Gyurkity Péter

3 millió dollárért kelt el a vodka.com

A tekintélyes összeget egy orosz cégtulajdonos fizette ki, míg az eladó kilétét nem hozták nyilvánosságra. A vásárló célja az amerikai piacon történő terjeszkedés, ehhez szeretné felhasználni a domént.

A tranzakciót a német United Internet AG részeként tevékenykedő Sedo.com bonyolította le, a vállalat azonban csak közreműködőként volt jelen az üzlet megkötésekor, az eladó kilétét nem hozták nyilvánosságra. Az orosz Roustam Tariko cége december 4-én fizette ki a 3 millió dolláros vételárat, a célja pedig a további terjeszkedés.

Tariko az Imperia márkával tavaly szeptemberben lépett be az amerikai piacra, amelyben a jelek szerint további lehetőségeket lát. Nem minden alap nélkül, hiszen jelenleg is szép részesedést birtokolnak a prémium árú vodkák szegmensében, igaz, egyelőre nem vehetik fel a versenyt a két legnagyobb márkával, amely az Absolut és a Smirnoff. A mostani tranzakcióval mindenesetre nem kis felhajtást kerítettek a cég körül, hiszen a vételár a legmagasabbak közé tartozik a doménpiacon.

Itt a rangsort magasan a sex.com vezeti, itt azonban a pontos összeget a mai napig nem hozták nyilvánosságra, mindössze a 12 millió dolláros pletykákra támaszkodhatunk. Az ügyben ráadásul két fél küzd folyamatosan a birtoklásért, a csalásért elítélt személyt pedig legutóbb azért engedték ki, hogy felkutassa az egyéb országokba átmentett vagyonát a kártérítés teljesítése érdekében. Az viszont már biztos, hogy a business.com 7,5 millióért kelt el 1999-ben, és ugyanennyit fizetett ki a diamond.com új tulajdonosa is az értékes címért.

Kétségkívül nagy érdeklődésre tartana számot az .xxx tartomány is, ennek létrehozását azonban az USA eddig sikeresen megtorpedózta. Ugyanakkor virágzik a megtévesztő domének piaca, amelyek kifejezetten a felhasználók becsapását, személyes adataik eltulajdonítását célozzák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #3
    Akkor erre most igyunk egyet? :)
  • Feriboy #2
    a viszki.com még szabad, mindjárt lefoglalom :D:D
  • roliika #1
    Na már látom előre a többi ital is meg fog jelenni itt-ott, akciós 1 millióért! :D