Napi Online

Tarol a boltokban a fapados LCD-tévé

Olcsóságának és sok helyen kapható voltának köszönhetően élre tört az LCD-tévék piacán a Vizio márka.

Új márka vezeti az Egyesült Államok lapostévé-piacát: az egy évvel ezelőtt még ismeretlen amerikai Vizio meghódította a vevőket, mivel olcsó és a raktáráruházaktól a hipermarketekig mindenütt kapható - jelentette az iSuppli piackutató. Az idei első negyedévben több mint 76 százalékkal nőtt a Vizio-tévék forgalma, amivel a márka piaci részesdése 9,4-ről 14,5 százalékra bővült. Ezzel háttérbe szorította nagynevű versenytársait: a második helyezett dél-koreai Samsungot (11,4 százalékos piaci részesedés), a harmadik japán Sharpot (10,3 százalék), a negyedik holland Philipset (8,3 százalék) és az ötödik dél-koreai LG Electronicsot (7,3 százalék). Eközben Sony eladásai 36 százalékkal estek, amivel szinte a futottak még kategóriájába került.

Szakértők szerint a Vizio abból profitál, hogy az LCD-technika megszokott lett a fogyasztók körében, következésképpen már nem keresik az ismert márkákat attól való félelmükben, hogy enélkül nem működő gagyit sóznak rájuk. Emellett az is jól jön a jövevénynek, hogy az LCD lett a vezető lapostévé-technológia háttérbe szorítva a plazmát. Az észak-amerikai LCD-piac majdnem 15 százalékkal bővült a második negyedévben, az eladások az egy évvel korábbi 3,7 millióról 4,2 millió darabra nőttek.

A társaság honlapja szerint 105 centiméter képátlójú LCD-tévét már 190 ezer forintnak megfelelő dollárért kínálnak, amivel Magyarországon (is) magasan vernék minden versenytársukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • peti007 #16
  Már van www.vizio.hu, csak nincs rá feltöltve semmi:D
 • savior #15
  most azon vannak itt egyesek felhaborodva hogy vannak olcsobb lcd tv-k is? vegre egy ceg, amely kevesbe nyulja le az emberek penzet mint a tobbi
 • Petka #14
  Mitől fapadosak ezek a vizio tv-k? Ugyanazt tudják, mint egy hasonló kategóriás samsung... Vagy a samsung is fapados?
 • Chriss745 #13
  Háát a kissebbség is száámíít, TESZKÓ!

  Legyen csak ilyen, a nem idén nyáron barnultak majd viszik, hogy nekik meg legyen a DIGI TV mellett. Valamire el kell költeni azt a sok segélyt, amit én befizetek adóban...
 • Cat #12
  A 30%-al alacsonyabb ár bőven nem a "kicsivel olcsóbb" kategória.
 • Nuts #11
  opsz... ez a 4.-re akart menni. Szal. hol ennyi egy 102-es bravia?
 • Nuts #10
  Hol?
 • AgentKis #9
  igazad van! 80 ezeré nagyon nagy biznisz 640*480-as 50 centis TV-t venni. Amikor 50 körül már van 19"os monitor több mint 4x több képponttal, és sokkal jobb egyéb adatokkal (ráadásul még a windows is mwgjelenhet rajta :-)). 15 rugótól meg van hozzá távirányítós tuner is, (vagy ha van számítógép akkor akár 7e Ft-tól is) amik többnyire szintén képesek az 1280x1024-es felbontásra, ami ebben a méretben mozgóképnek szerintem bőven elegendő is.

  Mondjuk az más kérdés, hogy a kábelen nyomuló PAL felvételek max. felbontása 768*575 amit nem igazán szoktak kihasználni (csak 352*288 körül).
 • avman #8
  ehe, megelőztél, vmi ilyesmiet akartam eszmefuttatni, csak túl korán nyomtam először a válasz gombot, mert ugye elvileg melózni kéne, vagymi...
 • avman #7
  ...sőt, rosszabb, épphogy anyu meg apu vesz ilyet, mer a comcédnak is van, meg a csemeték is rínak érte...