Alex

BenQ T850, a legvékonyabb 8 megapixeles

A BenQ piacra dobott egy kevesebb, mint 15 mm vastag digitális fényképezőgépet, mely az eddigi legvékonyabb 8 megapixeles masina.

A pontosan 14,9 mm vékony T850 rozsdamentes acél burkolatot kapott, fekete vagy vörös színben pompázik. A vállalat gépei ismertetésénél sose fukarkodott a "levékonyabb", "legkisebb" jelzőkkel, habár a tavaly bemutatott T800 pontosan ugyanilyen vastag. A házba háromszoros optikai nagyításra képes Pentax optika került (kisfilmes rendszerre átszámolva 37.5 - 112.5mm, fényereje f2,7 - f5,2). Hátulját teljesen betölti a hatalmas, 3 collos, 230 ezer pixeles érintésérzékeny TFT kijelző, mellyel az összes beállítás könnyen elérhető. A gyakran használt funkciókat egy gyorsmenübe pakolhatjuk.

Maximálisan ISO 1600-as érzékenység állítható be rajta. Számtalan digitális csodát ismer, mint a Z Lighting, mely a már elkészült felvétel fényességét állítja, vagy a "Smile Catch" mód, ami elkapja még a futó mosolyt is. A gépbe harminc témamódot raktak, és automatikája egyszerre kilenc fejet tud követni. Filmeket 640 x 480 képponttal, 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzít 16:9-es képarányban. SD vagy SDHC memóriakártyát tud fogadni, utóbbiból akár 16 GB-osat is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A cég sajtóközleménye nagy hangsúlyt fektet a vezérlés bemutatására: alapvetően három ujjmozdulat, kattintás, körzés és nyomás alkalmazható. Az újrafókuszálásra csak meg kell érinteni egy adott helyet, nagyításhoz pedig be kell karikázni ujjunkkal a megfigyelni kivánt részletet. Ilyenkor automatikusan 12-szeres nagyításra vált, a képrészletet pedig szintén egy érintéssel elmenthetjük. Videók lejátszásánál ujjunkat húzigálva tekerhetjük a felvételt, és képek megtekintésénél is jobbra-balra mozgatva kezünket, az iPhone-hoz hasonlóan válthatunk az albumokban. A kijelzőn keresztül megjegyzésekkel is kommentálhatjuk a fotókat, szabadkézzel írhatunk vagy rajzolhatunk rájuk, de új háttérrel, kerettel is feldobhatjuk azokat.

A készülék nemsokára kapható lesz, várható ára azonban egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #2
    "fényereje f2,7 - f5,2)."

    Háromszoros zoomnál ez lószar optika.Ezért kell laposnak lenni?
  • Trisztin #1
    Az az igazság,hogy már a cikk olvasásakor beleszerettem a készülékbe... de még mindig nem forgalmazzák... kezd egy kicsit ingerelni a helyzet...

    Klassz gép,nekem bejön.BE is szerzem, amint elkezdik forgalmazni!!