MTI

Az internetes társkeresés tapasztalatai Magyarországon

Az internetes társkeresők tipikus használója 35 év körüli budapesti elvált nő - mondta Markovics András, az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója.

Míg 2003-ban 30 ezer, addig 2008-ban 360 ezer regisztrált felhasználó veszi igénybe a párom.hu és a startrandi.hu társkereső honlap szolgáltatásait. Az aktív, vagyis havonta legalább egy alkalommal belépők köre is jelentősen nőtt az évek alatt: míg 2003-ban hatezren, 2008-ban 49 ezren keresték fel a két társkereső weboldal közül valamelyiket. Az ilyen jellegű portálokon elsősorban a 25-49 éves korosztály regisztrál. A fiatalabbak inkább a chat, a Skype, az MSN közül választanak, ha ismerkedni akarnak - fogalmazott Markovics András.

Az internetes társkereső előnye, hogy gyors, hatékony és kényelmes, azonban szembe kell nézni az anonimitás "kihívásaival": egyrészt védi a személyazonosságot, másrészt azonban teret adhat azoknak, akik komolytalan szándékkal érkeznek a webre. Bár az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója szerint a visszaélésekre csak kezdetben, a társkereső honlapok indulásakor volt példa, ma már nem jellemző. Mivel sok oldal fizetős lett, sokan meggondolják, hogy megéri-e nekik a tréfa. Ezentúl az oldal készítői ellenőrzik a fotókat, a személyleírásokat a közzététel előtt és a további ellenőrzésekre is megvannak a megfelelő módszerek.

A szolgáltatás hátránya, hogy függőséget okozhat, ugyanis a felhasználó beleeshet abba a hibába egy idő után, hogy a tökéletes párra vár, ezért akár 4-5 évig is eltarthat a keresgélés. Az internetes társkeresésben változást a webkamera hozhat, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon. A készülék egyszerre tud élethű hangot és képet továbbítani, ezenkívül kiszűri a visszhangot, a háttérzajokat, így sokkal élethűbb a netes csevegés. A webkamera alkalmazása akár az ismerkedést is megkönnyítheti - mondta Vereska Teodóra, a Logitech pr-menedzsere.

Markovics András szerint a férfiak általában a valós magasságukat, a nők túlsúlyukat próbálják elkendőzni az első találkozó előtt. Ezt akár ki is védheti a webkamera, már csak az a kérdés, hogy a párkeresők vállalják-e a készülék használatát vagy maradnak az anonimitás mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • suppika #12
    Sziasztok!

    Én már lassan szakértőnek érzem magam annyi oldalon megfordultam ;) Szerencsére vannak pozitív tapasztalaim is. Azt nem gondolom, hogy egy "pár" kérdéses teszt alapján megtalálják azt, aki nekem teremtetett LOL. Én a kommunikációban hiszek. A párommal hetekig beszélgettünk,majd találkoztunk és nem volt csalódás :D Nekünk a cupydo jött be :D
    http://cupydo.hu Sok sikert és kitartást mindenkinek <3
  • habosbabos123 #11
    Sziasztok!

    Egy egyetemi projekthez szükségem van adatokra online társkereső oldalakkal kapcsolatban.

    Kérlek, töltsétek ki az alábbi linken elérhető kérdőívet. Kb. 5 percet vesz igénybe és nagyon sokban segítitek vele a munkámat!

    https://docs.google.com/forms/d/1DmC_OgBetm0nLmFiYbUoVWcJ4rNbmV7JJgRWyTK3fUw/viewform

    Köszönöm,
    Kata
  • garadas20 #10
    Nekem eddig egy se volt használható.
  • orsi1987 #9
    Teljesen igazad van. Szerintem is így van.
    Én speciel a Randivonalat próbáltam ki, nekem bejött:)
    Szerintem ti is próbáljátok ki!
    Ennek majd hasznát veszitek:
    http://www.youtube.com/watch?v=1HYRBVobaHk
  • atys2 #8
    talán ezért is let az exnejed. nem?
  • hdo #7
    Nem. Meglepő de sokszor az ilyenek nem találnak párt. Két véglet. Vagy azért nem találnak párt a környezetükben mert tisztában vannak vele hogy szépek és emiatt rohadtul válogatósak, emiatt regelnek. Van a másik, amelyik úgyszint nagyon szép, és emiatt nem mer egy csomó pasi kezdeményezni nála, ezért egyedül marad. Ő meg ezért regisztrál, hogy találjon egy bátor pasit akivel kezdhet valamit. Persze a harmadik helyzet is jellemző, hogy van párja, oda csak szórakozni jár fel, szédíteni a pasikat. Sajnos exem is ilyen volt, inkább tudomásul vettem, nem akartam vitát nyitni vele ezzel kapcsolatban, nameg valahol tetszett is az ötlet hogy az én nőm cukkol egy csomó másik pasit akiknek bejön! :D
  • Sanyix #6
    Fú arra benéztem, bár nem regeltem, hogy mégis milyen arcok vannak ott... hát a ronda dagadt nők ott is megvoltak, de volt jópár iszonyatosan durván bombázó csaj. Ezzel az a baj, hogy az utóbbiaknak miért is kell regelni oda? Egyet csettint, és 200 férfi lóg rajta. Nem igazán szorulhatnak ilyen segítségekre párkeresés tekintetében... Ezért hihetetlen az egész.
  • uniu #5
    a lovebox eleg jo!
  • bakagaijin #4
    ??? Hogy került bele a Logitech-es PR mondat a cikkbe, ráadásul úgy beleszőve a szövegbe mintha Markovics András mondta volna. Újságíró, figyelj oda mit csinálsz!
  • Gerygrey #3
    Hát ez tényleg erősen píármeneddzseresen (=elég szarul) megfogalmazott bullshit mondat volt...