SG.hu

20 000 SUSE Linuxot vett a PSA Peugeot Citroen

A francia autógyártó óriásvállalat a költségcsökkentési lehetőségre, a könnyű használhatóságra az integrációra és a széleskörű támogatásra hivatkozva váltott Linux asztali rendszerre.

A PSA Peugeot Citroen, Európa második legnagyobb autógyártója és a Novell több évre szóló szerződést írt alá. A megállapodás keretében a Novell 20 000 SUSE Linux Enterprise Desktop asztali operációs rendszer és 2 500 SUSE Linux Enterprise Server telepítését biztosítja az óriásvállalat részére.

"Véleményünk szerint a SUSE Linux Enterprise Desktop egy jól támogatott, felhasználóbarát megoldás, emellett könnyen integrálható Windows-alapú infrastruktúránkba" - jelentette ki a PSA Peugeot Citroen. "Azért választottuk a Novell termékeit, mert a vállalat elkötelezett a nyílt forráskódú technológiák mellett, számos vezető hardver- és alkalmazásszállítóval működik együtt, így hatékony segítséget nyújt informatikai követelményeink támogatásában" - tette hozzá az informatikai szakértő.

"A PSA Peugeot Citroen felismerte, hogy egy piackész Linux asztali rendszer milyen előnyöket nyújthat vállalata számára, a SUSE Linux Enterprise Desktop pedig a piac egyetlen olyan vállalati szintű Linux asztali megoldása, amely alkalmas a rutinszerű üzleti feladatok elvégzésére - mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy olyan alternatívát kínálhatunk a PSA Peugeot Citroen számára, amellyel fejleszthetik új generációs informatikai architektúráikat, emellett csökkenthetik költségeiket" - tette hozzá Ron Hovsepian.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #5
  A társadalmunkat valóban ilyen szempontok is vezérlik és épp emiatt van veszélyben, hiszen drágán finanszírozni a semmit (az oprendszerek közötti különbséget) többe kerül, mint amit nyerünk rajta. Ez a felfogás romba döntheti az egész gazdaságot, a lufi hamarosan eléri a max térfogatot!
 • #4
  szerintem a "nem pénzes" oprendszer is sok embernek ad munkát jó pénzért. Én inkább azt támogatnám, hogy a külföldnek kifizetett licencdíjak összegét belföldön használják fel gazdaságélénkítő beruházásokra.
 • Vorpal #3
  a fogyasztói társadalom rémálma a fogyasztás hiánya - ha már külföldi oprendszer vesznek - akkor jobb a drágább.D

  a pénzes oprendszer sok embernek ad munkát jó pénzért - ergo jó ha veszik az embereknek is. és mivel te kedves ember vagy szeretnéd ha mindenkinek jó lenne a világon ugy mint ők szeretnék, hogy neked az legyen. világbéka.
 • Komolytalan #2
  Megszorítások célja nem az, hogy pénzt takarítsanak meg, hanem az, hogy az emberek elszegényedjenek. Szegény ember szavazata olcsó, lásd baranyai cigók: 1 adag babgulyás, fél liter pálesz vagy 5000 HUF KP és máris szadesz tag. Ha az országban lesz 3millió szegény ember, akkor meg lehet nyerni a 2010-es választásokat 3M adag babgulyás, 1.5M liter pálesz vagy 15Mrd HUF-al tutira (de lehet kevesebb is elég lesz). Ez a 2010es cél, ennek semmi köze sincs a költségtakarékossághoz (ahol van, ott már rég kiváltottak mindent linuxszal amit csak lehetett).
 • zemy #1
  Ha jól tudom a Mandriva (Mandrake) Linux francia disztro, akkor miért nem azt támogatja a francia cég? Bár az ő dolguk. De azért én örülnék, ha itthon az UHU-t választanák, bár nem is tudom miről ábrándozok, amikor pár éve is milliárdos összegben szerződtek le évekre az ms-sel, és fognak is, csak ugye a megszorítások, és ezen mégiscsak egy kicsit megtakaríthatnának..