MTI

Szexképek fiatalokról a neten

Az amerikai fiatalok 4 százaléka hajlandó interneten szexképet küldeni magáról - derítették ki amerikai kutatók egy felméréssel.

Az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központja (NCMEC) által támogatott kutatás során a 65 megkérdezett fiatalból csupán egy számolt be arról, hogy hajlandó szexképet küldeni magáról az interneten, de ha ezt az arányt a világhálót használó sok millió fiatalra vetítik, akkor a kutatók szerint aggasztó jelenségről van szó. A feldolgozott adatok ráadásul a 2005 márciusától júniusáig tartó időszakból származnak, ezért valószínű, hogy a 4 százalékos arány azóta még emelkedett.

A szakemberek szerint a fiatalok és a kiskorúak nem is tudják, hogy a fotók milyen villámgyorsan terjedhetnek az interneten, miként többnyire azt sem feltételezik, hogy a képet kérő személy a fotót elküldi máshova is. Arra sem gondolnak, hogy kiskorú személyről szexképet feltenni a netre bűncselekmény, a képet kérő és küldő részéről egyaránt.

A legfontosabb, hogy a szülők világosítsák fel gyermekeiket az internet efféle veszélyeiről. A probléma egyik fő oka, hogy az emberek - fiatalok, idősebbek egyaránt - a virtuális világban olyan dolgokra is hajlandóak, amelyeket a valóságban határozottan elutasítanának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tttttom #10
    Ez egy faszság.Jaj az a 4% agasztó.Nagyon.Hülye amcsik azt se tudják szabad idejükbe mit csináljanak.
  • quentit #9
    "Mondom a dögmelegben tényleg nem történik semmi, így a Magyar Távirati Irodának is ki kell csapni a pinakártyát (A poszt címét is tőlük kölcsönöztük, nem magunk találtuk ám ki). Hogy aszondja „Az amerikai fiatalok 4 százaléka hajlandó interneten szexképet küldeni magáról”. Persze utána rögtön hozzáteszik, hogy mégis honnan tudják ezt, hát „derítették ki amerikai kutatók egy felméréssel”.

    Jó rendben, nem brit tudósok, akkor olyan nagy baj nem lehet, hiszen a brit tudósok specialitása, hogy iszonyatos kutatásokkal, minden bizonnyal több millió font kutatási támogatás felmarkolása után kiderítsenek olyan evidenciákat, minthogy több kalóriát égetnek azok a videojátékok, amelyek megmozgatják a játékost. Meg ilyesmik.

    Az amerikaiak viszont egyszerűen csak hülyék, az MTI-nek meg nem tűnt fel. Ugyanis.

    „Az Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központja (NCMEC) által támogatott kutatás során a 65 megkérdezett fiatalból csupán egy számolt be arról, hogy hajlandó szexképet küldeni magáról az interneten, de ha ezt az arányt a világhálót használó sok millió fiatalra vetítik, akkor a kutatók szerint aggasztó jelenségről van szó.

    A feldolgozott adatok ráadásul a 2005 márciusától júniusáig tartó időszakból származnak, ezért valószínű, hogy a 4 százalékos arány azóta még emelkedett.

    Egy az óriási, hatvanöt fős mintából. Mindez reprezentatív egy többmilliós populációra. Elég egy statisztika kettes (mint nekem) hogy tudjuk, ez nagyobb baromság, minthogy VV Anett melleit az interneten árulták. (És akkor már tényleg csak félve kérdem, ami elsőre még csak fel sem tűnt, hogy mégis hogy jön ki az a négy százalék?)

