SG.hu

A Google SearchWiki már magyarul is elérhető

A Google már magyar nyelven is elérhetővé tette a SearchWiki-t, amellyel a felhasználók átrendezhetik keresési eredményeiket, illetve megoszthatják saját beállításaikat, véleményüket a többi felhasználóval is.

Mától teljesen személyre szabhatók a Google.hu keresési eredményei. Ha egy hátrébb lévő találat fontosabb, mint ez elsőnek megjelenített, egyszerűen feltornázható a rangsor élére, az érdektelennek ítélt keresési eredmény pedig egyszerűen kitörölhető. Ha egy általunk fontosnak ítélt oldal pedig hiányzik a listából, egyszerűen hozzáadhatjuk ahhoz. Ezenkívül az is látható, hogy más felhasználók hogyan rendezték saját eredményeiket és milyen megjegyzéseket fűztek a különböző keresési találatokhoz.

Ha be vagyunk jelentkezve Google-fiókunkba (azaz pl. a Gmail-fiókunkba) a módosításainkat automatikusan elmenti a rendszer - persze ezek a módosítások később akár vissza is vonhatók. A változtatások csak a saját keresési eredményeinket befolyásolják, hozzászólásaink viszont felkerülnek egy gyűjtő oldalra, ahol mások is láthatják, illetve véleményezhetik ezeket.

"A legjobb keresőmotor képes felismerni, hogy a felhasználó valójában mire szeretne rátalálni. A SearchWiki segítségével mostantól a magyar felhasználók is még pontosabban, személyre szabható keresővel találkozhatnak, amivel a legrelevánsabb keresési eredményekre bukkanhatnak" - mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője. A magyar nyelvű SearchWiki szolgáltatást az érdeklődők a Google-fiókjukba bejelentkezve próbálhatják ki a Google.hu oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!