Napi Online

Újra simogatja egymást a Microsoft és a Yahoo

Úgy tűnik, mégsem bírja egymás közelsége nélkül a Microsoft és a Yahoo.

A Yahoo befektetői győzködik a keresőcég és a Microsoft vezetőit is, hogy újítsák fel a két társaság egyesülési vagy legalábbis szoros együttműködést eredményező tárgyalásait. Úgy tűnik, nem eredmény nélkül törik magukat, ugyanis a Micorosfthoz közel álló forrásból azt suttogták a Fortune szerkesztőinek fülébe, hogy a redmondi óriásnál nem tettek le a Yahoo keresőbizniszének megszerzéséről. A szivárogtatás nyomán egyből 3 százalékkal megugrott a Yahoo részvényárfolyama.

A keresőcég papírjai 18 százalékot veszítettek értékükből azóta, hogy a Microsoft közölte: mégsem veszi meg a céget és nem is működik szorosabban együtt vele. A befektetők hangulatán az sem segítette, hogy a Yahoo megállapodást kötött a Google-lal a nagy rivális internetes hirdetési technológiájának átvételéről. Ugyanakkor a Micrososft igazából soha nem mondott le arról, hogy közelebb kerüljön a Yahoo-hoz, ugyanis a Google-t tartja stratégiai ellenfelének, amellyel szemben az Yahoo keresőágazatának megszerzésével tudna hatékonyan fellépni. A redmondiak egy belső e-mailjéből az derül ki, hogy fontolgatnak egy olyan ajánlatot, amelyben 1 milliárd dollárt kínálnának a Yahoo keresőbizniszéért, illetve további 8 milliárd befektetését ajánlanák fel.

Bár több forrás szerint a két cég ismét a teljes felvásárlásról vagy legalábbis egy részleges összefogásról tárgyal, a Wall Street-i befektetők óvatosan fogadják ezeket a híreket. Túl sokszor hallottak már arról, hogy valamiben megállapodhatnak a felek, majd végül elváltak útjaik. A Yahoo-t mindenesetre erősen noszogatják elégedetlen befektetői, hogy adja be a derekát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)