SG.hu

Elindult a Cisco Vállalkozói Akadémia

Elindult a Cisco Vállalkozói Akadémia a CEU Business School-on. A vállalkozásfejlesztési program a fejlődő kkv szektornak adhat újabb lendületet.

A Cisco és a Central European University Business School (CEU Business School) együttműködésében hazánkban is megkezdte működését a Cisco Vállalkozói Akadémia. A vállalkozásfejlesztési program célja a kis- és középvállalatok alapításához és irányításához szükséges szakismeret oktatásán túl a képzésben résztvevő cégvezetők és a piac már nagy tapasztalatokkal rendelkező szereplői közötti kapcsolatok kiépítése. Az Akadémiát működtető két szervezet elképzelései szerint a jövőben országosan létrejövő hasonló intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási és vállalkozói kultúra helyi központjaivá válhatnak.

A Cisco Vállalkozói Akadémia célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének elősegítése, a stratégiai üzleti tervezés oktatása, a finanszírozási források megfelelő alkalmazásának bemutatása, valamint az infokommunikációs technológiák felhasználásának segítése. Az Akadémia újszerű képzést nyújt a tekintetben is, hogy a hazai gazdaság prominens szereplőinek részvételével a legkorszerűbb elméleti és gyakorlati üzleti tudást adja át egy e-oktatással és web 2.0-ás eszközökkel is támogatott, csoportmunkára épülő képzés keretében. A kurzust elvégző vállalatvezetők szempontjából a program egyik legfőbb eredménye egy megvalósítható üzleti terv, amely a gyakorlatban segíti cégük versenyképességének növelését.

A CEU Business School, mint regionális oktatóközpont további egyetemek, kereskedelmi kamarák, vállalkozói szövetségek együttműködésével szerte a régióban hasonló vállalkozói akadémiákat fog szervezni. A kezdeményezés célja, hogy a létrejövő intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási / vállalkozói kultúra helyi központjaivá váljanak.

A Cisco Vállalkozói Akadémia résztvevői egy csúcstechnológiát alkalmazó programban vesznek részt: a tananyagok a Cisco által kifejlesztett interaktív, úgynevezett "Learning Management System" e-learning keretrendszeren keresztül érhetők el. A tanagyagot nem csak elsajátítani lehet, hanem hozzátenni is, hiszen a jó ötleteket folyamatosan rögzítik, majd mások számára is elérhetővé teszik. Emellett a résztvevők betekintést nyerhetnek olyan multimédiás tananyagokba is, amelyeket világhírű egyetemek (Stanford, Cornell) bocsátanak az Akadémia rendelkezésére. Mindemellett a képzésre jellemző a pragmatikus, lényegre törő, gyakorlati kérdéseket megvilágító szemlélet.

A tananyag egyelőre angol nyelvű, de az órák magyarul folynak. A teljes tananyag lokalizálására a közeljövőben sor kerül, így az a későbbiekben már magyar nyelven is elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!