Dojcsák Dániel

Jól megy a Canonnak

Növelte az eladásokból származó bevételeit 2007. első felében a Canon, melyet főként a tavaly bemutatott EOS 400D-nek köszönhetnek.

Nyilvánosságra hozta a legnagyobb japán fényképezőgép-gyártó 2007. első félévére vonatkozó pénzügyi adatait. A statisztikákból kiderül, hogy a második negyedévben 9,5%-kal sikerült növelnie az eladásait, így az egyébként is szép 8,72 milliárd dollárról (1608 milliárd Ft) körülbelül 9,56 milliárd dollárig (1763 milliárd Ft) kapaszkodtak. A teljes félévet figyelembe véve pedig a tavalyi 16,5 milliárd dolláros forgalom 11%-kal 18,4-re növekedett. Az eladások megugrásának és a nettó árbevétel 17%-os növekedésének okait elsősorban a digitális tükörreflexes gépek és a hozzájuk tartozó objektívek iránt hirtelen megnövekedett kereslettel magyarázza a cég.

"A 2006. szeptemberében útjára indított EOS 400D nagyon sikeresen szerepelt az eladásokban" - állapítja meg a pénzügyi jelentés. Ezen túl persze a 10 új modellel megerősített digitális kompakt felhozatal is besegíthetett a számok ilyen alakulásába, lévén a három újonnan megjelent ELPH modell és a hét új Powershot is jó kritikákat kapott.

Idén nyáron a teljes digitális kompakt választék egyik legkeresettebb modellje az IXUS 850 IS lett, ami a csilli-villi fémháza mellett apró méretével (9x5,6x2,64cm) és mindössze 181 grammos súlyával hódított. A 8 megapixeles képérzékelő mellett fontosabb megemlíteni a korábbi modellhez képest megújított 4x-es zomm átfogású optikát (28-105mm), illetve az új Digic III képfeldolgozó processzort.

Hazánkban a Canon augusztus 22-én mutatja be teljes őszi termékkínálatát a nyomtatóktól egészen a digitális fényképezőgépeken keresztül a projektorokig, szkennerekig, mely újdonságokról természetesen részletesen beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • aDannyBoy #9
  omfg :P
 • G_ArchAngel #8
 • Möci #7


  Köszönöm!...megoldódott.

  Újraindítottam a gépet és helyreállt a kommunikáció.

  Üdv!
 • Möci #6  !!! SEGÍTSÉG !!!


  (Remélem nem nyaral az összes tudor.)
  S7000-sel fényképezek. Miután a CF kártyáról átjázszottam az anyagot (úgyanúgy, ahogy ezt már több ezer képpel megtettem) a számítógépre, azokat nem tudtam megjeleníteni a monitoron. Gondoltam K.O. a kártyának, de azért visszatettem a gépbe. A gép LCD kijelzőjén mind a 90 képet hibátlanul meg tudom jeleníteni, SŐT SZERKESZTENI IS TUDOM ÉS ÚJ KÉPKÉNT ELMENTENI.

  Ha valamelyikőtök tud segítsen, mert elég messze készültek a képek és nagyon nem szeretném elveszíteni őket!

  ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
 • DjDano #5
  Hát nem tudom én 50 ezer FT körüli gépeket nézegettem, a Canon ebben a ketegóriában elég homályos képeket csinál... de úgy általánosan elmodható, aki megfelelő minőségű képet akar, inkább a 80-100 ezer körüli gépekből válasszon
 • Neerpelt #4
  Nekem Canon A460 fényképezőgépem van, és nagyon elégedett vagyok vele.
 • Zro #3
  Remélem most már bemutatják a 40D is :)
  Ideje lecserélnem a 350D-m :)
 • Alien69 #2
  Folyamatossan csökkentik az árakat. Persze, ne várja senki, hogy egy 30D holnapra mondjuk 30E lesz. :D
 • smv #1
  Ha ilyen jólmegy nekik igazán csökkenthetnék az áraikat...