Kruza Richárd

Szupervékony Benq kompakt

A BenQ új ultrakompaktja rekordvékony, felbontása hét megapixeles, hátsó LCD kijelzője érintésérzékeny, és kinézete miatt sem kell szégyenkeznie.

Az új BenQ T700 ultrakompakt jelenleg 14.9 mm-es "vastagságával" a világ legvékonyabb gépe. Ez az információ önmagában nyilvánvalóan csak a potenciális vásárlók egy részének kelti fel a figyelmét, és sokan vannak akiket az ilyesmi hidegen hagy - sőt. A BenQ viszont nyilván úgy látja, hogy érdemes ebbe az irányba is fejleszteni. A kisgépbe 7 megapixeles szenzort építettek, melynek maximmális érzékenysége fotó módban ISO1200, videó módban pedig ISO4000. A sajtóközleményben természetesen egyetlen szót sem találunk arról, hogy a vásárló a magas érzékenység használatakor vajon milyen képzajjal fog majd szembesülni.


Kívülről mindenesetre tetszetős a fényképezőgép. Külső háza rozsdamentes acél keretbe van foglalva és négyféle színben pompázik, melyek fantázianevei Hűvös Ezüst, Éjféli Fekete, Boszorkány Piros és Gyöngyház Fehér. A gépben Pentax objektív található (37.5 ~112.5mm). A tükröződések csökkentése érdekében a lencséken hét bevonat van, köztük UV szűrő is.

A gépen nagy, 3 collos képernyőt találunk, mely 232 000 pixeles felbontással rendelkezik. A BenQ külön felhívja a figyelmet a kijelző méretére és minőségére: véleményük szerint már olyan nagy, hogy a fotók nézegetéséhez már nincs is szükség televízióra vagy számítógépre, társaságban elég a gépet körbeadogatni. Ráadásul a T700-asba beépített képkeretek, effektusok és sokféle képszerkesztési lehetőségek tovább növelik a gép értékét.


A T700-as a kézremegés okozta elmosódást ma már szinte kötelező jelleggel próbálja megoldani, mégpedig a S.S.F. (Super Shake-Free) nevű szoftveres megoldással. A rendszer nyilvánvalóan a lehetőségekhez képest automatikusan magasabb érzékenységgel manipulál. Videofelvételeket 640 x 480 pixeles felbontással MPEG4 formátumban készít, mégpedig 30 képkocka/másodperc frissítéssel. Videó módban a legmagasabb érzékenység ISO4000, amire külön büszke a cég.

A BenQ T700 nyilvánvalóan nem a fotózáshoz értő, vagy szakavatott felhasználóknak készült. Annyit mindenesetre már lehet tudni, hogy márciustól Kínában, Olaszországban, Spanyolországban és Oroszországban lehet majd kapni a T700-ast.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #15
    "A BenQ T700 nyilvánvalóan nem a fotózáshoz értő, vagy szakavatott felhasználóknak készült"

    A már igaz! Ezzel tökéletesen egyetértek.
  • babajaga #14
    Hát nem is veszek még tévedésből se. Marha jól lehet látni mikor össze van fogdosva.
  • Exen #13
    Aki nem szereti az érintőképernyőt, az ne vegyen ilyet...
    Pedig az egy irtó jó dolog.
    Egyébként úgy hogy van rajta menü, szépen átlátszó hátteret kap, és nagyon szépen lehet látni, hogy mit állítasz.
  • babajaga #12
    Amúgy én egy állat barom megoldásnak tartom az érintőképernyőt mivel nincs kereső ezért baromság összetaperolni. És monitort keresőnek használva hogyan lehet egyszerre a setupot meg a képet is nézni?
  • Exen #11
    Kicsit késve írok :)

    Én anno beszereztem egy ilyen masinériát, és bizony azüta is hűséges társam. Elsősorban az baráti társaság fényképezgetéséért vettem, hiszen ezt egy buliban is farzsebbe (tokkal együtt!) bele tudom tennei, de akár az ingzsebembe is. Ez az, ami nagyon bejön benne, hogy kicsi, nem nehéz, épp jó a súlya. Természetesen vannak fizikai határai, rossz fényviszonyoknál képes zajos képeket készíteni, de ha jól használják, azaz kiismeri vele magát az ember, akkor azért ezen is lehet javítani. 1-1 buliban vakuval pedig nagyon szép tiszta képeket tud csinálni, napfényben ezt mondanom sem kell, ott is tökéletes az én számomra, igaz nem vagyok egy nagy fotós. Az érintőkijelző miatt szerettem bele eredetileg is, mert okés, van egy nagy géped, és amikor visszanéznéd, hogy sikerült-e a kép, egyből nagyítgatás, navigálás, hmmm, itt meg tényleg csak megnézem, esetleg picit nagíítok rajta és annyi. Ha mágis valami részlet érdekel, az ujjammal tudok navigálni, ami nagyon jó. Tényleg összesen 5 gomb van rajta (az egyik kétállású) a be/kikapcsolót is beleértve. Az akksijától féltem, de azzal is megelégedtem, nekem simán kibírt 100-120 képet vakuval, amin nagyon meglepődtem, az aksi méretét illetően. Persze ez is tapizás mennyiségétől függ, ez átlag visszanézés esetén volt.
    Egy másik fontos dolog, igaz nem korlátlanul, de elég sok mindent be lehet rajta állítani, márpedig ebben az árkategórában lévő készülékek vagy autómaták fullra, vagy amit lehet állítani az elég kevés volt akkoriban, persze tisztelet a kivételnek.

    Összességében nekem nagyon kis (tényleg kicsi) hűséges kis társam lett. Megérte az akkori pénzét és nem is volt egetrengetően drága. (talán 40-50ezer lehetett)
  • sathinel #10
    Ez már más kategória árban is gondolom:D
  • sathinel #9
    okok de mondtam hogy Benq nem High End) Csak ár/teljesítmény, tudás szintje meggyőző szokott lenni.
  • babajaga #8
    Előfordul hogy marhájának a kártyanyílásba szorul a gépe mert azt akarja használni.
  • babajaga #7
    De ez elsősorban fényképezőgép lenne és egy 50%-os kivágásnál kiváncsi lennék hogy milyen 15x20-as nagyítás maradna?
  • sathinel #6
    Láttam videót, amin használtak ilyen softwaret, és nagyon meggyőző volt. Tényleg leszedte a kezem remegéséből eredő hibákat. Megdöbbentett hogy ennyire jól megy már manapság ez. Mintha egy álványon lett volna a kamera nem is a kézben.