Berta Sándor

Samsung LED tévék internethozzáféréssel

Bécsben mutatta be az európai piacra szánt termékújdonságait a dél-koreai gyártó. A bemutatott készülék igazolták a szakértők korábbi jóslatait.

Számos szakember úgy gondolta, hogy a következő években a különböző eszközök és technológiák (mobil távközlés, televíziózás, internet, web 2.0-s alkalmazások stb.) egyesülhetnek. Ennek eredményét jól szemléltetik a Samsung által most bemutatott termékek. A legnagyobb érdeklődést kétségtelenül az internethozzáférési funkcióval ellátott új LED-TV-k váltották ki. Az új LED-TV család legkisebb tagja 32, a legnagyobb 55 colos képátmérőjű.

Hadrian Baumann, a Samsung menedzsere elmondta, hogy az új LED-technológiának köszönhetően mindegyik modell rendkívül vékony, mélységük csupán 2,5 cm. A gyártási folyamat során a konszern nem alkalmazott higanyt, ólmot és mérgező aeroszolokat. "A lapos kijelzők az új gyártási eljárásoknak köszönhetően 40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak az LCD-modelleknél és az új technológia ráadásul lehetővé teszi, hogy az eddigieknél kontrasztosabb képek jelenhessenek meg a képernyőkön" - jelentette ki SangHeung Shin, a Samsung európai vezetője.


A B7000 és a B8000 sorozatú készülékeket internetezési funkcióval is ellátták és a vásárlóik - a megkötött exkluzív együttműködési megállapodásnak köszönhetően - hat hónapig olvashatják a Yahoon megjelenő híreket és hozzájuthatnak az őket érdeklő információkhoz. A hírcsatornák mellett az időjárási adatok widgetek formájában jutnak el a felhasználókhoz.


A programot támogatja a YouTube, az eBay és a Funspot is. A Samsung pedig azt szeretné elérni, hogy a helyi szolgáltatókkal együttműködve akár már az idei esztendő második félévében regionális tartalmak (időjárási és közlekedési információk stb.) is megjelenhessenek a készülékeken. "Megpróbáljuk meggyőzni a helyi cégeket. Használhatnak majd fejlesztői csomagok, amelyekkel akár widgetek is készíthetők lesznek. A helyi widgetek ingyen letölthetőek és telepíthetők lesznek a televíziókra" - nyilatkozta Gerald Leitmayr, a Samsung Austria szórakoztató elektronikai részlegének vezetője.

Mindenesetre az első tesztek nem voltak igazán lenyűgözőek: a YouTube-ról származó felvételek meglehetősen elmosódottak voltak a 40 colos LED-TV-n, a Yahoo időjárási szolgáltatása nem találta Bécs városát, Bécsújhely adatai viszont megjelentek.

Az érdeklődés ennek ellenére óriási az új televíziók iránt. A B6000 és a B7000 típusú termékek csak rövid ideje kaphatók Ausztriában, de ennek ellenére Chris T. Retinger menedzser szerint egyes boltokban már minden modell elfogyott. Pedig a készülékek ára meglehetősen borsos: a 32 colos változat 1399, a 40 colos pedig 1699 euróba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tamasnor #16
    Parasztvakításnak nem mondanám, majd idővel ennek is lejjebb megy az ára, mint mindennek. Szerintem sokkal szebb képe van egy LED TV-nek egy átlagos LCD-hez képest. Sőt az árát kivéve szinte csak előnyei vannak a LED-eknek a fénycsövekhez képest.

    Bővebb infó: LED TV portál
  • dez #15
    Biztos.
    1. Gondolod, hogy a Samsung csak úgy a semmiből előkap egy totál új technológiát, ekkora méretekben?
    2. Nem-organikus LED-ekből sokkal nehézkesebb és drágább lenne ennyi pixelt kirakni, mivel egyenként kellene a helyükre tenni őket, azaz nem lehet oly módon felhordani a felületre, mint az organikus testvérét, az OLED-et. Nem véletlenül az utóbbiból készülnek a későbbiekben a tévék.
    3. A cikkből kimaradt egy fontos szó ezen a helyen "40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak az LCD-modelleknél". Eredeti szöveg: "up to 40% less power consumption than conventional LCDs". Azaz: a hagyományos LCD-khez képest. Ezek tehát nem hagyományos LCD-k. Mivel hogy LED-es háttérvilágításúak.

    Ergo: jó nagy parasztvakítás by Samsung... (Persze tényleg jobb, mint a fénycsöves, de nem teljesen más technológia.)
  • Lotifuti61 #14
    Jó lehet ez a tv, de a 400 rugó egy kicsit húzós. Rendben van a környezetvédelem meg az energia spórolás, de akinek a hónap végére a bika már 2X megtaposta a pénztárcáját, nem gondol ilyenre.
    Nálam még jól megy a katódsugárcsöves tv + az ui. monitor.
  • MerlinW #13
    55" LED TV

    Samsung ultra-slim LED TVs combine breakthrough picture quality, eco-friendly design and advanced connectivity options that will keep you entertained 24/7. Including Internet® TV that allows you to receive content via Yahoo!,® Flickr,® and other online TV Widgets on screen. USB 2.0 Movie: Multi-Media Center makes it easy to watch movies, browse photos and listen to music on your TV. The Samsung UN55B7000 LED HDTV also makes it easy to be green with up to 40% less power consumption than conventional LCDs1.
  • Motoroj #12
    Szerintem nem, ez inkább LED háttérvilágítású LCD.
  • duke #11
    Biztos hogy csak a hater vilagitasrol van szo ? Nem maguk a keppontok allnak ledekbol ? Harom apro led egy keppont ? Mert ledes hatervilagitas jo,de szerintem nem olyan nagy dolog.
  • Hunty #10
    A "hagyományos" LCD panelek háttérvilágítását hidegkatódos fénycsövekkel (CCFL) biztosítják.
    A cikkben szereplő TV-k esetében ezeket váltották ki ledekkel (sok 100/panel). Ezek - azon túl, hogy jóval kevesebbet fogyasztanak - élénkebb színeket, nagyobb színtartományt és iszonyú jó kontrasztot biztosítanak azáltal, hogy fényerejük helyileg szabályozható ill. kikapcsolható attól függően, hogy az adott képrészlet milyen megvilágítást igényel.
    Így a fekete végre az LCD esetében is fekete lehet (helyileg kikapcsolt ledek)! :)
  • Sanyix #9
    fénycső
  • asddsa0147 #8
    Már elnézést de akkor az eddigi lcd paneleknek mi volt a háttérvilágítása? wolframszálas izzó?
  • asddsa0147 #7
    Már bocsánat, de akkor az eddigi lcd paneleknek mi a háttérvilágítása, wolframszálas izzók?