MTI

Kiberhadtestet működtet Észak-Korea

"Kiberhadtestet" működtet a sztálinista Észak-Korea egy kedden megjelent dél-koreai értesülés szerint.

A számítógépeskalóz-alakulat feladata, hogy behatoljon az amerikai és a dél-koreai hadsereg rendszereibe, és bizalmas értesüléseket szerezzen onnan, illetve megbénítsa a működésüket - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség meg nem nevezett titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.

A beszámoló szerint a kommunista állam nagyjából száz főre duzzasztotta föl a részleg létszámát, jórészt a phenjani egyetem informatikaszakán végzett fiatalokkal. A dél-koreai védelmi minisztérium csak annyit közölt: tud róla, hogy Phenjan néhány éve hackereket kezdett kiképezni, de a tárcánál nem bocsátkoztak részletekbe információikkal kapcsolatban, más dél-koreai szervek pedig nem voltak hajlandók kommentálni a hírügynökségi jelentést.

A szöuli védelmi minisztérium éppen hétfőn jelentette be, hogy aláírt egy megállapodást a Pentagonnal arról, hogy fokozzák az együttműködést a "kiberfenyegetés" elhárításában. Észak-Koreában csak szigorú ellenőrzés mellett lehet számítógéphez jutni, illetve rákapcsolódni a világhálóra. Dél-Koreában ezzel szemben a világon az egyik legnagyobb a szélessávú internethez való hozzáférés egy főre jutó aránya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kissssss #5
    csak nehogy turisták kezébe kerűljön
  • Kerub #4
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön...
  • Solten #3
    Krájzisz!!!
  • polarka #2
    Nice try.
  • Razide #1
    Az azért tényleg visszás, hogy szükségük van hackerekre (valaki gondolt egy nagyot a bársonyszékében, mert biztos ilyen film ment a kalóz nyugati tévében), de az emberek gondolkodását annyira elnyomják, hogy képtelenség kitermelni az ehhez szükséges emberanyagot. Meglepne, ha bármi eredményre is jutnának.