Berta Sándor

Hulu a YouTube ellen

Az NBC és a News Corp. közös online videoplatformot hozott létre, amely a tervek szerint idővel a YouTube konkurensévé válhat.

A Hulu nevű videoplatform tesztverziója várhatóan még idén októberben elindul, igaz csak regisztrált felhasználók számára lesz hozzáférhető és elsőként a népszerű Simpsons televíziós sorozat részei lesznek láthatók rajta. A két konszern egyébként még idén márciusban jelentette be egy közös videoportál létrehozását.

Az elképzelések szerint a Hulun később a Simpsons mellett elérhetők lesznek más sorozatok, köztük a hazánkban is látható 24, a The Office, valamint filmek is, például a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika és A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine). "Azért választottuk a Hulu nevet, mert rövid és egyszerűen kimondható" - közölte Jason Klier, a közös vállalat vezetője.

A céget a tervek szerint a reklámbevételekből tartják majd fent. A megoldás nem új, hiszen a konkurens YouTube éppen a múlt héten jelentette meg az első reklámvideokat. Ezek a hirdetések 15 másodpercig láthatók, majd utána eltűnnek, ha a felhasználó nem nézi meg őket. A Hulu számára egyelőre további partnereket keresnek és közben folyamatosan folyik a videoplatform tesztelése. Miután ezeket kiértékelték, dönti el a cég, hogy mikortól lesz elérhető a Hulu végleges változata.

Korábban egyébként felmerültek olyan információk, hogy a Hulut támogatná többek között a Yahoo, a Microsoft, az AOL és a MySpace is. Ezek a cégek integrálhatnák a platformon hozzáférhető tartalmakat a saját szolgáltatásaikba és ajánlataikba.

Az egyelőre még kérdéses, hogy a Hulunak sikerül-e megvetnie a lábát a videoplatformok piacán és ha igen, valóban lesz-e annyira sikeres a befektetők és a felhasználók körében, mint a YouTube. Az mindenesetre az új cég mellett szól, hogy várhatóan nem kell majd szerzői jogsértéses esetekkel szembesülnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kricsi #1
    ez már a hanyadik konkurens lesz?:D