Alex

Casio fényképezőgép-tervek

A Casio bemutatta az eddigi legvékonyabb nagy felvételi sebességű digitális fényképezőgépét.

A Casio részleteket tett közzé a hamarosan megjelenő digitális fényképezőgépeiről. A cég sajtóközleménye szerint a közeljövőben bemutatásra kerül a tükörreflexes kameráknál is gyorsabb felvételi sebességű, vékony és kompakt High Speed Exilim EX-FS10 és EX-FC100 modell, valamint az EX-Z400, EX-Z270 és EX-S12 fényképezőgépek.

A gépek egymástól apróságokban térnek csak el. Az EX-FS10 97 mm x 59 mm x 16 mm méretű, háromszoros, zárt rendszerű optikai zoommal rendelkező objektívvel és egy 2,5 collos képátlójú LCD-vel, valamint 9.1 megapixel felbontással büszkélkedhet. Az EX-FC100 árnyalatnyival nagyobb, 99 mm x 58 mm x 22 mm-es. de ehhez már ötszörös optikai zoom, CMOS eloltásos rázkódásmentesítő funkció, 2,7 collos LCD, és 9.1 effektív megapixel felbontás jár.

Klikk ide! Klikk ide!
Casio EX-FC100

Az EXILIM EX-Z400 modellt 28mm-es nagylátószög, 4× optikai zoommal rendelkező objektív és 12.1 effektív megapixel felbontás jellemzi. Nagyfelbontású LCD-je 3 inches, képstabilizátora mechanikus CCD-emelő rendszerű. Az akkumulátorok teljes töltöttsége kb. 550 felvétel készítésére elegendő. Az EXILIM EX-Z270-be szintén 28mm-es nagylátószög, 4× optikai zoommal rendelkező objektív és 10.1 effektív megapixel felbontás került. Mechanikus CCD-emelő képstabilizátorral és 2.7 collos méretű, extraszéles kijelzővel rendelkezik.

Klikk ide! Klikk ide!
Casio EX-FS10

A készülékek a méret mellett érdekes szolgáltatásokkal akarnak kitűnni, mint például a mozgóképfelvétel lassított lejátszása közben egy kép állóképként történő rögzítése, vagy a folyamatos felvételkészítés közben egy kép automatikus kiválasztása és mentése. A gyártó képalkotó egységének kiemelendő szolgáltatása a dinamikus fotó funkció, melynek segítségével egy kép témája kivágható és másik képre - mint háttérre - helyezhető. Ez tovább fokozható: akár mozgó témáról készített sorozatfelvétel is kombinálható háttérrel - így a téma virtuális valóságban él tovább. A

Az EX-FS10 másodpercenként 30 kép készítésére képes, 6 megapixel felbontásban. Emellett a kioldógomb megnyomásakor a gomb lenyomása előtti pillanatok is megörökíthetők legfeljebb 25 kép erejéig. E funkcióval elfelejthető a lassú reakció bosszúsága. A másodpercenkénti felvételek száma 30, 15, 10, 5, 3, vagy automatikus beállítású lehet, illetve a kioldógomb egyszeri megnyomásával 30, 20, 10 vagy 5 felvétel készíthető. A felvételi sebesség 1000, 420, vagy 210 fps lehet. Normál (30 fps) sebességű videófelvétel közben egy gombnyomással válthatunk nagysebességű, 210 fps felvételi módra.

Klikk ide! Klikk ide!
Casio EXILIM ZOOM EX-Z400

A kamerák képesek automatikusan kiválasztani a legjobbakat a nagysebességű felvételkészítés során készült képek közül, figyelembe véve, hogy a fotóalany mosolyog, szeme nyitva van-e, illetve hogy a kép éles-e. Lehetőségünk van több felvétel egy képben történő kombinálására is, így a nagy zoomérték mellett, illetve éjszaka, állvány nélkül készült képek is gyönyörűek lehetnek. Felvételkészítés közben egy gomb megnyomásával indíthatunk lassított lejátszást témánk mozgásának megtekintésére. A lassított viszajátszás közben a legjobb pillanatot az exponálógomb megnyomásával választhatjuk ki.

Azokban a helyzetekben, amikor a felvételi körülmények megnehezítik jó képek készítését, a kamerák automatikusan felderítik a problémát okozó jellemzőt és elvégzik a szükséges beállításokat. Így nem jelenthet gondot a korábban elmosódott képeket eredményező éjszakai fotózás, illetve a valaha kiküszöbölhetetlen expozíciós hibákat okozó ellenfény. Videókat HD minőségben, 1280x720 pixel felbontással készíthetünk, HD Movie felvétel közben egy gombnyomással 6 megapixel felbontású állóképet rögzíthetünk.

