Szekeres Viktor

Durva lett a vége a Terminátor-sorozatnak

Hogy itthon mikor láthatjuk a Terminátor: Sarah Connor krónikái folytatását vagy befejezését, arról nincs hírünk (csak az biztos, hogy a DVD megjelent, az RTL Klub egyelőre hallgat terveiről), azt viszont tény, hogy a nézők véleménye szerint a sorozat a fináléra nagyon összekapta magát.

Na, nem mintha eddig félteni kellett volna John Connorékat, legalábbis a netes spoilereket olvasva erre következtethetünk, de a finálé története és felfedezései alapján nem csodálkoznánk, ha a Jericho mintájára a rajongók nemsokára a sorozatra utaló tárgyakat küldözgetnének a Fox csatornának.

Sajnos valószínűleg minden rajongói akció hatástalan lenne, hiszen a Sarah Connor krónikáinak nézettsége még a fináléra sem kúszott fel - egy USA-méretű országban bizony a 3,5 milliós közönség meglehetősen bukásközeli teljesítményt sejtet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Irwine #26
    Sziasztok!

    Én nem teljesen értem, hogy John Henry hogyan ment el a jövőbe. Rátöltötte magát a Cameron chipjére? De akkor gondolom, hogy ami rajta volt az elveszett... akkor John miért ment utána? Áhhh... Szerintem, ha újabb szezont nem is, egy lezáró filmet megérdemelne a sorozat!
  • koschwarz #25
    nekem van egy olyan érzésem, hogy az írók/alkotók nem egészen tudták az elején, hogy milyen irányba fog menni a sorozat. egyes részekben a klasszikus egy rész-egy történet van, máskor összefüggenek a történések több részen keresztül...

    a másik probléma az, hogy a legtöbb embernek (nekem is) volt egy elképzelése a robotokról és a háborúról, és ezeket a határokat kitolta a sorozat. nehéz lehetett elfogadni, hogy egy terminátor annyira fejlődjön, hogy lassan-lassan érzelmei lesznek (pedig benne van már a t2-ben is, hogy tanulásra képesek, és sokat van együtt cameron a connor családdal, már akkor is, mielőtt visszaküldték volna).

    egyébként én is terminátor-fan vagyok, úgyhogy rendületlenül néztem a sorozatot, a nagyon rossz részek ellenére is. kifejezetten tetszett, hogy felmerült az alternatív jövők kérdése is.
  • winnie #24
    a jó történt, nem pénz kérdése. sosem volt az.
  • Molnibalage #23
    A 2x04-ig megnéztem, de jóformán semmire nem emlékszem belőle. Voltak olyan pillanatok mikor tényleg tetszett kezdeni aztán olyan hülyeségekkel tolták el, hogy a hajamat téptem kínomban.
  • JTBM #22
    A végére jött lendületbe a sorozat. Tényleg volt jópár kihagyható rész is, de a végére sikerült összetenni egy történetet.

    A költségvetéssel volt a baj szerintem. Nem kapott elég pénzt. A terminátor műfaj valószínűleg sokkal többe kerül, mint egy átlag sorozat v. akár egy sci-fi sorozat. Ezért kellett keményen csökkenteni a látványos, izgalmas részeket.

    Ha kicsit mer kockáztatni a Fox, akkor lehetett volna ebből egy hatalmas siker is, de így nem lett.
  • LuciferTheReal #21
    Én sem tartozom a túlzottan fiatal korcsoportba, de a Cameron érzelgőssége, meg néhai túlzott embersége idegesített! Hol van az az Arnold által megformált rideg gyilkoló, vagy épp védelmező Cyborg, akitől féltünk vagy felnéztünk rá! Ha valaki nem ismerné a sorozatot csak helyenként belenézne, Cameronra azt hinné, hogy egy gyenge színész, nem egy Cyborg!!! Hát még mikor sírva fakadt!!! Az meg már végképp dühít, hogy:
    Feladat: John Conor védelmezése. Mindenáron!!!
    Erre fogja magát és elindul egyéb küldetésekre. Mindenki csicskáztatja. Hosszabb időre is magára hagyja John-t, akit 100x meg lehetett volna emiatt ölni a filmben...
    Még az elején közölte Sarah-val, hogy tőle semmilyen utasítást nem fogad el!
    Ahhoz képest elég sokszor Conor mama rendre utasítja!

    Ez Cyborg, programpozott feladattal?!?!?! A Kutyám többet van mellettem!
    Nem is írok többet, mert csak felidegesít ez a T gyalázás!
    Meg ez a "csatlakozzunk!" Mikor gyerek kora óta úgy nevelte az anyja, hogy rühelje a gépeket. Ellenük indít forradalmat, és még a tengeralattjáron is Cyborg a parancsnok?! Ill. az összes bázisukon van Cyborg?! Ki harcol végülis ki ellen? Lassan a Skynet embereket fog gyártani, hogy egálba legyenek!
    Egyébként a dráma kedvelőknek pl. Tom Hanks! Na akkor azt kell nézni. Én a megszokott T-univerzumot várom továbbra is a látvánnyal, akcióval, új, de nem elcsépelt ötletekkel!
  • Lalee1 #20
    Az R-es filmeket nem tudom, hogy keverted bele a mondandódba. Csak azért hoztam fel őket, mert nem kell ez "jaj, ezek a mai fiatalok" szintű, "ma csak az kell, hogy fröcsögjön a vér és sikeres a film" hülyeség. Főleg nem filmek tekintetében, egy 80-as évek után, amikor is alap volt a cs*csvillantás meg a liter vér, sokszor ennyi elég is volt. Ha úgy nézzük ma már nagyobb igénye van a tömegnek is, nem elég neki a mell+vér kombó.
  • St0RmTr00pEr #19
    Pont.
  • Silenzio #18
    Sajna még egy gondolattal ki kell egészítenem: hiába példálóztok itt a nézettségi mutatókkal és koreloszlással, és hozzátok fel példaképp a pénztáraknál bukott R-filmeket, a T-filmektől muszáj elvonatkoztatni, ha valaki élvezni akarja a sorozatot. Az első részekkel az alkotók hibáztak, mert a filmek vérszegény klónjait nyújtották. Ennek ellenére a sorozat lassan megtalálta a saját hangját, arculatát és ritmusát. Tudom, nehéz hétről-hétre felvenni a fonalat, kihámozni az értéket a bibliai és egyéb motívumok néhol önkényes özönéből, az analógiákat megemészteni, de fenntartom, a sorozat sokkal értékesebb (volt) mint a T3, és valószínűleg mint a Salvation lesz, sokkal többet átment Cameron szellemiségéből. Aki meg egyszerű akciómozinak fogta fel az első két részt is, és nem érdekli az érzelmi töltet és a nehezményezi a sorozat melankóliáját, nem méltó arra sem, hogy újra megtekintse a klasszikus mozifilmeket.
  • Silenzio #17
    Rapszodikus, de nem lapos. Így is több kreativitás, dögösség és feszültség van benne, mint mondjuk a Heroes-ban. Meg hát Summer Glau, Lena Headey és Shirley Manson további nagyszerű érvek a sorozat mellett. Volt egy jópár vérciki epizód, nem tagadom, a 2. évad a 10. epizód környékére veszélyesen legyengült, az utolsó 5-6 rész viszont kárpótolt mindenért. Folytatás kell. Mert az az irány, amit feltehetőleg a Salvation vesz, egy elképesztő látványos és akciódús, de lelketlen popkornmozit sejtet. Ne legyen igazam, de félek, visszasírjuk még a tévés terminátort, ha már nem lesz. James Cameron örökségével egyetemben.