Szekeres Viktor

Megvan a Narnia 3. premierdátuma

Bár a nagyon sikeres első rész után a Narnia második epizódja, a Caspian herceg hatalmasat bukott, a fantasy-sorozat szerencsére nem jutott arra a sorsra, mint az Arany iránytű, vagy a többi, főleg a gyerekeket megcélzó fantáziamozi, és folytatódhat.

Persze azért a folytatáshoz vezető út elég rögös volt, hiszen a Disney köszönte szépen az eddigieket a gyártó Walden Mediának, és nem kért a harmadik epizódból (a 200 millióba kerülő Caspian herceg Amerikában 141, a világ többi részén 278 millió dollárt hozott) - szerencsére ekkor megjelent fehér lovon a 20th Century Fox, kezében egy szerződést, valamint egy látványos képzavart lobogtatva.

Sőt, a Fox a tárgyalások során már odáig is eljutott, hogy lefixálták a Hajnalvándor útja alcímre hallgató harmadik rész bemutatásának dátumát, mely 2010. december 10. lesz. Tehát a Narnia feledi a második rész nyári premierdátumát és visszatér az első résznek sikert hozó téli premierhez. (Azt zárójelben jegyezzük meg, hogy nem lesz egyszerű kirobbanó sikert elérni, hiszen 2010 novemberének végén Harry Potter, míg december 17-től az élőszereplős-CIG hibrid Hupikék törpikék-film is a fiatalabbakat veszi célba.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AbyssLord #45
    A fő gond ott van, hogy a "jogvédők" terroristaként, meg gyilkos rablóként állítják be a másolós embereket.
    Ugyanis ahogy a cikkben is írva vagyon, és amiről már rongyosra gépeltem az újaimat, hogy ez nem lopás! Viszont a szerzői jogot megsérti. Tehát még mindig rossz dolog, de messze nem akkora súlyú, mint aminek beállítják.
    Ráadásul az ellenlépések amiket tesznek, tényleg nem demokratikusak, hanem elrettentőek, már-már terrorizálóak!
    Tehát ha megveszed az eredeti tartalmat sok pénzért, akkor még külön számítástechnikai szakembernek kell lenned, hogy fel tudd tenni a programot, és a sok másolásvédelmen át tudd rágni magad.
    Amit írt a cikk mint példa, az nagyon jó. Tehát a blueray filmjét meg akarja nézni gépen, ahhoz feltörést kell letöltenie, mert a tetves másolásvédelem miatt még meg se tudja nézni! Ami ugyebár a vásárló alapvető joga egy film esetén! Tehát a jogsértést elköveti a filmipar is! Csak ezt a "jogvédők" figyelmen kívül hagyják. Ugyanis a "jogvédőknek" nem csak a filmipar jogait kellene védenie, hanem a felhasználók jogait is, ha már egyszer fenntartjuk őket a tetves írható cd-dvd-memória kártya uzsoráikból.
  • TeDDyRuSh #44
    Nem kell hanyat vágni magunkat ettől a bírótól. Konkrét mp3 lopásáról mondta, hogy a másolás nem lopás, nem mint szellemi termékről beszélt. Ugyanakkor ez gáz érv:
    "A törvény szerint a lopás ugyanis az, amikor valaki azért vesz el valamit mástól, hogy azáltal gazdagabbá váljon. Egy zeneszám letöltésekor viszont senkitől sem vesznek el semmit, hiszen a másolat a letöltés után továbbra is elérhető a világhálón."

    Vagyis az a lopás, ha B elvesz valamit A-tól, hogy B-nek több legyen. Igaz B-nek több lesz, de ez azért nem lopás, mert A-nak is megmarad az eredeti akármilye. Ezért A nem perelhet, hiába Ő találta ki akármit és B-nek fogalma se lenne arról, hogy egyáltalán létezik akármi, akkor sem büntethető B.

    Akkor most mivan!!?? Mindenkinek több lesz, de ebből nem élhet meg senki, mert mivel az eredeti nálad marad, vagy az oldalon (ami ki tudja honnan szedte, seedelte) ezért nem követelhetsz semmit. És aki ebből akar megélni?

    pl: Deep Forest! Egy kiváló csapat, igazi világtársadalmi kultúrát terjeszt, igényes zenével, de csak stúdió albumokkal. Persze azért, mert sokszereplős egy album összeállítása és a kis nepáli nénit nem fogják arénákba cipelni koncertezni.

    Kicsit egyszerűen vázolta fel a dolgot a bíró bácsi, pár sok jó dolgot vett észre, amit persze a "szakavatottak" már tudtak. Az se jó ha túl liberálisak vagyunk ez ügyben. Szerintem. Vagy ha mégis, akkor ne hülyeségekkel győzzük meg egymást.
  • daswalker #43
    Nem tudom, számomra a Narnia az a fantasynek valahol a legalsóbb gödreiben van...
  • kader #42
    ahogy mondod :)
  • smaszi #41
    Jobb klikk fájl mentése más néven...
  • xxxcica #40
    hogy kell letolteni???lécci
  • gothmog #39
    Na ja, errefelé csak vajon kiki-gettoharcos-hottold-stb... csinál szabadon amit akar. Mindenki másnak pofa lapos, vigyázz-állás.
  • Tsol #38
    A Narnia 3. kommentjeit olvasom itt. De a "Szerzői jog és bűncselekmény" cikknél vagyok.
  • OliApa #37
    Látom, még működik a cenzúra... #2; #3
  • teccikérteni #36
    Az "IT Crowd"-ból van amúgy...