SG.hu

Programozó versenyt hirdetett a Microsoft

A Microsoft Magyarország Fejlesztési Platform Üzletága és a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén működő MSDN Kompetencia Központ az EvoSoft támogatásával második alkalommal hirdeti meg WTW elnevezéssel 24 órás programozói versenyét.

Míg a tavalyi verseny az ASP.NET-re és egyéb webes technológiákra koncentrált, az idén 24 órán át Windows kliensfejlesztés lesz a versenyzők feladata. A résztvevőknek ismét egy nagyfeladattal valamint néhány kisfeladattal kell megbirkózniuk, amelyek célja a csapattagok rátermettségének, mint például az algoritmikus vagy designer-képességeik tesztelése. A regisztrációt követő 48 órán belül minden csapat egy technológiai indulókészletet kap a verseny szempontjából fontosnak tartott Microsoft fejlesztőeszközökből. Bármely fejlesztő maximális eséllyel indulhat az első helyért, mivel a legszükségesebb technológiák használata rövid idő alatt elsajátítható.

A verseny különlegessége, hogy az IT iparágban aktívan fejlesztők és a diákok egyetlen közös kategóriában mérhetik össze tudásukat. A versenyen résztvevő diákok számára nagyszerű lehetőség ez, hogy megmutassák: ők is legalább olyan tehetségesek, mint a már néhány éve dolgozó versenyző társaik, és kihívás a tapasztalt mérnököknek és céges csapatoknak is, hogy bizonyíthassák, ők a leggyorsabbak, legjobbak a magyar piacon. A több mint 1500 meghívott középiskola diákjainak és a versenyen nem résztvevő, de érdeklődő közönségnek lehetősége lesz a legjobb fejlesztők előadásait végighallgatni, és a csapatoknak, szakértőknek szakmai kérdéseket feltenni.

Az esemény november 10-én lesz a Millenáris Parkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!