Alex

Megjelent a Canon EOS 5D Mark II

A Canon új 21,1 megapixeles EOS 5D Mark II fényképezőgépével már nagyfelbontású videók is rögzíthetők.

Egy héttel azután, hogy a Canon honlapján lévő teaserről lehullt a lepel, a cég végre bemutatta az EOS 5D, a világ első teljes képkocka méretű képérzékelővel szerelt digitális tükörreflexes fényképezőgép utódját. A Mark II-es verzió könnyű magnéziumötvözet vázzal, porvédő tömítésekkel, valamint teljesen új a CMOS képérzékelője, amely sötétben való fényképezéskor akár 25 600-as ISO érzékenységre is képes. A paraméterekből következően az EOS 5D Mark II kiválóan használható stúdiófotózásra, esküvői valamint természetfotók és útiképek készítésére egyaránt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Élőkép módban megszakítás nélkül rögzíthetünk HD videofelvételeket 1080-as felbontásban, 30 kép/mp sebességgel. A cég közleménye szerint a HD videó funkció integrálása egy felsőkategóriás 21,1 megapixeles fényképezőgépbe egészen új lehetőségek tárházát nyitja meg az újságírók és sajtófotósok számára.
"A professzionális sajtófotósok és esküvői fotósok eddig is kedvelték az EOS 5D fényképezőgépet diszkrét mérete és kiváló képminősége miatt. A HD videó rögzítési funkció most új fejezetet nyit az EOS történetében: a gyorsan változó digitális világban lehetőséget biztosít az EOS fotósok számára saját felvételeik elkészítéséhez és megosztásához" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging vezetője.

Új a képfeldolgozó processzor is, a DIGIC 4 segítségével 3,9 kép/mp sebességgel készíthetünk sorozatfelvételt maximálisan 310 képig. Az elődhöz képest 3 colosra (920 000 képpontos) nőtt a hátsó kijelző, továbbfejlesztették a menürendszerét és alakítottak az integrált tisztitási rendszeren. A gép már UDMA memóriakártyákkal is kompatibilis és növelték az akkumulátor kapacitását. Ára Európában objektívek nélkül 2499 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tsabo84 #102
    Sziasztok!

    A Canon 5D Mark II-ről készült vadonatúj tesztünket az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:

    Katt a tesztre!

    A készülék kipróbálható a 220volt üzletében.
  • babajaga #101
    Én oldott anyag mennyiségnek nem nevezném inkább a szennyeződés kategóriájába fér. Annál inkább is nem lehet szilárd anyag mert ha a gyors párolgású alkotórész elpárolgása után a felületen visszamarad nagyobb bajt csinálhat mint eredetileg ami volt.
  • stain #100
    Pont az a lényeg, hogy csak kevés oldott anyag van benne. Amúgy 10 dolcsi a normál ára, csak a szokásos magyarországi kereskedő-maffia tornázza fel 5e-re.
  • babajaga #99
    "70% metanol, 30% propanol és 1ppm alatti az oldott anyag tartalma"

    20ml 1/50000-ed cm3 szilárd anyagot tartalmaz. Súlyra 2,5 sűrűségnél ez 0,00005g. 50 mikrogramm. A gramm 50 milliomod része. Nincs a világon olyan anyag ami ezer Ft -ba kerül ilyen mennyiségben. A két alkohol közönséges a legolcsóbb anyagok közé tartozik. Hát mit mondjak?
  • stain #98
    babajaga: van ez az E2 lötty, amit a photographic solution gyárt, talán 70% metanol, 30% propanol és 1ppm alatti az oldott anyag tartalma. Igaz egy jó üveg 12 éves éves whisky-t adnak egy 20ml-es flakon áráért.

    Egy ismerősömnek van leicá-ja. Nyilvánvalóan felvágásból vette, de mivel 50 kilós csaj éjjel sötét utcán jól jöhet neki, ha megtámadják. Nehezebb, mint az 5D teleobjektívvel.
  • Tetsuo #97
    LOL jol el v agytok! :)
    Eddig sajnaltam babajagat, (h mindenki ot bszogatja) de latom igenyli is..
  • G_ArchAngel #96
    Droton ulo galamb OOF megvolt ma?
  • babajaga #95
    "Phil kiirta a teszt elejere, hogy nem vegleges geppel, gyorsan csinalta"
    Elég hülye a fazon ha ilyet mond. Mi az hogy gyorsan csinálta? A tökén himbálódzott a kamera?
  • G_ArchAngel #94
    Phil kiirta a teszt elejere, hogy nem vegleges geppel, gyorsan csinalta..., majd lesz a vegleges geppel is...
  • gosub #93
    Ja, a digitleica csakugyan félresikerült. A dpreview-n megnézegettem a vele készült képeket és egy se fogott meg igazán. Legkevésbé az nem tetszik, hogy mindegyik kép életlennek tűnik. De az új canonnal készült fotók is kissé életlenek és ráadásul nem egy alaposan bemozdult. De ez igaz elég sok dpreview meg pixinfós képre. Kissé hanyagok, túlzottan bíznak az AF-ban.