Gyurkity Péter

Joost: átszervezés és új stratégia

Így értékelhetnénk finoman a jelenlegi helyzetet, amely arra utal, hogy az online platform nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. A kezdeti lelkesedés elapadásával és a riválisok megjelenésével bajba kerülhet a cég.

A Times Online arról ír, hogy a Joost komoly gondokkal küzd, ami a népszerűséget, a vásárlói elégedettséget illeti. A hype ellenére ugyanis nem tudták megragadni az internetezők képzeletét és nem keltettek olyan mértékű érdeklődést, amely alapján komoly reményekkel rajtolhatnának el a globális piacon. Éppen ezért az újragondolt stratégia keretében már az Egyesült Államokra koncentrálnak, mint első számú célterületre.

A cég tavaly mintegy 23 millió dollárra tett szert olyan partnerek jóvoltából, mint a CBS, a Viacom, illetve több befektetői csoport. A szóvivő állítása szerint ennek jó része még mindig a bankszámlán pihen és nem tervezik az alkalmazottak egy részének elbocsátását. Az esetleges átszervezést azonban nem zárták ki, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a várt népszerűség elmaradása a munkahelyekre is komoly következményekkel lesz. Az biztos, hogy egyelőre nem sikerül véghezvinni a televíziózás forradalmát, amiről tavaly még olyan optimistán beszéltek a vállalat háza táján.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A cég nem fogja bezárni kapuit, ám tudomásul kell vennie, hogy a riválisok igen jól rajtoltak és ebben megelőzték őket. Az Egyesült Királyságban a BBC iPlayer nevű megoldása foglalta le a piac jó részét, a tengerentúlon pedig az NBC és a News Corp. közös fejlesztése, a Hulu hódította meg az érdeklődők szívét. Ezzel szinte lehetetlenné vált a szegmens kisajátítása, ezzel együtt pedig a zsíros szerződések, a kizárólagos közvetítési műsorszórási jogok megszerzése is. A tartalomszolgáltatók jó része szintén idegenkedik a platformtól, és nem bízik a Joost sikerében - még akkor sem, ha fejlesztői korábban a Kazaa és a Skype megalkotásával már letették névjegyüket.

Az új stratégia tehát az USA-ra koncentrál, így nyilván a tartalmat is az amerikai igényekhez igazítják majd.

Részletes cikkünk a szolgáltatásról

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hpteso #10
    Kipróbáltam, elég szar kütyü. Ha neten akartok tv-zni nézzétek inkább a legjobb magyar Online tv-s oldalt a TVFM.HU -t. Van itt sok minden, magyar tévék, rádiók, cikkek az új mozi filmekről szal sok minden. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  • greg971 #9
    szerintem pedig van benne jövő csak mint előttem is említették .... TARTALOM kellene de gyorsan .
  • lazly #8
    Hasznalj miro-t, en is igy teszek.

    Az ilyen Vorpal fele szamzsonglorokkel meg ne is torodj, majd keresnek valos statisztikat ha erdekli oket... ;)
  • Darth Sith #7
    A Joost egy nagyon jó koncepció, csak a tartalom kevés. Én szivesen néznék netezés közben pl CNN-t. Akár még azt is megtehetnék h valami minimális összeget elkérnek a eurosport-ért, natgeo-ért stb.. Beleférne. De ha nincs tartalom, nem fogják nézni..
  • Vorpal #6
    Félre a tréfát - nagyon szép dolog ez a joost - csak a tartalom nem kielégitő - miért néznék legálisan elavult sorozatokat, ha le tudok tölteni illegálisan minden újdonságot - nem is értem a koncepciót e mögött.
  • Vorpal #5
    Linux verzió LOL.DD
    Buktunk 0.5%ot.)))
  • Kaadi #4
    én Windows-on vagyok, de én sem gazdagítom a táborukat.

    Amerikában hála a Web kettő-pont-nulla hype-nak mindenki azt hiszi, hogy elég egy új dologra kiírni hogy "free" és egyből mindenki letölti, használja és isteníti. A valódi sikerhez nem ártana kiadni néha STABIL verziókat, nem csak a "perpetual beta" (állandó tesztverzió) koncepcióra fogni a tényt, hogy egy platform használhatatlan. Egy nagy TV társaság sem fogja terjeszteni a műsorait egy olyan rendszeren ami minden 10 percben összeomlik a felhasználók gépein. Hogy nézne ki egy cikk címe: "az NBC program újraindítja a Windows-t"?
  • jtrencsenyi #3
    De amíg nincs Linux verzió, addig én nem fogom javítani a statisztikáikat.
  • jtrencsenyi #2
    "Online TV".
  • Doktor Kotász #1
    A cikkből nem derül ki, hogy mi a pöcsöm ez a Joost.