Klikk ide! Klikk ide!
Casio EXILIM EXILIM ZOOM EX-Z270

A képalkotó egység képanalizáló technológiájának köszönhetően a mozgó témák automatikus élességállítása még pontosabbá vált, ráaádásul új funkcióval bővült: amennyiben a téma elhagyja a kompozíciós keretet, az élességállítás beállítás megőrzésre kerül, majd amikor a téma visszatér, az élességállítás felismeri és újra követi azt. A cég közlése szerint az új, összetett funkciók nagyobb energiaigénye ellenére a képalkotó egység energiafelhasználása elődjeihez képest 30%-kal csökkent, ezzel növelve az akkumulátor készenléti idejét. Az arcfelismerő funkció automatikus fókusz és expozíciós beállítása mellett a bőrhibákat elsimítja és az arc árnyékait finomítja. A fényképész tizenkét hatáserősség beállítás között választhat, majd a kijelzőn látható eredménytől függően elkészítheti a felvételt.

Utolsóként maradt az EXILIM EX-Z1. A "kifinomult és robusztus" koncepció jegyében született kompakt kamera 96 mm x 56 mm x 17 mm-es apróság. Kivitele nem szokványos, a vezérlőegység, a keret, illetve a hátsó vázrész kontrasztos színeket kapott. Ez egy 10.1 effektív megapixel felbontású fényképezőgép 3×-os optikai zoommal, hátul 2.7 inches extraszéles LCD monitorral rendelkezik. A felvételekről a kijelző jobb oldalán található vezérlőpanel ad információt, megkönnyítve ezzel a szükséges beállítások elvégzését.

A mozgóképfelvétel gomb megnyomásával a fényképezőgép azonnal rendelkezésünkre áll, mint egy 16:9 képarányú felvételek rögzítésére képes videokamera. Választhatunk YouTube felvételi módot, mely a YouTube videomegosztó internetes portálra történő feltöltéshez ideális beállításokat nyújt. Az így felvett mozgóképek egy speciális program segítségével a lehető legegyszerűbben a YouTube-ra tölthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #11
    "Pl koncertre se engednek be vele"

    Aztán miért nem? Ki volt az az elmebeteg aki ilyent kitalált? Az bizony nagyon hülye lehetett a fényképezéshez, csonthülye.Meg kell tőlük kérdezni hogy mi alapján támasztanak ilyen követelést. Ilyet nem tehetnek.
  • Lame #10
    Az a baj a DSLR-el, hogy csomo helyzetben megbaszhatod. Pl koncertre se engednek be vele. Multkor en is jol megszivtam, hogy na majd milyen jo kepeket csinalhatok. Csak epp nem vihettem be. A kis szar kompaktokkal persze mindenkit beengedtek. Szoval Neha jol jon egy kis kompakt ami tud is valamit. Casio szokott tudni olyan extrakat, hogy allithatsz zaridot meg rekeszt ami sok hasonlo kat gepnel nincs meg.
    A nagy fps-es video felvetel meg jo poen par helyzetben. Az F1-es gepuket probaltam. 300fps-nel meg eleg nagy felbontasu videot keszit annal nagyobbnak meg mar nincs is sok ertelme mert egy ev mire lejatszol egy videot :)
  • Ferrer #9
    Hát inkább szerencsére, hogy így felhígult a kínálat, így talán a hozzám hasonló csórók is tudnak maguknak normális képminőséget csinálni, és haladhatnak affelé, hogy az évszázad művészei legyenek ;)
  • Lateralus #8
    A DSLR-ek többsége is ugyanúgy unatkozó háziasszonyoknak készül már...
  • roliika #7
    Ha olyan minőségű fénykép gépet gyárt mint órát, nem lesz vele semmi baj!
  • Thrawn #6
    "A kamerák képesek automatikusan kiválasztani a legjobbakat a nagysebességű felvételkészítés során készült képek közül, figyelembe véve, hogy a fotóalany mosolyog, szeme nyitva van-e, illetve hogy a kép éles-e."

    A jövő évi modellek pedig majd elmennek helyettem nyaralni és csodálatos képekkel fognak hazatérni. Ez már vicc, bammeg. A szomorú az, hogy a DSLR-ek esetén is megfigyelhető már ez a tendencia.
  • Magiszter #5
    Az igen... annyiban még a mosógépem is tudja... És 350 dodóért... kihúzva a listámról...

    Köszönöm az infókat.
  • Lateralus #4
    224 x 168 pixel méretben tudja az 1000 és 420 fps-t.
    Max videóméret 640 x 480 (30 fps)
    Az ára 350 dollár lesz.
  • Magiszter #3
    Azért az az 1000FPS kicsit odavágott engem a székhez... ha ezt még egy aránylag normális felbontásban is képes végrehajtani akkor ez egy marhajó nagy sebességű kamera lehetne. Gondolom az ára majd a csillagos eget súrolja, ha nem akkor kelleni fog egy ilyen a mostani Fuji helyett.
  • Robi000001 #2
    1) némelyik ötödébe se kerül, mint egy átlagos tükörreflexes
    2) tized akkora helyfoglalás
    3) vicces funkciók
    4) akkor is (viszonylag) jó képet csinál, ha analfabéta vagy a fotózáshoz
    5) ja, és nem kis lukon kell kukucskálni a világra (jó, tudom, van olyan tükörreflexes, ami ezt is tudja, de nem sok)

    Szóval más kategória. Én is szívesen vennék profi gépet, de sajnálnám rá a pénzt, nehéz lenne cipelni, és a barátnőm se használná.