Szekeres Viktor

Dobó Kata amerikai scifiben

Az itthon népszerű, Hollywoodban küszködő színésznő ezúttal egy atomháború után scifi-filmben bolyong, melynek már az előzetesét is láthatjuk.

Az idehaza a Miniszter félrelép plakátjával oly villámgyors népszerűségre szert tevő színésznő amerkai karrierje 2001-ben indult a a 15 perc hírnévben, a híres neves jelenettel, amikor megfordult a lépcsőn. Szereplése a Rollerballban folytatódott, ahol fedetlen kebleiben is gyönyörködhettek az amerikai és magyar nézők. Anyagilag mindkét film bukás volt, a DeNiro-s krimi 24 milliót hozott, míg a görkorcsolyás sportfilm a 70 milliós készítési költségek ellenére is csak 18 millió dollárt jövedelmezett az USA-ban.


A két mozifilm után, 2003-ban a színésznő úgy döntött, hogy a mozis kudarcok után kipróbálja magát a videó- és DVD-piacon, mely segítségével ugyan kevesebb nézővel ismertetheti meg magát, azonban a felkínált szerepek sokkal jelentősebbek voltak. A kiugrási lehetőség már csak azért is megvolt, hiszen a "Kizárólag DVD"-piac két legmenőbb, legnézővonzóbb nevével sikerült forgatnia.

A Professzor című akciókrimiben (Out for a Kill) ő játszotta Steven Seagal feleségét, aki azonban meglehetősen hamar elhalálozott - viszont az ő halála jelentette a későbbi motivációt, hogy a Seagal által játszott régész leszámolhasson a kínai maffiával. Másik 2003-as filmjében, a Büntetésből jelesben (Detention) Dolph Lundgren oldalán tűnt fel. A filmben az iraki veteránt alakító Lundgren egy rosszhírű iskolába vonul vissza tanítani, csak hogy egy banda is kiszemeli magának az iskolát, így az exkatona az iskolai diákjaiból képez ki magának egy ütőképes sereget.


A lakossági piacon mérsékelt sikert elért produkciók és egy televíziós kitérő (Helyszínelők) után Dobó Kata ismét mozifilmeket választott. Így kerülhetett bele az Elemi ösztön második részébe, mely 6 milliós bevételével messze elmaradt az első rész 117 milliójától, valamint az idén bemutatott Vér és csokoládé (Blood and Chocolate) című vérfarkasos thrillerbe, mely bukása még az Elemi ösztönét is alulmúlta, hiszen csak 3,5 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

A sok peches filmválasztás után szinte biztos, hogy csak felfele vezethet út, gondolhatjuk. Dobó Kata legújabb szerepe egy posztapokaliptikus scifi, mely nemrég jelent meg a tékákban, de az online DVD-boltokban is megvásárolható. (Az amazon.com-on - egyelőre a film a 116 604. a DVD eladási toplistán, de az óránként frissített listán láttuk már a 115 450. hely környékén is. Lesz ez még jobb is!)


A Ben David: Broken Sky címmel futó 100 ezer dolláros költségvetésű mozi egy nukleáris háború pusztította Földön játszódik, amelyet egy Golhardt nevű diktátor (szintán magyar "színész", az ex-kickboxos Hugyetz Lajos alakítja) tart rettegésben és akivel csak egy zen harcművész, bizonyos Ben David számolhat le. Dobó Kata a lent látható előzetes alapján Ben David egyik segítője ebben a küzdelemben.


A Ben David után ismét amerikai filmben láthatjuk a színésznőt, hiszen Szőcs Csaba új filmjében, a Madness is Catchingben (szó szerint: Az őrület ragályos) fog szerepelni több, ismeretlen amerikai színész, valamint Koltai Róbert társaságában, vagyis minden bizonnyal a film az amerikai videópiacnak készül elsősorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tungi52 #59
    Ez Sci-fi???
    Inkább valami jövőben játsződó sokadik kategóriás akciófilm.
    Dobó Katához meg annyit, mindenki jobban járna ha abbahagyná.
  • Hellion #58
    Erőltetett ez a Dobó Kaka. Egyszerüen tehetségtelen, csak a testéből próbál pénz csinálni, filmezéssel, de hát über béna.

    Nekem egy Resident Evil utánzat jutott eszembe, amikor megláttam, hogy Dobó Kaka és Sci-fi.
  • loga #57
  • rolika #56
    katáról mindig az jut eszembe, hogy andy vajna nőjeként SEM sikerült befutnia hollywoodban...
  • Sir Quno Jedi #55
    Eezen bexartam! Kurva dúra ez a trailer! :DDD Van benne összesen 4 szereplő (már ha ezek azok) és amit művelnek az kész. Meg a narrátor... Ááááááááááááááá!!! :D
  • ericghar #54
    Mondjuk aki ilyen filmet megrendel az amazonon, aztán izgalomtól remegve várja a postást, az tuti, hogy előtte beszedett valamit
  • echo #53
    Nem tom minek csinálja ezt... szarabb szerepei vannak mint joey-nak a jóbarátokban... nem tud itthon megélni vagy mire jó ez az egész bohóckodás? Ha meg kint akar élni inkább keressen egy gazdag féjet oszt csókolom. Legalább azzal nem alázza porig magát, mint ezekkel.
  • neoG #52
    "nem tudok elég jól szopni".hát ez pech
  • Atisz #51
    Engem kicsit a Fallout-ra emlékeztetett (poszt nukleáris terep, autóroncsok, sötét belső terek) sajnos annak jó tulajdonságai nélkül :P
    A narrátor hangja tényleg ciki, a shower-shovel szintű poénokért pedig vannak olyan helyek a Földön ahol ölnek...
  • Atisz #50
    Szerintem ez nem (csak) az ő hibája. A kelet-európai színészek/színésznők kb. erre jók Hollywoodban...