Napi Online

Elszakad üldözőitől a Google

A Google Inc., a világ legnépszerűbb internetes keresőjének üzemeltetője 46 százalékkal növelte nettó nyereségét a harmadik negyedévben, árbevétele pedig 57 százalékkal bővült.

A hirdetési partnereknek átadott jövedelmet nem számítva 61,5 százalékkal emelkedett a forgalom. A cég 50 százalék feletti árbevétel-növekedésről számolt be a tőzsdei bevezetés óta eltelt mind a 13 negyedévben, amit elsősorban annak köszönhet, hogy az internetezők egyre inkább a Google keresőjét használják két legnagyobb riválisáéval, a Yahoo-éval és a Microsoftéval szemben. Piaci részesedése e tekintetben 61 százalékra nőtt, míg a Yahoo 14, a Microsoft pedig 4 százalékot birtokol.

A negyedéves forgalom és profit növekedésének legfőbb oka, hogy nő a keresési találatokhoz kapcsolt hirdetésekből származó bevétel, illetve hogy a Google elkezdett videoklipeket árulni a tulajdonában lévő YouTube videomegosztó portálon. A reklámok lehetséges formáját is bővítették: a keresési listákon megjelenő weboldalak immár videoklipekkel is felhívhatják magukra a figyelmet. Emellett megkezdték a hódítást a mobilinternet világában: a Google a múlt hónapban mutatta be azt a szoftvert, amellyel a mobiltelefonról elérhető website-ok reklámokat tudnak megjeleníteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xizor #3
    naja.ez vlm hihetetlen, hogy 13 negyedév után még mindig így nyomják, és úgynéz ki csak most indul be :O
  • Tzupi #2
    kegyetlen mennyiségü pénz van a gugliba...
  • kow83 #1
    Így kell valamit profin csinálni :)