Gyurkity Péter

Terjednek a Windows 7 hamisítványok

Bár a készülő új operációs rendszer előzetese valóban kiszivárgott az internetre, máris rengeteg (szerencsére ártalmatlan) hamisítvány forog közkézen. A Microsoft most 2011-re ígéri a szoftver elkészültét.

A Neowin tudósítása szerint a különböző torrentoldalakon számtalan Windows 7 telepítőt találunk, amelyek túlnyomó része azonban nem a valódi előzetest tartalmazza, hanem pusztán nullák sorozatát. A legtöbb letöltés tehát a sávszélesség pazarlásának minősül, mivel a hamis ISO-fájlok az égvilágon semmit nem hordoznak. Ezzel egy időben felbukkant a Vista SP1 állítólagos végleges változata is, amely azonban szintén hamisítvány, mivel ez csak márciusban várható.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Windows 7 telepítő legtöbb példánya 2,17 GB-ot nyom, szándékosan annyit, amennyivel már meg lehet téveszteni a felhasználók túlnyomó többségét. A telepítő azonban valóban kiszivárgott a világhálóra, a szemfülesek már videókat is láthattak az "internal milestone 1", vagyis M1 jelzésű alfa verzióból, más kérdés, hogy ennek nem túl sok gyakorlati haszna van. A felület ugyanis szinte egy az egyben a Vista Aero, ami pedig a funkcionalitást illeti, talán még a szó használata is túlzásnak minősül, hiszen a legegyszerűbb feladatoknál is hibákat dob a rendszer. Mintha visszautaztunk volna 4-5 évet az időben, amikor a Longhorn igen korai változataival szenvedtek a fanatikusok, általában elkeserítő eredménnyel.

Marad tehát a várakozás és a remény, hogy a meglehetősen rossz szájízt keltő Vista után ezúttal egy valódi operációs rendszerrel állnak elő Redmondban, amelyre nemcsak a kinézetet hajhászó átlagfelhasználók tartják érdemesnek a minél előbbi átállást. Sajnos azonban ezen a téren is rossz híreket tartogat a szoftvercég, mivel egy friss cikkben határozottan leszögezték, hogy felesleges 2009-re várni az utódot, annak fejlesztése akár 2011-ig is elhúzódhat.

Részletek hiányában csak remélni tudjuk, hogy a Windows 7 esetében valóban megéri majd a hosszú várakozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek2 #123
    Miért költöttél egyáltalán pénzt rá, ha van egy ingyenes, és minden szempontból ekvivalens megoldás? Ennyi erőből kiszórhattad volna azt a pénzt az ablakon. Vagy szerezhettél volna örömet valakinek, és odaadhatod egy hajléktalannak. Ha már neked olyan sok jutott belőle, hogy szórod mint a szemetet.
  • 00 Blue 00 #122
    LOL! De most nem azért de a lentebb folytatott vitának mi a *asz köze van a Windows 7-hez?!
  • Polllen #121
    Ezzel lassan én is így vagyok, és az a 2 játék, amivel neten nyomulok, elérhető linuxra is, csak nálam is az jön elő, hogy minek váltsak linuxra, ha a legális vistám is kielégíti az igényeimet...
  • bvalek2 #120
    A felhasználók egy része nem követi a játéktrendeket, ezért nekik lassan fölöslegesség válik a windows, ilyen vagyok jómagam is. A másik része meg konzolra vált, mint nyugaton már oly sokan. Fogynak az érvek a windows háza táján.
  • Polllen #119
    Egy ideig én is csináltam ezt, de mivel bármikor kedvem támadhat játszani és lusta vagyok rebootolni mindig, így már csak a windows maradt...:P
  • homeless #118
    "Nekik egeszen mas elkepzelesuk van az operacios rendszer fogalmarol, mint a "linuxosoknak"."

    Látod ebben az egyben egyetértünk. De akkor elmondanád, hogy a linuxosoknak mi az elképzelésük az operációs rendszer fogalmáról? Vagy, hogy szerinted mi az az operációs rendszer? Meg ha kiszeded a vistából a sok felesleges szart, akkor mennyi memóriát eszik? Mert nekem a linuxom úgy eszik 260MB-ot, hogy megy a compiz(3d effektek az asztalon, vista-ban aero), openoffice writer, firefox, meg mplayer-be egy film, és még ki se szedtem a felesleges sallangokat amiket soha nem fogok használni, de feltelepültek. Ha kiszedném lemenne 200 alá. Nem hittériteni akarok, teljesen távol áll tőlem, csak azért írtam le, hogy lássátok, hogy mennyire nem indokolt vista esetén az 1GB+ memória, és hogy miért fejlesztik a windows7-et teljesen más szisztéma szerint.

    ui:Én is használok windowst is, most is az alól írok...
  • bvalek2 #117
    Nekem madaram is van (Debian), meg ablakom is (XP). 4:1 arányban osztoznak a vinyón. Így mindkét világ jó oldalából részesülök, és ha valami nem megy az egyiken, megpróbálom a másikkal. Ez rendszerint azt jelenti, hogy Winen játszok, Linuxon csinálok minden mást (netezés, cset, zenehallgatás, filmnézés, könyvírás, programozás, letöltés, képszerkesztés, CD-DVD írás, linuxos játékok, stb.)

    Jelenleg úgy áll a dolog, hogy Linuxos alkalmazások egyre jobban lefedik az igényeimet. Az XP kikopik, a Vistára pedig nem támad igényem, mert Linuxon gyorsabban kielégítik, mint Vistán. Szóval MS termékek mennek a kukába.
  • 12346 #116
    #113
    juj de jó x) majd mehetünk együtt videókarit venni^^


    #114
    áh^^ én is winelek, és nem fogok pingvinelni egy darabig. nem vok madárellenes, használtam én is graf felülettel, és nélkül is, szerverként is. de ahhoz hogy otthon töltögessem a gyökérségeimet, + gémeljek vmi only vindózossal, néha alt+tab msn, marad a win^^ amiket meg itt sírnak, nem értem. nekem a win se fagy, meg szar, meg vírusos, pedig nincs körbebetonozva, meg szögesdrótozva. pingvint meg ugyanúgy sikerült kiakasztani vmi hót általános aprósággal, szal innentől kezdve nekem mind1, mindkettőt ember csinálta.

    amit meg itt művelnek ezek a kockák...:) áhh^^
  • dulloder #115
    csak egy kiegészítés a "kis vinyók kis sebesség" témakörhöz:
    http://www.hardwaresecrets.com/article/45
    A lemeztányérok forgási sebessége nem az egyetlen jellemzője a vinyóknak, inkább az akkor kor ATA csatolófelület különböző típusai szerint gondolnék pl. olvasási sebesség-különbségre. A mai SATA lemezek között is tudsz 5400-as rpm-mel venni vinyót, mégis az ATA-33 (33MBps) és ATA-133 (133MBps) sebességéhez képest pl. SATA150-ről beszél(het)ünk (150MBps). Aztán ha egyik-másik gépben (láttam elég ilyet) a vadiúj "nagygépbe" a szintén vadiúj ATA-133-as vinyó 40-eres kábellel volt összekötve, akkor ugrott a sebesség (133-ról 33MBps-re).
    Az meg azért tényleg lassabb, mint elvárná az ember.
    Amúgy jó a topik, sokan vagyunk, sokféle vélemény, de ebből is lehet tanulni (ha mást nem, anyázást) :D
  • bvalek2 #114
    Használjon mindenki Linuxot, és szent a béke