Hunter

Nem került elő Atlantisz

A napokban reppent fel a hír, hogy a Google Earth segítségével sikerült rábukkanni az elveszett Atlantiszra. A Google cáfol, így az elsüllyedt várost lehet tovább keresgélni.

A rövid életű felfedezés egy brit úriember, Bernie Bamford nevéhez fűződik, aki a Google Earth 5.0 Google Ocean kiegészítőjével bukkant rá egy utcarendszerhez hasonlító alakzatra az afrikai partoktól körülbelül 960 kilométerre, ami alapvetően egybevág a szakértők által feltételezett egyik lehetséges helyszínnel. A Google reakciója szerint a vonalak csupán a hajóktól begyűjtött szonár adatokat jelölik.

"Igaz, hogy sok bámulatos felfedezés látott napvilágot a Google Earth segítségével, köztük az az érintetlen mozambiki erdő, ami több korábban ismeretlen fajnak ad otthont, valamint egy ősi római villa maradványai, ebben az esetben azonban a felhasználók az adatgyűjtési folyamat egy lenyomatát látják." - olvasható a Google állásfoglalásában. "Adatokat többnyire a tengerfenék méréseihez szonárt használó hajóktól gyűjtünk. A vonalak az adatot gyűjtő hajó útját tükrözik vissza. A tény, hogy a vonalak között üres foltok vannak, azt jelzi, mennyire keveset is tudunk valójában a világ óceánjairól."


Adatvonalak. Pedig akár Atlantisz is lehetne...

Atlantisz története számtalan ember képzeletét mozgatta már meg azóta, hogy Platón több mint két évezreddel ezelőtt megírta történetét. A görög filozófus egy mesés gazdagságú helyről írt, amit fejlett civilizáció és természeti csodák jellemeztek. Azóta is folynak a viták arról, hogy létezett-e valaha is ez a város, és ha igen, hol találhatók a maradványai. Van, aki szerint Kuba közelében, van, aki szerint Cornwall partjainál található, sokan Gibraltár közelébe helyezik, de olyanok is akadnak, akik szerint az Atlanti-óceán közepén kellene keresni. A megoldás nyitott maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #177
    nem emelkedett meg a feje, hanem kiásták mellőle a homokot.
  • Anaid #176
    Van egy régi térkép egy török utazóé, azon ábrázolva van egy sziget ami már nincs a közelben sem. Szerintetek nem azt nevezhették Atlantisznak?
  • Anaid #175
    A képről egy vélemény: szerintem nem UFO.
  • Epikurosz #174
    Kivéve, ha ő maga is profitál ezekből a tévhitekből, mert ilyen is van. Könyveket, cikkeket ír, ebből él, tehát nem érdeke az igazság leírása.
  • Anteris #173
    szörnyű látni a régi önmagamat. Ugyanilyen hülye fasz, mindent megevő voltam én is amíg rá nem jöttem , hogy mennyi hazugság van ebben a világban. Majd te is eljutsz ide idővel talán.
  • Epikurosz #172
    Igeeeen, így van!
    A kartárs keveri a gravitációt a mágnesességgel, ami itt az SG tud. fórumain halálos bűnnek számít.
  • MacropusRufus #171
    rigidus ma 14:35 | válasz erre | #152
    " Ha kozel fektetted le oket egymashoz es eleg hosszuak a kabelek + van eleg szufla az akkumlatorba akkor a kabelek felugranak a levegoben a kozottuk ellentetesen fellepo magneses mezok miatt keletkezett gravitacios mezo miatt."
    szóval a gravitációs mező nem azonos a mágneses mezővel. Gravitációs mezőt CSAK tömeggel rendelkező anyag hozhat létre ezért is hívják tömegvonzásnak. Ebből következik, hogy anti-gravitáció nem létezhet ui. ha a gravitációt tömeggel rendelkező anyag hozza létre akkor ennek ellentétes erejét csak negatív tömeggel rendelkező anyag hozhatja létre... Ez meg vitzesen hangzik.
    Viszont azt elképzelhetőnek tartom, hogy Föld mágneses mezőjét meglovagoljuk valahogy.

    "gravitacio = ket valtakozo es ellentetes polusu ferromagneses mezo kozt fellepo lorenz ero eredmenye"
    ez butaság. Mint ahhogy az is, hogy ezen alapúl a Föld és a többi égítest tömegvonzása is....
  • Epikurosz #170
    Szívesen, máskor is!
    Amúgy, mindig, mindenütt ezt csinálod: nem sikerül „elsóznod” az elméleteid, majd duzzogva elvonulsz. Szomorú vagyok, Pista.
  • rigidus #169
    Uraim azt gondolom, hogy ez igy meddo vita. Legyen mindenkinek igaza a maga modjan. Nekem ne legyen igazam, nem ezert voltam itt.

    Koszonom a beszelgetest.
  • toto66 #168

    "Vizet nem lehet egy poharbol egyben kiemelni elektromagnessel" "
    Antigravitációval sem ha folyékony a víz! A Chaplin filmet nem láttad? Ő megcsinálta elektromágnes nélkül!
    "mint ahogyan rezkabeleket a fold felett lebegtetni sem.
    Dehogy nem!
    Nem azért írtam, hogy nekem legyen igazam, csak vártam hogy vagy komoly dolgot írj, vagy jöj rá, hogy ezek amit eddig belinkeltél, becsapások.
    Tehát filmnek, videónak, fényképnek nem szabad mindent elhinni (még írott szónak sem). Azért az "állami" iskolákban mégis csak lehet egy kis tudást összeszedni, amivel azért eldönthető mi valószínű, mi becsapás (többnyire).
    De ez azért inkább igaz a technikára, mint egyébbre!