Kruza Richárd

AMD processzor után most Linux a Dell gépeken

A Dell honlapja szerint elképzelhető, hogy a cég a jövőben Linux-al is szállítja majd számítógépeit.

Február közepén indult útjára a Dell Idea Storm weboldal azzal céllal, hogy a cég hatékonyabban és közvetlenül fel tudja mérni a vevők véleményét a termékekkel kapcsolatban. A Dell Idea Storm-ot elárasztották a kérések, miszerint a Dell gépek legyenek kaphatóak Linux operációs rendszerrel és az OpenOffice programcsomaggal is.

Az IdeaStorm egyik hozzászólója szerint "A minőségi, ingyenes nyílt forráskódú szoftverek lényegesen csökkentik egy új számítógép költségeit, és segítenek az illegális szoftverek problémájában is. Az OpenOffice.org használata a Microsoft Office helyett például több száz dollár különbséget jelenthet."

A Dell jelenleg is forgalmaz néhány Linux verziót, de eddig a nyílt forráskódú operációs rendszer nem volt kapható minden számítógéphez. A cég közleményében izgalmasnak nevezte a hozzászólók véleményét és kifejezték érdeklődésüket a Linux iránt. "Hallgatunk a vevőinkre, és azon dolgozunk a Novell-el, hogy az OptiPlex, Latitude és Dell Precision gépek egyaránt az igényeknek megfelelő platformmal legyenek kaphatóak" - közölte a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Athlon64 #4
  De egyébként tényleg örülök, hogy alap csomagban kapható valamilyen linux-val egy márkás PC. Így a jövőben teljesen átszokhatnánk Linuxra. Persze azért még volna mit finomitani, de pl. az ubuntu és a suse linux is elég barátságos már most is.
 • Athlon64 #3
  Tessék: Hajrá Linux!!!!!!!!
  vagy: végre a nagy PC gyártók is rájöttek, hogy melyik oprendszernek van jövője!
 • lee56 #2
  Flémelés kell?, beléd kössek?, vagy pontosan mit szeretnél? :)
 • Vorpal #1
  Csodálkozom, hogy nincs flémelés.DD