Specker Balázs

Nintendo Wii: füstölgő képcsövek

A Nintendo bejelentette, hogy kivizsgálja a konzol varázspálcaként számon tartott vezérlőjével kapcsolatban felmerült aggályokat, mivel - sokak bánatára - a többek között tenisz- és golfütőként, illetve kardként is funkcionáló eszköz - akaratlanul - több esetben dobófegyverként is remekül szuperált.

Talán első hallásra semmiségnek tűnhet a felmerült probléma, ám vélhetően az immár betört képernyőjű tévék, illetve üvegablakok tulajdonosai másképp gondolják ezt. Ugyanis a számtalan weboldalra felkerült fotók tanúsága szerint a nem megfelelő minőségű rögzítésnek köszönhetően a nemrég megvásárolt Wiiknek jónéhány berendezési tárgy esett áldozatul. A YouTube videós oldalra is számos olyan videofelvétel került föl, melyen az elszabadult Wii-vezérlők és pusztításaik nyomai láthatóak - írja a Mercury News.

A Nintendo minden Wiis játékba berakott egy figyelmeztető képernyőt, amely a csuklópánt helyes rögzítésére hívja fel a játékosok figyelmét. Könnyen lehet, hogy a játék hevében többek elmulasztották komolyan venni ezt a felhívást. Az Engadget egy virtuális baseballozás közben történt enyhe sportsérülésről is beszámolt, és azt ajánlotta olvasóinak, hogy amerikai futballsisakot viseljenek, ha a jövőben játszani támad kedvük.


"Néhányan még a vártnál is izgatottabbak. Úgy tűnik, hatékonyabban kell felvilágosítunk az embereket arról a fajta új szórakozási formáról, melyet a Wii képvisel" - összegezte a helyzetet Satoru Iwata, a Nintendo elnöke az LA Times oldalán. Yasuhiro Minagwa a japán játékóriás szóvivője elmondta, hogy pillanatnyilag nem kívánnak változatni a pántokon.

A Nintendo körülbelül 400 ezer Wiit szállított le a Japán start napján, míg a tengerentúlra 600 ezer darabbal készült. A konzolvilág meghódítására tett kísérlet mindenképpen sikeresnek bizonyult, hiszen mindkét piacon szinte azonnal elkapkodták az új generációs gépet. A legelképesztőbb eredmények a Wii hazájában, Japánban születtek, ahol az első két napon 350 358 példány vittek haza az emberek, miközben a Microsoft Xbox 360-ból pusztán 178 070 darabot sikerült eladni egy évvel ezelőtti megjelenése óta. De még a PlayStation 3 egy héttel ezelőtti kibocsátása óta Japánban eladott 187836 darabos forgalmát is igencsak túlszárnyalta a Nintendo kis gépe. Angliában 12 óra alatt 50 000 Wii-t adtak el, ez pedig azt jelenti, hogy a szigetország lakói másodpercenként egy Wii-t vettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trsi #48
    hmm, furcsa topikba tevedtel a kerdeseddel .itt nezzel korul
  • Miszt3r #47
    Szia stok a Zeldában mit kell csinálni miután kinyirtam azt a baszott nagy növényt a forest tampel -ben?
    Magyarul mit klell csinálni a forest tampel után?
    pls mondja meg aalaki
  • Mberke #46
    Na ez is lehet egy megoldás:)
    De amikor megnyomtad a gombot akkor egy pillanatra fekete lett a képernyő, a kacsa helye pedig fehér és gondolom a puskában volt egy fotodióda ami ezt érzékelte, úgy emlékszem a puska végén egy lencse is volt.
  • ajem kisa #45
    Az onnan tudta, hogy a jövőböl jött T1000-es modell mutatta be Csák Norisz fiának, aki lemásolta a lézer-proton fegyvert, és egy egyszerüsitett nem veszélyes, de annál is sokkal érdekesebb játékot gyártott sorozatban Lengyelországban, ahonnan az árusok (hála nekik)elhozták elénk!
    És azóta senki nem látta az Ifj. Csák-ot! Ezért nincs válasz a kérdésedre a mai napig!
  • smv #44
    Emlékszem régen voltak ezek a "sárga kazettás" piaci videojátékok. Nem tudja véletlenül valaki, hogy az azokhoz kapható "puska" honnan tudta a kacsavadász játékban, hogy éppen hova célzok?
  • MEdievil #43
    én már vágtam meg magamat késsel... miért nem tíltják be? rá sem volt írva hogy megvághatom magam vele
  • ajem kisa #42
    A WII-n használhatod a gémkjub kart is, ha nem akarsz ugrándozni, akkor jön ez a megoldás!
  • Skynet723 #41
    Nem baj...a sok dagadt kockának legalább egy kis mozgás jut....:D
  • dez #40
  • Commandante #39
    Ha a havernak ilyen feje lenne, én Wii nélkül is ütném...