Berta Sándor

A Youtube-on hódít egy nyugdíjas

Az elmúlt hetekben egy átlagos brit nyugdíjas az egyik legnagyobb sztár és a legismertebb személy a Youtube.com-on. Az idős úr semmi különöset nem tett a népszerűségéért, csupán az életéről és magáról mesélt.

A geriatric1927 néven regisztrált férfi folyamatosan frissíti azokat a videókat, amelyekben az életét meséli el. Bár látszólag semmi érdekes nincs az agg felhasználó történeteiben, mégis rövid időn belül százezrek váltak rajongóivá. Az idős úr e-mailek ezreit, bejegyzések százait és válaszvideók tucatjait kapja egyetlen hét alatt, némi túlzással többet, mint más egy egész esztendő alatt. A Peter keresztnevű bácsi már felkerült a Youtube Top100-as videólistájára is.

Geriatric1927 meglehetősen gyakran kér szót, volt olyan nap, amikor hét nap alatt hét videót hozott nyilvánosságra. A múlt héten vasárnap megjelentetett Telling it all című filmjének második és harmadik része a toplista ötödik és tizenharmadik helyére került fel. A First Try című első videója a havi toplistákon a tizenötödik legkeresettebb mű lett és több mint 400 000-en nézték meg, illetve töltötték le. Ma a biográfia második része már a második legnépszerűbb mű volt, a harmadik rész pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Az öregúr minden elképzelhető témával foglalkozik és mindegyik kérdésre általában 5-7 percet szán. Peter elmondta, hogy rendszeresen szörföl a világhálón, használja a Skype programot és szeret az emberekkel ismerkedni. A 79 éves férfi legjobb barátja a 39 éves renetto nevű ohiói felhasználó, aki öt hónapja jelenteti meg magánvideóit a Youtube-on.

A népszerű geriatric1927 ugyanakkor megválogatja, hogy kikkel barátkozik. Szereti, ha Sir-nek szólítják, a többi látogató gentlemanként beszél róla. "Talán megérdemelnék egy különdíjat, mert én vagyok itt a legöregebb" - mondta erre önirónikusan a fiatalos nyugdíjas. Mindenesetre élete története még bőven ad mesélni valót és az öregúr láthatólag egyáltalán nem törődik a pillanatnyi népszerűséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #17
    index is lehozta - egy nap késéssel...

    http://index.hu/tech/net/peter0816/
  • HJPOWER #16
    Yo fej az öreg!
  • Myron #15
    olyan nincs h nagyon, vagy túl kocka valaki. Csak olyan van h nem eléggé...
  • nedudu #14
    Egy-két szines kis hír elfér, nagyon kocka vagy vazze...
  • Yfel #13
    Ha ilyen szinvonalú hírek lesznek továbbra is az SG-n akkor leveszem a bookmarkjaim közül.

    Y
  • Gerygrey #12
    Azért ne feledkezzünk meg a Youtube magyar változatáról, itt Jani, a kemény hódít "Félreb***om a hajam... Figyelj öreg, nekem ugatsz, vagy a házat őrzöd?" nagyon meredek...
  • pbanfa #11
    Úgy látszik, hogy az SG szerkesztősége ismét hír nélkül maradt! Ilyenkor jönnek jól a youtube és hozzá hasonló oldalak!
  • dez #10
    Ha tényleg úgy értették, azaz max. 7 napról van szó, azt egy kicsit kevésbé kacifántosan is meg lehetett volna fogalmazni: "volt, amikor hét nap alatt hét videót hozott nyilvánosságra". :P
  • dez #9
    olyan nap -> olyan időszak!
  • Ronny #8
    minden nap EGYET? Na neee...:)