SG.hu

Megjelent a Microsoft SQL Server 2008

Az SQL Server 2008 segítségével a vállalatok elérheti adataikat bárhol és bármikor; a kiadás pillanatáig több mint 450 000 példányban töltötték le az SQL Server 2008 tesztváltozatait.

A Microsoft bejelentette a Microsoft SQL Server 2008 adatbázis kezelő végleges (RTM - Release To Manufacturing) változatának megjelenését. Az SQL Server új verziója számos fontos újítást tartalmaz, mint pl. a szabály alapú kiszolgáló felügyelet (policy-based management), az auditálás kiterjesztése, a nagyméretű adattárházak támogatása, a térinformatikai képességek, valamint fejlett elemzési és jelentéskészítési lehetőségek.

"A Microsoft az ügyfelek igényeire alapozva fejlesztette ezt az SQL Server verziót," mondta Nagy Levente, a termék hazai termékmenedzsere. "Az SQL Server 2008 az egyetlen nagy adatbázis kezelő, amely az átfogó és integrált adatkezelésen túl már alapkiépítésben is tartalmaz összetett üzleti intelligencia funkciókat. Azzal, hogy egy teljes körű megoldást kínálunk jelentős pénzt és időt takarítunk meg az ügyfelek számára és segítünk arra koncentrálniuk, hogy a legtöbbet hozzák ki meglévő adataikból."

Az ügyfelek és partnerek az SQL Server 2008 tesztváltozatait (Community Technology Preview - CTP) több mint 450 000 példányban töltötték le. Több mint 75 nagyméretű alkalmazás már ezen a változaton fut élesben és közel 1000 szoftverfejlesztő partner 1350 alkalmazását fejlesztik éppen az SQL Server 2008-ra. Ez is mutatja, hogy az ügyfelek és partnerek mennyire érdeklődnek az új funkciók és lehetőségek iránt. "Az SQL Server 2008 iránt Magyarországon is nagy az érdeklődés. 2008 tavaszán közel 800 résztvevő - fejlesztők és rendszergazdák előtt mutattuk be egy kétszekciós konferencia keretében a legfontosabb újdonságokat." - mondta el Nagy Levente. “A szoftverfejlesztő cégeknek meghirdetett tréningeken több szoftvercég is elsajátította az alapokat, hogy alkalmazásaikat felkészítsék az SQL Server 2008-cal való munkára."

A szoftver már most elérhető az MSDN és TechNet előfizetők számára és 2008. augusztus 7-től elérhető lesz a tesztváltozata a Microsoft honlapján. A mennyiségi licenszkonstrukciókban 2008. augusztus 21-től lesz elérhető. Az SQL Server 2008 Express és az SQL Server Compact változatai 2008. augusztus 11-től ingyenesen letölthetők. Az SQL Server 2008 ára nem változik a korábbi SQL Server változatokhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #3
    ez BandiG-nek ment...
  • BlackRose #2
    Legtöbb alkalmazás annyira szar, hogy ha a fél SQL Server-t letörölnéd a maradék pedig csak félig futna akkor is kevesebb gondod lenne az DB-vel mint magával az alkalmazásal. Mint olyan aki ezen a területen fejleszt hosszú évek óta nyugodtan kijelenthetem, hogy RC és RTM verziók között semmi különbség sincs egy praktikus alkalmazás esetében, a problémák nem a platform oldalon vannak hanem az alkalmazás oldalán, a platform (Windows, SQL Server) fényévekkel stabilabb mint akármelyik öszatetebb alkalmazás amelyel találkoznál még a tesztverziók is. A többi csak hülye duma.
  • BandiG #1
    Az nem normalis aki egy tesztverzion futtat elesben egy nagy alkalmazast.