Szekeres Viktor

A kiválasztott - Uri Geller igába hajtja a magyart

Szombat este senki ne hagyjon kanalat a tévékészüléken, mert meg fog görbülni. Uri Geller szuperprodukciója hozzánk is elért.

A kanalakkal tehát nem árt vigyázni, azonban a dohányosok nyugodtan a tévéképernyőre meredhetnek, hiszen a mentalista ígéretei szerint megpróbálja leszoktatni a nézőket a bűzrudakról. Referenciája is van Gellernek: a Németországban sugárzott műsor ideje alatt (állítólag) 20000 dohányost sikerült leszoktatni a cigiről. Magyarországon ezt 50000 embernél szeretné elérni.


Igen, a TV2 szombat este idei harmadik főműsoridős újoncával is bepróbálkozik, ami dicséretes, bár az első két kísérlet nem feltétlenül hozta az elvárt nézettséget. Az Igazság ára című igazmondó, poligráfos vetélkedő remek bulvárvisszhangot kreált, azonban az első két adás este tízes időpontjához képest teljesen jó, 900 ezret is meghaladó nézettségét egy erőteljes csökkenés követte. Így egyelőre nem feltétlenül beszélhetünk sikervetélkedőről, hiszen múlt szerdán egy ősrégi Steven Seagal film birkózta le a játékot. A másik próbálkozás, a zenés Popdaráló pedig már az első adásával mondhatni elhasalt, ami nem is csoda, hogy hiszen egy Amerikában is megbukott formátumról van szó, amit a csatorna minden bizonnyal csak tévedésből vásárolt meg.

Azonban a Kiválasztottról, illetve annak elődeiről inkább a sikerkrónikák jutottak el hozzánk, miszerint a mentalista-kereső valóságshow premierjének színhelyén, Izraelben hatalmas siker volt és a hírek szerint Németországban és Hollandiában is kirobbanó nézettséggel debütált a műsorral mindenhova utazó Uri Geller show-ja, azonban arról már nem szólnak a sajtóközlemények, hogy vajon a folytatásban sikerült-e tartania a szintet a Kiválasztott-klónoknak. Egy biztos, Amerikában 2007 őszén a Phenomenon címen adott produkció hatalmas csalódást okozott nézettségével.


A premier minden bizonnyal nálunk is nagy szeletet fog kihasítani a nézettségi tortából, nagy kérdés, hogy a műsor mennyiben találkozik a nézők elvárásaival, hiszen minden híradás csak Uri Gellerről és az ő trükkjeiről szól, pedig maga a Kiválasztott alapjába véve egy bűvészkereső tehetségkutató műsor, melyben fiatal vagy idősebb tehetségek lépnek fel, hogy a végén csak egy maradjon - s mindeközben Uri Geller-kunsztokon is szórakozhat a helyszínen lévő nagyérdemű, valamint az otthonülő tévénéző egyaránt. Persze a bűvészkeresés csak ronda pejoratív becsmérlés, hiszen a hivatalos tájékoztatás szerint a Kiválasztott olyan merész vállalkozás lesz, mely felkutatja és bemutatja azokat az embereket a nyilvánosságnak, akik különleges képességekkel, erővel rendelkeznek.

A majd 1000 négyzetméteres stúdióban egy közel 100 fős stáb dolgozik azon, hogy az élő műsorban résztvevő 10 mentalista produkcióihoz a körülmények biztosítottak legyenek, és a nézők egy látványos és megdöbbentő show részesei legyenek. A nagy kérdés, hogy a hazai nyersanyag mennyire alkalmas egy ilyen műsorhoz, hiszen egy dolog, ha Izraelben vannak bűvész, illuzionista és mentalista tehetségek, akik nyulat varázsolnak elő a cilinderből vagy a nézők gondolatait olvassák, idehaza még nem biztos, hogy ilyen erős a választék - persze az is lehet, hogy jóval erősebb.


A 10 induló névsorából páran ismerősnek tűnhetnek: Breiner Tamás, Fehér Gábor (Lui), Katona Krisztián (Christian Panthera), Kékesi Dániel (Danny Blue), Kuhajda Vilmos (William Rain), Molnár Gergely (Mr. Jupiter), Nagy Molnár Dávid, Rakonczai Máté, Szentpéteri Attila és Vicha Attila - közülük fog a közönség epizódonként kiejteni egyet, hogy a végén egy valaki legyen Uri Geller utódja és elvigye a 11 millió forintos fődíjat.

A Kiválasztott házigazdája, műsorvezetője, Somogyi Zoltán lesz, maga a műsor pedig március 29-től kezdve nyolc alkalommal szombat este, élőben fog jelentkezni a TV2-n.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mardel #153
  Szerintem mivel csak hang, pl hogy múkodj, valamelyik adásból (már ha van olyan mazochista aki felvette) ki lehet vágni azt a részt.
 • aadam #152
  valakinek nincsenek meg az uri gelleres csengöhangok? mer csak ugy fun bol kellene de azért nem akarok fizetni. video: http://vastagbor.blog.hu/2008/05/05/reggeli_sokk_uri_geller_csengohangok
 • giga123 #151
  A szív leálítos szinte uganaz mint a lélekből kijövü csávó. Az az öregember a számokkal az jó volt.
 • uniu #150
  Ez is egész jó volt, de a "sólyom testvéres" óegyiptomiul gagyogó fazon sztem jobb volt :))
 • uniu #149
  Ugyan az a szinjáték volt, még a szívritmus értekek is ugyan azok voltak :)))
  (61-es ritmus az nagyon lassú, főleg egy olyan embertől aki színpadon van és épp klinikai halálra készül:))
 • vftsforever #148
  Most volt a naplóba, aszonta olyan mint a placebo. Ha hiszel benne hatásos, mégha nem is igaz. Én elfogult vagyok, de ebben lehet valami
 • Mardel #147
  Olyan közelről azt a kis műanyag poharat szerintem még a vaktöltényes fegyver is széttöri.
 • Golyo69 #146
  madaras
 • Golyo69 #145
  ez lesz a jövő hétenorosz rúllet
 • Golyo69 #144
  csalás az egész szivmegálós pro 7-en