Alex

Megjelent az Olympus E-420

A gyártó célja az volt, hogy a 10 megapixeles tükörreflexes fényképezőgép kezelése ugyanolyan egyszerű legyen, mint a kompaktoké.

Az Olympus E-System család legújabb tagja, a négyharmad szabványra épülő E-420 csupán apróbb műszaki jellegű finomításokat hoz elődjéhez képest. A gép felbontása 10 megapixelre nőtt és megkapta a TruePic III képfeldolgozó processzort. Ennek köszönhetően számtalan, tetszés szerint kikapcsolható automata csodával gazdagodott, mint például az árnyékkompenzáló technológia vagy az arcfelismerés. Fényérzékenysége ISO 100 és 1600 között állítható. Teljes felbontású üzemmódban a RAW puffer memóriába 3,5 FPS sebességgel nyolc sorozatkép rögzíthető.


Klikk a képre a nagyobb változathoz

Nagyobb, 6,9 cm-es lett a hátsó LCD, ami a kis keresőt tekintve fontos előrelépés. Majdnem 100 %-os látómezőt biztosít, továbbá lehetővé teszi a kontraszt, a fényerő és a szín beállítását közvetlenül a kijelzőn. A fényképezőgépen végzett módosítások, mint például az expozíció, a fehéregyensúly, az árnyalat és a képi üzemmód hatásai szintén valós nézetben, közvetlenül az LCD-n ellenőrizhetőek. A kép komponálás közben 7x-es vagy 10x-es méretre nagyítható, így a manuális élességállítás makró üzemmódban jelentősen egyszerűbben és pontosabban végezhető el.

A gép kontraszt AF rendszert kapott, amely kényelmesebb élességállítást tesz lehetővé, mivel a tükörnek nem kell leereszkednie a mérésekhez, azaz az autófókusz hatása azonnal látható az LCD kijelzőn megjelenő élőképen. A por elleni védelemről ultrahangos rendszer gondoskodik. Egy átlátszó szűrőt helyeztek a fényképezőgép-zár és a CCD közé, a porszemcsék a szűrőn rakódnak le, ami aktiválás esetén ultrahangos rezgéssel lerázza azokat.



A gép 28 automata, félautomata és manuális expozíció-vezérlési opciót ismer, köztük 5 expozíció-vezérlési üzemmód, 5 kreatív üzemmód és 18 program. Menüje 38 nyelvű, az adatokat USB 2.0 porton át tölthetjük le róla. A beépített vaku három csoportban vezérelhető vezeték nélküli vakukkal egészíthető ki. A különböző összeállítások távvezérelhetők, jelentősen bővítve a megvilágítási lehetőségeket. Két memóriakártya nyílás van rajta (xD-Picture Card és CompactFlash). Igazán különleges a kithez csatolt új 25 mm-es objektív: a ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 (35 mm-es megfelelője 50 mm) rendkívül rövid tubussal rendelkezik. A gyártó közleménye szerint az E-420 2008. április végén jelenik majd meg az üzletek polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Timber #16
    Pedig ennel sokkal tobbet is irigyelhetsz a Pentaxosoktol :D :D :D

    Oly reszemrol a 4/3 szabvannyal mar lebogott. DSLR-be meg kisebb szenzort (mar az APS-C is hatarertek) rakni szerintem badarsag... aztan ezt felhizlalni olyan MPix-re amit mar reg nem tud kiszolgalni az erzekelo, de ha meg ki is tudna akkor sem lesz az az opika ami kepes olyan felbontast produkalni, hogy az megfeleljen... Ezzel a csinaljunk huje-biztos cserelheto obis koNpaktot baromsaggal meg csak novelik az amugy is magas vizualis szemetgyartast... meg tobb otlettelen es non-kreativ kepet a netre!

    Viszont a retro tok es pant az
  • aaaaa #15
    Általában a fix obiknak mind jó képük van. Ez nem a kit zoom kategória... Canon, Nikon 50 mm f1,8, f1,4 fix is odaver néhány jóval drágább zoomnak képminőségben...
  • fade2black #14
    Az egyik dolog amit irigylek a pentax userektöl az az, hogy nekik mindig van hely a táskában pár 100-max 200grammos pencakenak bezzeg nikon(canonnál) ugyanehez pár félkilós fix monstrumot kell elcipelni...
  • fade2black #13
    és mi néz ki rajta gagyinak szakikám? Hirtelen rápillantva pl a tubus az fém ami nem épp a gagyiság jele.
  • babajaga #12
    Gagyinak egy optika nem nézhet ki. Ez is a baj sok fényképezőgépvásárlóval hogy beveszi a fejébe hogy a kinézet alapján vesz gépet, aztán műszakilag koppan. A ruszkik megcsinálták azt hogy egy gépüket megcsinálták áttervezett burkolattal a belseje az utolsó csavarig a régi maradt.
  • babajaga #11
    http://www.edigital.hu/product.php?productid=30482&cat=691&page=1

    Mellesleg ezek az optikák nem a legolcsóbbak kitben nem adják még véletlenül se.
  • Tucky17 #10
    Miért??? Te nem vagy erre képes? :D akkor tényleg tudok valamit. Olybá tűnik félreérthető voltam, képminőségét nem állt szándékomban fikázni. De gagyinak néz ki az egész na. Bár így olcsóbb lesz a KIT-ár
  • fade2black #9
    ujabb hozzáértő személy aki egy obirol készült kép alapján megmondja milyen egy obi képminősége.
  • Tucky17 #8
    Ahogy elnézem tényleg az objektívpiacot akarják fellendíteni, a belépő canon-hoz is játékszert adnak, de ez így látatlanban(képminőségre értve) is eldobós kategória :D (bár valószínűleg finom mélységéllességeket tudhat)
  • fade2black #7
    most akkor mi a baj avval, ha "olyan könnyü kezelni egy dslrt mint egy kompaktot"?

    attol még használhatod "komplikált" modban is.