    Ja, és a cikket, ezzel a baromsággal együtt már átvette a Stop.hu, a Népszava Online, és az SG.hu is."
  • quentit #8
    http://comment.blog.hu/2007/07/20/p122023#more122023
  • assdf #7
    Most képzeljétek el elmennék egy lebujba és megkérdezném az ott dolgozo lányokat hogy ki fekszik le pénzért idegen férfivel.
    Majd közölnöm hogy a nők 99.99% bárkival ágybabújik 10 ezer forintért... Hiteles felmérés megkérdeztem 30 nőt...
  • Szefmester #6
    Usában nem 21 évig fiatalkorúak? mert akkor még viccesebb a dolog.. de hogy valaki ilyen alacson mintavétel alapján ki meri vetíteni az eredményet egy egyész országra.. az már lol.. remélem pénzt nem kapott érte
  • [HUN]PAStheLoD #5
    nekem is van kinek küldjem? :PP

    igen, az amerikai fiatalok buták? na és? valahol ez a fiatalság definíciója :D

    ráadásul az, hogy azt nyilatkozza, hogy hajlandó rá, nem jelent semmit.. lehet, hogy "felfokozott érzelmi állapotban" - lol :) - elküldi a barátjának a képét, aki visszaél vele.. és másnap rajta röhög a suli (és 30000 új üzenete/ismerőse van myspace-en) .. de lehet hogy mégis azt nyilatkozza, hogy "áhh ő nem, sose.." :|
  • Max Damage #4
    Bocsi hogy ezt itt felhozom, de ez a 65 főt megkérdezek és kapok vmi eredményt amit mindenhol közzéteszek mint hiteles adat elég viccess... Pl. ha én megkérdezem a baráti körömet hogy pl. melyik pártra szavazna, tegyük fel hogy én is 65 főtől, ebből én biztosra veszem hogy jó 90% ugyanazt mondaná... Ez pedig nem hiteles adat :)
  • Max Damage #3
    "szexképet feltenni a netre bűncselekmény, a képet kérő és küldő részéről egyaránt." - Miért is? Ez csak két főt érint, és a kép annak a tulajdona akiről a kép készült, s mivel a kép továbbítását ő engedélyezte, és ő adta meg a célszemélyt, nem látom hogy ez miért bűntény... Szerintem akkortól lehetne bűntényről beszélni, ha az a fő aki a fényképet megkapta valamely nyílt honlapon megjeleníteti függetlenül attól, hogy a tulajdonos beleegyezett-e vagy sem... Szóval szerintem itt valami nem stimmel, mert ennyi erővel akkor ha a két fiatal találkozik személyesen és esetleg a fiú meglátja a csajt meztelenül, mert ... vagy ... vagy stb... Akkor elméletileg ugyanúgy bűntényt követnek el... Szóval nem értem, hogy az internetet miért kell szigorúbban fogni mint a valóságot...

    A másik pedig, mi az hogy 65 főtől megkérdeznek valamit, és aztán erre aztmondák hogy 4%... Az tény, hogy ez az arány rettenetes, de mérvadó csak akkor lenne ha noname szavazásban legalább 50000 embertől kérdezték volna meg... Persze akkor sem lenne elég ilyen következtetés levonásához, de normálisabb képet kapnának az emberek az arányról...

    A másik pedig hogy azt írja a cikk hogy "fiatalok", ez most kiskorút jelent vagy nem? Mert van ahol különvette őket a cikkben az író, s ha így vesszük hogy a fiatalok az a 18 évnél idősebb korosztályt jelenti, akkor ez a 4% abszolút nem rossz arány, ha belegondolunk hogy az az egy megkérdezett akár pornós is lehetett :)
  • Vorpal #2
    "derítették ki amerikai kutatók egy felméréssel." - kiváncsi vagyok milyen felméréssel...
  • dawinD #1
    ezegy hihetetlenül fontos hír volt, és egy ilyen remek névvel megáldott szervezet (Eltűnt és Kizsákmányolt Gyermekek Országos Központja) megengedhetné a dollár millióiból a magasztos céljaihoz, mint a "kiskoruak sexképei" vmi reprezentatívabb felmérést.
    A sex kép az a sex kép ? Mert ha sexelni elég idős, sőt még lefotóztatni is magát, akk ahhoz is h elküldhesse vkinek...