Specker Balázs

Yahoo az Acerrel társul

A Yahoo a hét közepén arról számolt be, hogy több éves megállapodást írt alá az Acer számítógépgyártóval keresőeszközei terjesztéséről.

A keresőóriás reméli, a megegyezés hozzájárul majd ahhoz, hogy keresőmotorja és online eszközei még azelőtt elérjék a felhasználókat, hogy azok a világhálóra csatlakoznának - írja a TechNewsWorld. A világ negyedik legnagyobb PC-gyártójaként és harmadik számú laptop-gyárosaként számontartott Acer elsősorban kedvező áraival kínál versenyképes alternatívákat az ismertebb vetélytársakkal szemben.

A megállapodás pénzügyi részleteit ugyan nem fedték fel, azt azonban biztosan lehet tudni, hogy a jövőben az Acer PC-k egy Yahoo-val közösen fejlesztett eszköztárral és weboldallal kerülnek forgalomba. A tajvani gyártó modelljein az az IE7 böngészőben a Yahoo keresője lesz alapértelmezettként beállítva - derül ki az Acer sajtóközleményéből. Dan Rosenweig, a Yahoo elnöke szerint az egyezség felhasználók milliónak biztosít majd egyetlen kattintásra lévő hozzáférést a portál egyre gyarapodó eszközeihez - köztük a web-alapú email postafiókokhoz, az azonnali üzenetekhez, a hírekhez, valamint a webes keresésekhez.

Az Acer október 1-jével kezdi el szállítani a Yahoo alkalmazásokkal előre feltöltött gépeit. Gianfranco Lanci, az Acer elnöke úgy látja, hogy a Yahoo-val való társulás összhangban van cége azon általános célkitűzésével, hogy a számítógépek nagy részét könnyebben kezelhetővé tegyék a vásárlók számára.

Az egyezség alig egy nappal azután jött létre, hogy a Google bejelentette, sikerült megállapodnia a számlázó és pénzügyi szoftvereket fejlesztő Intuittal eszközei terjesztéséről. A piacvezető keresőcég már több hasonló megállapodást is kötött PC-gyártókkal - májusban a Dellt is megnyerte magának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!