnerek nem hajlandók nyilatkozni, ám máris megindult a spekuláció a részletekkel kapcsolatban, hiszen ezek alapján sok minden eldőlhet már a rajt pillanatában.

Fontos kérdés például, hogy milyen formátumot alkalmaznának az online bolt esetében, ezen a területen pedig a Sonynak meglehetősen homályos, kudarcokkal tarkított előélete van. Elemzők emlékeztetnek az olyan sikertelen próbálkozásokra, mint az ATRAC3, valamint a MiniDisc, ám mivel a PSP-ről van szó, nem kell messzire mennünk, hogy világosan lássuk a makacs politika eredményeit. A PSP első változata (amelynek módosított verziója a piaci pletykák szerint most készül) ugyanis az UMD formátummal szintén befürdött, a felhasználók nem szerették meg a korongokat, amelyeket egyedül ezen a készüléken használhattak. Kérdés, hogy most engednek-e majd a vásárlói igényeknek.

Mindenképpen jó jelnek számít, hogy a korábbi kudarcokat, hibákat maga Howard Stringer vezérigazgató is elismeri. Szerinte amennyiben a Connect online szolgáltatás, valamint minden egyéb, a zenével kapcsolatban álló megoldás esetében a kezdetektől a nyílt formátumok mellett döntenek, akár le is győzhették volna az Apple-t, amely ma már kikezdhetetlennek tűnik ezen a téren. Akkor úgy gondolták, hogy a védett formátummal nagyobb profitra tehetnek szert, ez a számítás azonban tévesnek bizonyult.

Hamarosan kiderül, hogy a vezetés belátása mennyiben vezet majd nyílt, az átjárhatóságot biztosító formátumok alkalmazásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #6
    Igaz, legalább PS3-ba lehetett volna beletenni:) De a SONY-nál amúgy is Ős üzleti stratégia, hogy bizonyos eszközeihez saját interféjszt, és egyéb saját kisegítőket használnak. Itthon biztos, hogy elég komoly korlátja van az eladásoknak, dolgoztam benne. Inkább SONY fanok veszik, illetve azok, akiket hidegen hagy az ár (a memória kártya ára is), ha találnak egy jó SONY formát.
  • csimmasz #5
    Nemérted!
    A gond az hogy mondjuk nem tudod másnál lejátszani a mindi disc lemezt,vagy a filmet amit a PSP hez vettél az umd miatt!
    Nem a játék a gond az egyértelmü hogy csak a saját HW-ján megy oda akár lehetne a saját formátum.
    Az egyéb multimédia a gond.
  • smaczylaci #4
    "az UMD formátummal szintén befürdött, a felhasználók nem szerették meg a korongokat, amelyeket egyedül ezen a készüléken használhattak."

    Ekkora baromságot! A nintendo v bármelyik más konzol egyezö formátumot használ?? NEM! akkor meg mi a baj? én nem panaszkodom azért mert nem tok psp-vel játszani DS-es marioval!
  • cateran #3
    Épp itt van nálam 1 klassz kis vörös Sony walkman..én még ilyen szart nem láttam,pedig megfordult már 1-2 dolog a kezem alatt....
  • KillerBee #2
    Az undorító Memory Sticket is hanyagolhatnák végre. Ha jól látom, az idén bejelentett kameráik már mind kizárólag Memory Stickkel működnek, míg a tavalyiak alapvetően CF-fel és a Memory Stick csak opció volt.
  • 5c0rp330n #1
    "Mindenképpen jó jelnek számít, hogy a korábbi kudarcokat, hibákat maga Howard Stringer vezérigazgató is elismeri. Szerinte amennyiben a Connect online szolgáltatás, valamint minden egyéb, a zenével kapcsolatban álló megoldás esetében a kezdetektől a nyílt formátumok mellett döntenek, akár le is győzhették volna az Apple-t, amely ma már kikezdhetetlennek tűnik ezen a téren. Akkor úgy gondolták, hogy a védett formátummal nagyobb profitra tehetnek szert, ez a számítás azonban tévesnek bizonyult."

    legalább belátják. és van is benne valami, a sony gyakorlatilag egyedül dominált a piacon a hordozható analóg lejátszók korában, a márkanevüket (walkman) használták az összes hordozható kazettás lejátszóra. nagyon nagy hiba volt zárt formutámokat használni, makacs módon. mondjuk amióta újra nyílt formátumúak a walkman-jeik, megint a piac egyik legjobb lejátszóit gyártják, lényeges dolgokban (aksi, hangminőség) a "nagy" apple-t is szépen odabasszák folyamatosan.