Gyurkity Péter

Felfuttatja az SSD-gyártást a Toshiba

Nagy terveket dédelget a cég az SSD-szegmensben, ahol a legnagyobb gyártóvá szeretnének válni: a volument 1500 százalékkal növelnék az elkövetkező két évben, amely jelentős árcsökkenést is eredményezne.

A Reuters vállalati forrásokra hivatkozva ír arról, hogy a Toshiba már most, a második negyedév elején megkezdi gyártósorainak áthelyezését, mégpedig Japánból a Fülöp-szigetekre. Ennek eredményeként javul majd a kibocsátási arány, valamint csökkennek a költségek, ami az első lépést szolgálja a cég ambíciózus terveiben.

A világ második legnagyobb flashmemória-gyártója ugyanis az első számú szereplővé szeretne válni az SSD-piacon, ennek érdekében pedig 15-szörösére növelik majd a gyártás volumenét az elkövetkező két évben. Arra számítanak, hogy a gyors meghajtók iránti kereslet jelentős mértékben megugrik majd, ezt pedig a fent említett növekedéssel szeretnék ellensúlyozni. A példányszám megugrása természetesen az árak csökkenéséhez vezet majd, ami még inkább erősítheti a keresletet.


A Fülöp-szigetekre áthelyezendő üzemek első körben a 43 nanométeren készülő, 64, 128, 256, illetve 512 GB-os SSD-meghajtók gyártására rendezkednek be. Ezekkel fedi majd le a cég a teljes piacot, a következő 24 hónapban ugyanis nekik jut majd a főszerep. A cég abban reménykedik, hogy ez egyben a felsőkategóriás meghajtók iránti kereslet megugrását is jelenti majd, arra ugyanis nem sok esély mutatkozik, hogy az ár/kapacitás terén az SSD-k behozzák a hagyományos merevlemezeket - vagyis a bevétel és a profit is nagyobb lesz az ott megszokottnál.

Nekünk felhasználóknak mindenképpen kedvező a hír, hiszen ezzel végre emberi szintre mérséklődhetnek az árak, és remélhetőleg az élettartam is növekedni fog az új sorozatoknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rexhawk #4
    de az MLC kártyák már olcsón
  • llax #3
    Az lesz az "emberi szint" , amikor az SLC típusok lesznek az általad említett méretben/árban... Mert egy 64GB-os SLC ára még miníg durva... igaz, a sebességük is durva...
  • gemi #2
    Engem az érdekelne,hogy mennyi volt a mostani kapacitás, mert ez az 1500% önmagában nem sokat mond.
  • Rexhawk #1
    "Nekünk felhasználóknak mindenképpen kedvező a hír, hiszen ezzel végre emberi szintre mérséklődhetnek az árak, és remélhetőleg az élettartam is növekedni fog az új sorozatoknál."
    attól függ mit ért emberi szint alatt 60,64 gigás SSD-k 100-200 dollárért 100+ MB/s olvasási sebességgel rendelkezve már vannak