MTI

Megsarcolják az online aukciót

A második legnagyobb online aukciós portál, a TeszVesz levélben értesítette felhasználóit: az árufeltöltés eddigi ingyenessége megszűnik, hamarosan listázási díjat vezetnek be - írta a szerdai Népszabadság.

Kedden bejelentették, hogy ugyanerre készül a legnagyobb konkurens (?), a Vatera is. A barátságtalan lépés versenyjogi aggályokat is felvet: kiderült ugyanis, hogy a Vatera tulajdonosa a közelmúltban szép csendben felvásárolta a TeszVeszt - olvasható a lapban. A hazai online aukciós piacon két nagy szereplő osztozik: a Sanoma-háttérrel alapított TeszVesz, és a több kézen keresztülment, jelenleg egy dél-afrikai internetes befektetőhöz tartozó Vatera. Ketten együtt legalább a piac 90 százalékát lefedik.

Mihálovits András, a versenyhivatal szóvivője a Népszabadságot úgy tájékoztatta: az ügyletet (a TeszVesz honlapja szerint a teszvesz.hu-t megvette a dél-afrikai központú Naspers médiavállalat online divíziója, a MIH Internet Europe, amely a Vatera.hu tulajdonosa is) a hatóság eddig nem vizsgálta. Az eladónak és a vevőnek bejelentési kötelezettsége van a GVH-nak, amit a lap szerint eddig még nem teljesítettek, ám ez önmagában szabályszegés, ezt utólag is megtehetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • annittaa #48
    nem semmi besorolás van kitalálva erre...hát ahogy számolgatom,nem kerül sokba,szerintem megéri.
  • giffon #47
    "Az alap összegű listázási díjat az aukció indításakor a rendszer az egyenlegedre teszi, azonban visszatéríti, ha sikeresen zárult az aukciód."
    Szóval ha csak alap összegű a díjad, akkor visszakapod, amint eladtad a terméked.
  • bizgentyű #46
    nem kell addig várnotok míg eladom a pólóm, már tudom, hogy mennyit kell fizetni: 3000 forintig a végső ár 4%a, 3001-60000 ft között 120 Ft + a 3000 Ft-on felüli rész 3%-a, 60 001 Ft - 300 000 Ft 1830 Ft + a 60 000 Ft-on felüli rész 1,5%-a és végül 300 000 Ft felett 5430 Ft + a 300 000 Ft-on felüli rész 0,5%-a
  • giffon #45
    Az oldalon vannak ilyen szabályok, de a fene se fogja végigolvasni... Amúgy valami listázási díjról írnak benne, amit nem kell kifizetni, ha eladtad az árut, vagy valami ilyesmi.
  • annittaa #44
    mindenképpen írd meg!de még lehet igy is nagyon jól jársz,mert máshol valószínűleg nem látnák annyian,és nem menne el olyan hamar.
  • hellobello #43
    bocsi most látom, hogy már vlaki írta, hogy 3-6 %, azt viszont keveslem, bizots, hogy több
  • hellobello #42
    ha vásárolsz vagy eladsz akkor az aukicós áron felül kell még pluszban fizetned ?
  • giffon #41
    Hmm hát kíváncsian várjuk:)
  • bizgentyű #40
    nekem megjött a kedvem ehhez a teszveszes mulatsághoz, és feltettem egy női pólót! ha megvették akkor tudok választ adni arra,hogy az eladott termék hány %-át bukom, vagyis mennyit kell fizetnem
  • giffon #39
    Nemtom, ha vásárolsz akkor szerintem csak a termék végső árát, ha meg eladsz, akkor az eladott termék árának egy kis százalékát gondolom (3-6% lehet). De pontosan nem tudom sajna.