Alex

Megérkezett a 24,5 megapixeles Nikon D3X

A Nikon ma bemutatta új D-SLR csúcskészülékét, a D3X nevű modellt, mellyel a cég a képalkotás új szintjére kíván lépni.

A D3X ergonómiáját és kezelhetőségét a D3-tól örökölte, magnézium vázát szigetelés védi a nedvesség és a por ellen. A kereső képfedése 100%-os, hátuljára pedig nagy felbontású, 7,62 centiméteres, 920 000 képpontos VGA TFT-monitor került. "Ez az a fényképezőgép, amire oly sok profi fotós várt" - mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere. "A D3 a profik kedvence lett a sportfotózásban, a D3X pedig rendkívüli felbontása révén új szintre emeli a kereskedelmi és divatfotózást. Az eredmények magukért beszélnek: kétségkívül ez a valaha gyártott legjobb minőségű modellünk."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A D3X-ba vadonatúj, FX-formátumú 24,5 megapixeles CMOS-képérzékelőt építettek, mely a cég sajtóközleménye szerint 12 csatornás adatkiolvasással, teljes fedésű mikrolencse-elrendezéssel és a chipre integrált zajcsökkentéssel rendelkezik. Kategóriájának legjobb felvételi sebességét produkálja, zajcsökkentése pedig még a magas érzékenység-beállítások mellett sem jár a részletek elvesztésével. A gép a 100-1600 ISO érzékenységtartományban használható, ami tovább bővíthető ISO 50 és ISO 6400 értékig. Teljes felbontás esetén 5 kép/mp, 10 megapixeles DX-kivágás módban pedig 7 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes.

51 pontos automatikus élességállítási rendszere precíz egypontos élességállítást tesz lehetővé, és gyenge fényben is kiváló dinamikájú élességkövetést kínál. Természetesen van rajta élő nézet, indítási ideje 12 ezredmásodperc, kioldási késedelme pedig 40 ezredmásodperc. A kevlar/szénszálas kompozit záregységet a profikra jellemző, intenzív használatra tervezték, és 300 000 ciklusos tesztnek vetették alá.

A fényképezőgép 50 MB-os, 14 bites nyers fájlokat generál, a NEF fájlok a középformátumú gépek képeinek megfelelő tartományban dolgozhatók fel (140 MB, 16 bites TIFF-RGB). A D3X támogatja a Nikon vezeték nélküli rendszerét (WT-4), valamint HDMI-kimenettel és kettős CF-kártyafoglalattal rendelkezik, továbbá kompatibilis az új GP-1 GPS-egységgel is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rjudit #14
    Érdekes ranglista:

    http://www.dxomark.com/index.php/eng/DxOMark-Sensor
  • KoJin Mekre #13
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a jelenlegi gépemet ( D80-at) nem cserélném le +x00.000 Ft-ért csak azért mert új gépek jöttek ki.
    Inkább egy csomó vérprofi objektívet vennék. :)
    Makro, tele, zoom, fix obit vennék.

    Uff :)
  • hodobaj #12
    Nagyon jók ezek a Nikon gépek olyan szép a képük elképesztő nem is csoda hogy elkérnek érte 8000USD-t.
  • Blasta #11
    Felesleges, valamiféle "akkorismegmondomatutit" egyszemélyes kereszteshadjáratot vezet, hagyni kell, had örüljön és le kell szarni, úgysem zavar sok vizet.
  • Lateralus #10
    Nem hiszem, hogy a piacnak ezen szelete ugyanúgy működik mint a videókártya biznisz. Ezeket a gépeket többségében felnőttek veszik ;)
  • G_ArchAngel #9
    lenne idom, akkor lerajzolnam, de annyira sotet vagy, hogy kar energiat pazarolni rad...

    fotozni nem tudsz, fototechnikahoz sotet vagy, fototortenelembol egy nagy nulla, most pedig azt is bebizonyitottad, hogy a fotografiai piachoz, felhasznalokhoz, kinalathoz es ezek viszonyahoz is teljesen dilettans vagy...

    fogalmad sincs mirol beszelsz, elobb tanulj meg komponalni, tisztaba tenni a rekesz es zarido fogalmat, helyes fenymerest, aztan probalj meg egy rendesen exponalt kepet kesziteni - utana majd beszelhetunk
  • babajaga #8
    "egy ilyen gep hianya miatt valtottak EOS-ra"

    Mi a kuttyfarkának váltottak volna Canonra? Honnan tudták volna hogy milyen gép jön ki? Nehogy már kinevezzék a világ legjobb gépének, ami még sose volt? Hadova. Vaú! Vaúúú!
  • G_ArchAngel #7
    miert is lett elkenve az 1Ds mark III tulajok szaja?
    +3 mpixel miatt senki nem fog valtani, egyeb kulonbsegek pedig abbol adodnak, hogy ez 1,5 evvel elkesett, tehat azok a studio/reklam/divatfotosok, akik nem engedhetnek meg egy digithatfalas szettet, mar regota 1Ds mark III-mal dolgoznak, komoly objektivparkkal... - ezek az emberek tobbsegeben profitorientaltak, igy nem fognak tobb millios buktaval rendszert cserelni, raadasul nincs is kezzelfoghato kulonbseg a ket csucsgep kozott.
    A Nikon celja, hogy sajat felhasznaloi kozul megtartsa azokat, akik eddig egy ilyen gep hianya miatt valtottak EOS-ra. Az, hogy 8000 USD-s arral ez mennyire sikerul, majd a tortenelem eldonti...
    Addig is ellehet gondolkodni azon, hogy a vaz arabol 3 db 5D mark II vagy 3db Sony Alpha 900-at vehetunk es ez utobbiban ugyanaz a szenzor, mint a Nikon zaszloshajojaban.
    (8000 USD-bol a fenti ket vaz melle valaszthatunk L-es vagy Zeiss pro objektiveket is, igy valojaban senkinek nem eri meg a D3x (es az 1Ds mark III sem), aki belterben dolgozik legtobbet. Azt elismerem, hogy egy location fashion shooting-nal elkel a jobb AF, jobb akksi - de hanyan valasztottak ezt fo profiluknak?)
  • Kurfürst #6
    Azért nincs még flém mert a Nikonosok akik zaciba/bizományba dobták a D2X-üket fillérekért hogy megvehessék méregdrágán a D3-ast most épp agyvérzést kapnak, a Canonosoknak pedig eléggé elkenték a száját ezzel az új zászlóshajóval, még nem tértek magukhoz a sokktól. :)
  • G_ArchAngel #5
    megint belekellett ugatni valamibe, amihez lovesed sincs..., gratula!